Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nio dla wszystkich - składasz wniosek później ktoś z urzędu przyjeżdża i wylicza koszt całej inwestycji. Ty wtedy się musisz określić ostatecznie a on po waszej akceptacji przekazuje zgodę do firmy z która gmina współpracuje, a która wykonuje całą instalację. Po całej realizacji wpłacasz swoje 50%.

u nas solary chodzą w sumie przez cały rok ale od połowy kwietnia to podgrzewają wodę dla naszej czteroosobowej rodziny

Rere, dofinansowanie nie wygląda tak różowo. To zależy od tego, czy gmina ma dofinansowanie z unii, bo wtedy na prawdę sie opłaca, ale jak sama sie starasz, to:

1. Musisz wziąć na to kredyt w np BOŚ ( Bank Ochrony Środowiska)

2. Przedłozyć fakturę wraz z robocizną

3. Spłacać w ratach

4. Wtedy dostajesz dotacje z Unii, ale..

koszt kredytu zjada Ci część dofinansowania i nie wychodzi więcej niż 20 % ulgi.

Szału ni ma

Rere, dofinansowanie nie wygląda tak różowo. To zależy od tego, czy gmina ma dofinansowanie z unii, bo wtedy na prawdę sie opłaca, ale jak sama sie starasz, to:

1. Musisz wziąć na to kredyt w np BOŚ ( Bank Ochrony Środowiska)

2. Przedłozyć fakturę wraz z robocizną

3. Spłacać w ratach

4. Wtedy dostajesz dotacje z Unii, ale..

koszt kredytu zjada Ci część dofinansowania i nie wychodzi więcej niż 20 % ulgi.

Szału ni ma

możliwe że tak jest bo moje miasto prowadziło w tym i zeszłym roku ogromną kampanię reklamową odnośnie zanieczyszczenia środowiska i pewnie mieli jakąś dotację ale tego nie jestem pewna

znalazłam to

Program realizowany będzie ze środków budżetu miasta, Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach oraz wkładu własnego uczestniczących w nim mieszkańców. Wysokość dofinansowania ze strony miasta nie będzie przekraczała 50% kosztów kwalifikowanych i nie wyniesie więcej, niż 7 500 zł.

Dziwczyny , kazda gmina inaczej. Te bogatsze i te co muszą mają ( za dofinansowanie do solarów podobno sa punkty ekologiczne, czy jakoś tak, czyli jak gmina zanieczyszcza, to odrabia strate punktów za zanieczyszczenie wiatrakami, czyli energia odnawialną i solarami).

Moja gmina utwardziła mi drogę... gruzem i gliną... chyba nie mam co liczyc na dofinansowanie ;)