Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Helo, helo!!

ależ tu inspiracyjnie!! Piękne te wnętrza. Wyrwana do odpowiedzi nt grzejników, nie mam za wiele do powiedzenia, bo ich nie posiadam w nowym lokum. Te co mi się podobają ( te ariciowe) to fakt , tyle kosztują.. ja niestety nie lubię tych co mi się nie podobają ( czyli cała reszta, panelowe, rurowe, harmonijkowe), bo jakoś kojarzą mi się z suszonymi skarpetkami...:(

możliwe możliwe:)

Aniu, jak porównujesz kaloryfery, to najpierw moc potem design. Bo co Ci po wypasionym i drogim, jak będzie niedogrzewał. To się przelicza na m2.

ważna jest jeszcze wysokość mieszkania i współczynnik izolacji. Purmo na stronie ma taki kalkulator. Musisz znać grubość izolacji, czyli grubość np styropianu na ścianie i jak się da współczynnik okien. Nie wiem czy pomogłam, bo to na tym etapie pewnie nie wiesz.

To prawda.

Wiem, że nic nie wiem :(

Na logikę, jasne jest że to jakie ściany i czym ocieplone, jakie okna i metraz pomieszczenia ma znaczenie.

Obawiam się tylko, że właścicielka nie wie co ma.

Próbowała nam wyjasnić, że budynek został zaizolowany. Trwało to ze 30 minut bo nie potrafiła nam powiedzieć co zostało zrobione, więc tłumaczyła jak to robiono. Stalismy z rozdziawionymi paszczami, oczekując dalszego ciągu tej jakże porywającej opowieści. W pewnej chwili, zebralismy twarze do kupy i jednym głosem podsumowaliśmy : Aaaa, izolacja !

heloł:bye:

Ależ się dzieje!!

Ja też w kuchni mam taki żeliwny grzejnik ,wysoki i czarny:Dtyle wiem ,jak mi Daniel zaczynał wjeżdżać ze współczynnikami to ziewałam z nudów,jedyny mój argument brzmiał:"taki ładny grzejnik miałby nie grzać??:eek:"

I co ,miałam rację ,grzeje ,co prawda nazwa firmy jaką operujecie jest mi całkiem obca ale to pewnie wynika z półki cenowej,ja tak wysoko nie sięgam:lol2:

Jeśli miałoby to w czymkolwiek pomóc tu jest link do mojego grzejnika:

http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/grzejniki-i-akcesoria/grzejniki-dekoracyjne/grzejnik-dekoracyjny-roti-180-10-black-structure-calore,p96170,l1010.html

Aniu!

Ja się na parapetówę wcale nie chciałabym pchać ALE po informacji o kurkach ,,,,masz mnie na karku:lol2:

Czasem myślę ,że jesteśmy z innych wszechświatów ,u mnie kurka to jedyny grzyb ,który rodzina nie tylko bierze do gęby ale jeszcze lubi:yes:

Robię je na 100 sposobów i do wszystkiego i zawsze jest ich za mało i są za drogie,a u Ciebie leżą pogardzone:eek::lol2:

Inspiracje faajne,tylko w takich wnętrzach wszystko wygląda zajeb..e:yes:

Asiu...boże...parapetówka.

Kiedy to będzie i czy wogóle ? :(

Jesli tylko cos sie będzie kroiło to czuj się zaproszona.

Kurki drogie ?

Te wory, które mam, uzbierałam sama z dziećmi. Moje starsze córki, odziedziczyły po mamusi miłośc do ogródka, pielenia i innych prac, grzybobrania i szwendania się tu i tam. Gdy jeździmy na Warmię, obowiązkowo musimy zaliczyć las. Najlepiej tak ze 3 minuty po tym jak tam dojedziemy :lol2:

Nachlić się nie można, bo te przyfiluja z daleka i lecą mi grzyba podebrać. Po powocie do domu, nie dadza człowiekowi odsapnąc bo : Mamo czyść a My będziemy nawlekać. No mówię Ci szalonki.

Najdziwniejsze w tym jest to, że grzyba do paszczy nie wezmą.

Dzisiaj zrobiłam Antkowi zdjęcie do paszportu,moje jakże fotogeniczne dziecko wyszło jak kryminalista:lol2:

Nie pisałam ostatnio bo:teściowa wyjechała dopiero dzisiaj ,organizowanie rozrywek tak mnie wykańczało,że czytałam z przyjemnością ale gęby nie miałam siły otwierać ,poza tym Fif jedzie na zieloną szkołę i ciągle coś musiałam mu dokupić ,wieczory spędzałam po sklepach,sama rozumiesz.

Jużuu, siedzę przy dwóch komputerach, tablecie i dwóch telefonach, w tym czasie gra telewizor, bo Szanowny ogląda i ciągle ktoś mnie o coś pyta.... kurcze, oszaleć można?????

PS> Grzyby uwielbiam zbierać, nawet przy nich grzebać, ale pyska nie wezmę, chyba że jako zupę z suszonych. Nawet pieczarek nie za zbytnio ;-)

tak więc, ja nadal stały zestaw ;-) do pierogów się nie dołaczę ;-)