Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Basiu za to dość obfite grzybobranie.

Te cegły, które pokazałaś sa duzo jaśniejsze i mniej nasycone niż w Angliku. Po zestawieniu ich z ciemnymi meblami dżewnianymi robi się starycko.

To takie ( jak dla mnie) grzeczne i bezpieczne zestawienie. Lubię prowokacyjne zestawienia, jakies szaleństwo i lekkie "oszpecenie".

Ghostów tez nie lubię podobnie jak tych pełnych białych wyprofilowanych ( nie znam nazwy), tych plastików na drewnianych nóżkach ( nie znam nazwy).

Szabi szit ... dobre i tez nie lubię. Prowansja wywołuje u mnie refluks.

Mój ukochany styl to Rough Lux :)

Witam wszystkich wtorkowo.

Zaraz usuwam fociaki :)

Gość GOSC12_3

Dzień dobry,

po obejrzeniu zdjęć jestem na 100% na tak. Ogródek według google malućki nie jest. Na grilla będziesz mogła zapraszać a i huśtawkę dla dzieci zmieścisz.

Marimag jakie zdjęcia bys chciała? Tak jak ostatnio pisałam nie posiadam takowych, bo mieszkam w tym domu juz parę dobrych lat, więc nie robiłam. A ta druga część dokupiona była od własciciela nie przez agencję, wiec jakoś nie czułam potrzeby robienia zdjęć. Widzialam ten dom non stop. Mam tylko zdjęcie z frontu to na chwilkę pokarzę i też wywalę, więc proszę mnie nie cytowac ze zdjęciem :)

{usunięte}

na górze w tym piętrowych mieszkamy ja, mąż i synek, a teraz dokupiliśmy ten po lewej.

Edytowane przez GOSC12_3

Gość GOSC12_3

Hihi chodziło i o to że tą drugą połowę bliźniaka widziałam non stop więc nie robiłam zdjęć. Jakbym musiała jeździć tak jak większość ludzi i szukać to bym cykała zdjęcia dla upamiętnienia, a tak to mijałam ten dom od kilku lat, więc nie robiłam zdjęć, bo go widziałam.

Tak to jest nasz dom, na dole mieszka babcia męża. My na górze i teraz mamy jeszcze do kompletnego remontu tą drugą połówkę.,

Riri, czyli będzie sie działo ! Zakładaj wuntek. Chętnie będę zaglądać.

Ile Ty masz lat dziecinko ? Dawaj Wasze foty. Każdy tu sia jakos przedstawia :)

Ręka ateisty ???? Ło matko. Teraz to zaczęłam sie bać ! :lol2:

Gość GOSC12_3
Riri, czyli będzie sie działo ! Zakładaj wuntek. Chętnie będę zaglądać.

Ile Ty masz lat dziecinko ? Dawaj Wasze foty. Każdy tu sia jakos przedstawia :)

zamierzam właśnie założyć mały wąteczek, aby jakoś upamiętnić te moje wypociny. Robimy systemem gospodarczym, więc pewnie parę lat mi to zajmie. W tym roku najważniejsze- dach. jak się to zrobi to już wnętrza polecą. I zdjęcie też dam, moze jako avatarek. Muszę znaleść coś fajnego :) A latek mam 36 :) więc juz nie tak dziecinka chociaż nie obrażam się hihi

Te cegły, które pokazałaś sa duzo jaśniejsze i mniej nasycone niż w Angliku. Po zestawieniu ich z ciemnymi meblami dżewnianymi robi się starycko.

To takie ( jak dla mnie) grzeczne i bezpieczne zestawienie.

No tak, o tym mówiłam - cegły + ciepłe drewno = za dużo. Ale np. takie zestawienie? Jak dla mnie - miodzio.

kuchniaMari.jpg

Ale zrobisz jak chcesz. Potrafię tę podłogę wyobrazić sobie też w wersji czarnej (malowanej) plus szafki z leciutko poszarzonego/postarzonego (ale naprawdę minimalnie) drewna.

Ghostów tez nie lubię podobnie jak tych pełnych białych wyprofilowanych ( nie znam nazwy), tych plastików na drewnianych nóżkach ( nie znam nazwy).

chyba o eamsy Ci chodzi? Też ich nie lubię... Natomiast mam duży problem z krzesłem Wishbone, o takim:

http://www.danish-design.com/images/items/CH24-6.jpg

bo jest to najwygodniejsze krzesło, na jakim w życiu siedziałam (idealnie wyprofilowane podparcie pleców), ale jest - delikatnie mówiąc - niezbyt urodziwe. Widziałam kilka innych z podobnym profilem oparcia, takich dość vintage, może znajdę ciekawy zamiennik, równie wygodny jak wishbone.

Zaraz usuwam fociaki :)

czy z moich postów też usunąć? Tam gdzie cytuję Twoje wypowiedzi (widok ogródka i kuchni)

Basiu, fotki z cytatów możesz usunąć :)

Co to sie porobiło, że urządzamy kuchnię, której nie mam :lol2:

A mnie te Wishbony, podobajsja. Wolałabym jednak ciemne.

Ale Ci się chciało kolorwac te meble....:hug:

A umiesz zrobić sztuczkę z pomalowaniem podłogi na czarno a mebli na szaro ??? ;)

piękna ta cegiełka!!! ja bym jej nie ruszała, ale meble na pewno bym popsuła ;)

mari-brick floors kitchen4.jpg

tu z Twoimi ulubionymi ;) krzesłami:

mari-Brick_Floor_Kitchen.jpg

nie ukrywam, że ja osobiście uzupełniła bym kuchnię meblami o nowoczesnej, architektonicznie prostej formie i dodała industrialne dodatki ( troszkę pordzewiałego metalu, "spróchniałych" desek, etc.)

taki cóś też mi się podoba.... fronty mogły by być matowe, szare, dębowe blaty...dodatki cynowe/stalowe...

srylion inspiracji waśnie w głowie mi się wyświetla!!!!! :D

mari-profimedia-0009653336.jpg

mari-images.jpeg

mari-white-brick-kitchen.jpg

Edytowane przez aricia

Rdza, cyna, próchno i demolka ??????????????

Jak nie jak TAK !!! :lol2:

Anula, rozumiemy sie bez słów !

Kuchnia w Angliku nie jest za duża. Tu robia wrażenie, PRZEDE WSZYSTKIM te przestrzenie, luz i światło.

W ( mam nadzieję) mojej jest ciemno i mroczno. Cieszy mnie to wielce bo raz, że nie znoszę słońca i dwa, będzie to miła odmiana od kuchni skierowanej na zachód :mad:

Podobała Ci się ta lampa, która wysłałam na priva ? Widziałaś gdzieś cos podobnego ? Coś mi napisałaś o jakimś sklepie ale ani linka ani adresu ani nawet nazwy sklepu nie dałaś.

Priva do Ciebie wysłać nie można :(