rere79 01.05.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Powiedz mi, gdzie tu logika. Za kasę z mojego mieszkania nie kupie większego ale za dom z działką mogę. O co kaman ? No to jest bardzo dziwna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.05.2013 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No to jest bardzo dziwna sytuacja. Nie wytrzymam :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 01.05.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No to jest bardzo dziwna sytuacja. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 To puść ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 nio dla wszystkich - składasz wniosek później ktoś z urzędu przyjeżdża i wylicza koszt całej inwestycji. Ty wtedy się musisz określić ostatecznie a on po waszej akceptacji przekazuje zgodę do firmy z która gmina współpracuje, a która wykonuje całą instalację. Po całej realizacji wpłacasz swoje 50%.u nas solary chodzą w sumie przez cały rok ale od połowy kwietnia to podgrzewają wodę dla naszej czteroosobowej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 01.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Rere, dofinansowanie nie wygląda tak różowo. To zależy od tego, czy gmina ma dofinansowanie z unii, bo wtedy na prawdę sie opłaca, ale jak sama sie starasz, to:1. Musisz wziąć na to kredyt w np BOŚ ( Bank Ochrony Środowiska)2. Przedłozyć fakturę wraz z robocizną3. Spłacać w ratach4. Wtedy dostajesz dotacje z Unii, ale..koszt kredytu zjada Ci część dofinansowania i nie wychodzi więcej niż 20 % ulgi. Szału ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Szału ni ma No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 pan urzędas nie pytał nas o kredyt, dofinansowanie jest dla wszystkich nowych i starych domów z kredytem lub bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 01.05.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 pytałam o to i też mi powiedzieli, że musi być kredyt w BOś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 01.05.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Bastki, bo u Was taki program unijny ma gmina, ale jak chcesz dofinansowanie indywidualne to niestety tak pieknie nie jest, a kredyt na solary obowiązkowy, nawet jak spłacisz kredyt od reki, to z prowizja, prawie na jedno wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Rere, dofinansowanie nie wygląda tak różowo. To zależy od tego, czy gmina ma dofinansowanie z unii, bo wtedy na prawdę sie opłaca, ale jak sama sie starasz, to: 1. Musisz wziąć na to kredyt w np BOŚ ( Bank Ochrony Środowiska) 2. Przedłozyć fakturę wraz z robocizną 3. Spłacać w ratach 4. Wtedy dostajesz dotacje z Unii, ale.. koszt kredytu zjada Ci część dofinansowania i nie wychodzi więcej niż 20 % ulgi. Szału ni ma możliwe że tak jest bo moje miasto prowadziło w tym i zeszłym roku ogromną kampanię reklamową odnośnie zanieczyszczenia środowiska i pewnie mieli jakąś dotację ale tego nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 To nic tylko do gminy muszę uderzyć i się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 znalazłam to Program realizowany będzie ze środków budżetu miasta, Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach oraz wkładu własnego uczestniczących w nim mieszkańców. Wysokość dofinansowania ze strony miasta nie będzie przekraczała 50% kosztów kwalifikowanych i nie wyniesie więcej, niż 7 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.05.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Przepraszam, że przerywam ale się posikałam.Pokażę Wam i spadam spać.Dobranoc. http://content.pixxy.pl/items/z/0/z02BsLfnqH/obrazek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 ale chyba to tylko w Rybniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.05.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 ja też idę spać już drugie oko nie domaga dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 01.05.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dziwczyny , kazda gmina inaczej. Te bogatsze i te co muszą mają ( za dofinansowanie do solarów podobno sa punkty ekologiczne, czy jakoś tak, czyli jak gmina zanieczyszcza, to odrabia strate punktów za zanieczyszczenie wiatrakami, czyli energia odnawialną i solarami). Moja gmina utwardziła mi drogę... gruzem i gliną... chyba nie mam co liczyc na dofinansowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 01.05.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Pa Mari, ale ja Cio taka muzyke wkleiłam, a Ty nawet rześ okiem nie rzuciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts