marimag 12.05.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kochana... Wiesz jaka jest gadka z czubkiem ? Nie uwierzycie ( a może uwierzycie ) mój ojciec zdecydowanie woli Ułana. Bo : wielka działka i właściciele byli mili ! Nie ważne, że dom wymaga TAKICH nakładów, że głowa mała. Ważne, że działka jest wielka. Zapytałam więc...po co taka działka ? Na 25 dni słonecznych ? Tatus stwierdził również, że Anglik to kicz bo kto robi sztukaterie ??????? Jak mozna do sztukateri dac olejowane deski ?????? No normalnie żanada ! Z kim i o czym mam gadać ???? Dałam spokój ale w domu, gdy sie juz uspokoił zaczął mnie podpytywać, który bym chciała, ile kosztuje, co bym chciała zmienić..... Dziewczynki, sorki za chaos w opisie, ale sporo dziś widziałam i ciągle cos mi się przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 12.05.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 A za tego Ułana dużo krzyczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 12.05.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Znikam, a Ty Mari uspokój nerwy, poukładaj myśli. Dobrej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.05.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Tyle samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.05.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Dobra. Uciekam i Ja. Jutro dokończę. Może bardziej spójnie Dobra nocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 13.05.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam forumowe koleżanki:D Pogoda jakaś taka jesienna, siedzę przysypiam....Ożywiłam się na chwilę przy relacji mari o domach. mari kochana, jeśli przy angliku Ci żywiej serce zabiło - bierz. Mąż jest na tak więc wykorzystaj to.Szkoda, że działka mała, ale uwierz nie znajdziesz ideału. Zawsze trzeba na jakiś kompromis iść.Kręgosłup będziesz u rodziców nadal nadwyrężała, a u siebie ODPOCZYWAŁA;) Miłego udanego tygodnia życzę wszystkim!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.05.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Bry! Jak jest duży taraz, to i tam z zielskiem można poszaleć Znikam na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.05.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 nie zastanawiaj się , dzialka to nie wszystko.Trampolina, jakieś zjeżdzalnie zawsze wciśniesz na trawnik. Ale do domu wchodzisz i nic nie remontujesz, ewenatualnie zmienisz descki Wc jak brzydliwa jestes i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.05.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 popieram małżonkę em w całej rozciągłości. poza tym, co Ci po pięknym ogrodzie, jak chata się sypie.....a !!! no chyba, ze będzie gdzie rozstawić namiot, w którym będziecie mieszkać na czas trwającego 100 lat remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam moje miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2013 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Śnił mi się Anglik Widzę nas tam. Działka to w zasadzie nie działka. Z wielkim trudem powstawiam tam dzieciom cokolwiek Jest też wybrukowane patio między brylami budynku. Nam dorosłym to wystarczy no bo tylko jakis stół, parasol tudzież jakies zadaszenie, krzesła, leżanki i wystarczy. Dzieci tam nie pobiegają No ale dom bomba. O takim układzie strefy dziennej marzyłam, takie widywałam na najzejebistrzych inspiracjach. Rewela W Angliku tez jest parę rzeczy do zrobienia. Na przykład kuchnia. Tam w zasadzie nie ma nic. Podłogę zostawiłabym bo jest jak stara rozbiórkowa cegła. Nie do końca taka chciałam ale wole to niż postarzane gresy z casto. Jakoś sie dopasuję. Trzeba też wymienić grzejniki. W tej chwili ma tam stare, żeberkowe. Ja osobiście chętnie bym je sostawiła bo fajnie pasuja ale mąż twierdzi, że sa mało energooszczędne. Poszalałabym tez w łazienkach. Jest ich aż 5 ale małe i nie pasuje mi to, że w jednej jest i wanna i prysznic oraz wc. Jesli ktos zajmie tron to nikt się nie wykapie. Jak ktoś się będzie kapał to kabina stoi pusta a na korytarzu kolejka. Dobrze by było rozbić tą myjnie na dwie. Barierki na schodach a potem tylko farba na ściany i meble. W Ułanie...wszystko ro remontu, wymiany. Trzeba by zrobic cos z tym dachem no bo żesz kuźwa mać jak to wyglada ! Schody wejściowe do wyburzenia, stawy, jeziora i wodospady do zakopania, teren do wyrównania, pokasowac te bramki, furtki, płotki, siatki, wybiegi i sluzy. Piwnica kiła - mogiła do totalnego remontu. Wydaje mi się, że i okna trzeba by było wymienić. Na poddaszu do wymiany karton gipsy i trzeba sie przyjrzec dachowi no bo czemu tam tak cieknie ???? Albo izolacja gówniana, a może jej brak ? Są tez i balkony, które mają już odrapane deski barierkowe.... A jeszcze schody wewnętrzne. Trzeba im tez cos zrobic lub je wymienić.... Układ tez mi się średnio podoba. W obu domach metraż ten sam. Cena taka sama. Działka jedna mikro druga XXL. Rozkład i wielkość pomieszczeń : Anglik boski, ułan taki se... Standard wykończenia : Anglik super, Ułan jak to ułan...ta fantazja ! Potencjalne koszty remontu, adaptacji i zmian : Anglik małe, Ułan do wyburzenia i stawiania od nowa. Położenie względem komunikacji mijeskiej, infrastruktury, dojazdu...: Anglik super, Ułan tak se ( sporo trzeba kombinowac z wydostaniem się np. do sklepu czy autobusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 13.05.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Kto to widział, żeby Anglik Ułana pokonał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Cuda dziwy Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 13.05.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 no to bierzemy ANGLIKA !!!! kiedy parapetówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.05.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 wiec co sie zastanawiasz? bierz Anglika, ułani wymrli z dinozaurami. fotki masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.05.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Mari, a jak szanowny tatuś na to się zapatruje? Wiem, że Ty już tam oczami wyobraźni mieszkasz, ale wiadomo musi być zgoda tego głównego dostawcy grosza A Anglik nie w moim stylu, ale też szczena mi opadła na jego widok I nie dziwię się, że działeczka taka malutka. Toż to prawdziwa działka w rozmiarze angielskim . Musisz przyjechać do UK i wziąć lekcję u tutejszej ludności z zagospodarowania terenu. Uwierz mi, niektórzy są mistrzami w tej materii. Zdziwiłabyś się ile potrafią upchnąć w tyci ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.05.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Mari wysmaruj posta godnego Lidera Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2013 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Tym postem, zyskuję sobie własnie , pozycje lidera Prosze się do mnie zwracać WASZA ZAJEBSTOŚĆ ! W skrócie WZ :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Jeju, dziewczynki żeby to było takie proste ! Dostawca grosza ma nam dostarczyć resztę, końcówkę, to czego zabraknie. Podkreślam słowa MA .... A jak wyjdzie to nie wiem. Jestem za anglikiem i to całym sercem, dusza i ciałem. Ogródek tyci ale staram sie sobie racjonalnie wytłumaczyć, że działka jest ok bo: - w tygodniu mamy tyle zajęć, lekcji i wyjazdów, że tak po prawdzie, nie za bardzo będziemy mieli czas z niego korzystać. Chłodne dni, krótkie lato oraz wieczne choróbska też za bardzo nas na dwór nie wyganiają. Pozostają łykendy....no to chyba styknie, nie ? Pieprzę i się pocieszam czy dobrze sobie wkładam do głowy ???? Jak myślicie ? Tatuńcio jest za ułanem. Nic nie rozumiem Nawet na pierwszy rzut oka widac różnicę gatunkową tych domów. Obawiam sie jednego... Jesli weźmiemy ułana w który według tatusia wszystkie jest piiiiiikne to nie będzie kasy na remont no bo po co zmieniac to co jest śliczne... Anglik ma w 98% procentach to co Ja sama bym chętnie zrobiła więc już wiele zaoszczędzę i nie będę się z nim szarpac i latami argumentować potrzeby zmiany tego czy owego. Rozumiecie, czy za mało przejrzyście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.05.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Aniu! Bądż za Ułanem to Tata pokocha Anglika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts