bionda 04.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Też bym pozbierała. Dziewczyny ,czy można zrobić dżem truskawkowy szybko i bez żel-fixów??I żeby bardzo słodki nie był,i żeby koloru nie stracił,robił ktoś?? Mari od razu mówię,że drylowanie truskawek nie wchodzi w rachubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.06.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jestem! Mari, kochana podobują mnie się te Twoje prostokąciki, ale.... Okna dachowe muszą zostać w takiej wersji jak są. Raz, że minimalizujemy koszta, dwa: w jednym pomieszczeniu zajęłyby całą połać. Drzwi z doświetlem chciałabym, chciała, ale nie wiem jak z funduszami. Brane są pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Też bym pozbierała. Dziewczyny ,czy można zrobić dżem truskawkowy szybko i bez żel-fixów??I żeby bardzo słodki nie był,i żeby koloru nie stracił,robił ktoś?? Mari od razu mówię,że drylowanie truskawek nie wchodzi w rachubę :rotfl: Nie wpadłabym na to !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A czy kibelkowe okno moze zostać powiększone ? No nie można tak na wszystkim oszczędzać ! Co sąsiedzi powiedza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.06.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Sąsiedzi mogą mówić co chcą A w łazience mogą być powiększone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 04.06.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 :rotfl: Nie wpadłabym na to !!! Ja też nie:)to Ty robisz dżemy z porzeczki bez pestek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.06.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Czytam i zapomniałam co komu odpisać.Marimag dziwnie tam u Was w ''Warszawkie'' gadają. Kurze łapki to od wieków zmarszczki wokól oczu, zmarszczki mimiczne to wokó l ust i bruzdy na czole. tzw. lwia bruzda. To co masz pod pachą na fotce pokazałaś to włókniaki, lepiej nie wycinać, bo sie gówno roznosi i z 1 masz 10. A ja wizytę ze znamieniam mam przełożoną. Ktoś pytał o dżemy, chyba Bionda. Najlepsze i najsłodsze dzemy są z ostatnich truskawek, z takiej robnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 04.06.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Tak Zono ale te drobne dłużej się robi,poza tym będzie to bardzo blisko urlopu a ten tydzień mam luzniejszy i pomyslałam:teraz albo nigdy;) Problem w tym,że raz w życiu usiłowałam zrobić dżem ,wyszedł prawie czarny i niezjadliwy ,dlatego się dopytuję jak robicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Asiu pozwolisz, że sie pomadrzę trochę Truskawka to taki dziad co szybko traci kolor. Jesli chcesz bez żel fixów to ściemnieja na bank bo tym co w sposób tradycyjny żeluje dżemy czy konfitury, to cukier ( w duzych ilościach) i długie gotowanie. Truskawka ma duzo soku czyli płynu. Musisz go zredukowac aż zgestnieje i woda odparuje a to oznacza ścieme truskawki. Poleciłabym Ci jednak zrobić z żel fixem i cukrem według własnego uznania. Może tak jak Ja robię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 04.06.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Aniu , słucham! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Wy tu o wyglądzie, nadwadze, jedzeniu a ja właśnie pożarłam półkulę lodów oglądając po kolei "Ostry dyżur" i "39,5" i chyba się do jutra będę turlać .... To Wam powiem, że NIGDY nie zdarzyło mi się zapomnieć o jedzeniu, najwyżej mogłam nie mieć na nie czasu, ale i tak musiałabym coś przyjąć bo ręce mi się trzęsą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 04.06.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Morlenko a co to jest pół kulki lodów:oA co zrobiłaś z drugą połówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Nie ma drugiej połówki, to taka półkula, coś w kształcie ... no nie wiem, kopca kreta może.I nie pytajcie mnie ile to ważyło .... i tak zeżarłam wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Morlenko, gratuluję.Ja po lodach w dużej ilości byłam tak nabąblowana, że myslałam, że mi się ta lodowa zupa, uszami wyleje.Lodów nie jadłam już kilka lat. Ostatnio przyjełam małą kuleczkę... Nie napisałaś, jaki jestes rocznik.Dzieci som ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Asiu, chcesz mój przepis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ech, nadejszła ta chwila ...dziecko jedno, rocznik 74 ja oczywiście, nie dziecko ten rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Rocznik 74 to drugi mój ulubiony rocznik Miło bardzo dziś z okazji rocznicy wolnych wyborów w mediach nasłuchałam się o tym jakie to mieliśmy szczęśliwe dzieciństwo. Donaldy, woda z saturatora na ulicy, oranżada w proszku, zbieranie opakowań po czekoladach, duża samodzielność, zero fotelików w autach, ba... nawet pasy nie służyły do zapinania, wszyscy dorośli palili .... w zasadzie to aż dziw, że przeżyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Morleno nie kumam. Kto jest z rocznika 74 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 No ja, ale pisałam rownież o rzeszy moich rówieśników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morlena 04.06.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 I przepraszam, jeśli chaotycznie to wyraziłam. Wszystko przez te lody ... średnio się czuję dobra kara za obżarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts