Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem!

Mari, kochana podobują mnie się te Twoje prostokąciki, ale.... :wink:

Okna dachowe muszą zostać w takiej wersji jak są. Raz, że minimalizujemy koszta, dwa: w jednym pomieszczeniu zajęłyby całą połać.

Drzwi z doświetlem chciałabym, chciała, ale nie wiem jak z funduszami. Brane są pod uwagę.

Też bym pozbierała.

Dziewczyny ,czy można zrobić dżem truskawkowy szybko i bez żel-fixów??I żeby bardzo słodki nie był,i żeby koloru nie stracił,robił ktoś??

Mari od razu mówię,że drylowanie truskawek nie wchodzi w rachubę;)

:rotfl::rotfl::rotfl:

Nie wpadłabym na to !!!

Czytam i zapomniałam co komu odpisać.

Marimag dziwnie tam u Was w ''Warszawkie'' gadają. Kurze łapki to od wieków zmarszczki wokól oczu, zmarszczki mimiczne to wokó l ust i bruzdy na czole. tzw. lwia bruzda.

To co masz pod pachą na fotce pokazałaś to włókniaki, lepiej nie wycinać, bo sie gówno roznosi i z 1 masz 10. A ja wizytę ze znamieniam mam przełożoną.

Ktoś pytał o dżemy, chyba Bionda. Najlepsze i najsłodsze dzemy są z ostatnich truskawek, z takiej robnicy.

Tak Zono ale te drobne dłużej się robi,poza tym będzie to bardzo blisko urlopu a ten tydzień mam luzniejszy i pomyslałam:teraz albo nigdy;)

Problem w tym,że raz w życiu usiłowałam zrobić dżem ,wyszedł prawie czarny i niezjadliwy ,dlatego się dopytuję jak robicie.

Asiu pozwolisz, że sie pomadrzę trochę :)

Truskawka to taki dziad co szybko traci kolor.

Jesli chcesz bez żel fixów to ściemnieja na bank bo tym co w sposób tradycyjny żeluje dżemy czy konfitury, to cukier ( w duzych ilościach) i długie gotowanie.

Truskawka ma duzo soku czyli płynu. Musisz go zredukowac aż zgestnieje i woda odparuje a to oznacza ścieme truskawki.

Poleciłabym Ci jednak zrobić z żel fixem i cukrem według własnego uznania.

Może tak jak Ja robię ?

Wy tu o wyglądzie, nadwadze, jedzeniu a ja właśnie pożarłam półkulę lodów oglądając po kolei "Ostry dyżur" i "39,5" i chyba się do jutra będę turlać ....

To Wam powiem, że NIGDY nie zdarzyło mi się zapomnieć o jedzeniu, najwyżej mogłam nie mieć na nie czasu, ale i tak musiałabym coś przyjąć bo ręce mi się trzęsą :)

Morlenko, gratuluję.

Ja po lodach w dużej ilości byłam tak nabąblowana, że myslałam, że mi się ta lodowa zupa, uszami wyleje.

Lodów nie jadłam już kilka lat. Ostatnio przyjełam małą kuleczkę...

Nie napisałaś, jaki jestes rocznik.

Dzieci som ?

Rocznik 74 to drugi mój ulubiony rocznik :)

Miło bardzo :) dziś z okazji rocznicy wolnych wyborów w mediach nasłuchałam się o tym jakie to mieliśmy szczęśliwe dzieciństwo. Donaldy, woda z saturatora na ulicy, oranżada w proszku, zbieranie opakowań po czekoladach, duża samodzielność, zero fotelików w autach, ba... nawet pasy nie służyły do zapinania, wszyscy dorośli palili .... w zasadzie to aż dziw, że przeżyliśmy :)