Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczęta!

Mayuś ,ja myślę,że powinnaś zadzwonić do Um Łodzi po informacje śmieciowe,jeśli mają już firmę ,są po przetargu to znają warunki na jakich będzie się odbywało wywożenie śmieci.Ilośc kubłów zależy od ilości domowników i to pozostaje do uznania właściciela posesji ,opłata jest naliczana od ilości domowników a to czy się pomieścicie w 1 czy 2 kubłach to musisz sama ocenić wiedząc jak często będą wywożone śmieci tzn. ile razy w miesiącu.

Co do segregacji to otrzymuje się różnokolorowe worki,które wystawia się zapełnione przed posesję w dniu wywozu.Można nie zdecydować się na segregację ale wtedy opłata jest znacznie wyższa.Worki powinny być darmowe.

u nas to tak wygląda ,że mamy 2 kubły 240 litrów +worki do,których wrzucamy plastiki i szkło.

Powejściu w życie ustawy nic się nie zmieni oprócz firmy i ceny.

Myślę ,że jednak tel do komórki odpowiedzialne za smieci powinien Ci nabardziej pomóc w uzyskaniu informacji.

Helo, Helo,

Dzięki Kochane, za pomoc! Zadzwonię tam, to może czegoś się dowiem, bo co informacja w necie to inna. Pytając o ilość pojemników miałam na myśli, nie objętość śmieci, bo to wiadomo, ze sprawa indywidualna, ale właśnie pojemniki na te kolorowe worki na śmieci. Szkło kolorowe, szkło białe, makulatura, plastiki, komunalne i bio( ale od tego mam kompostownik) ( o metalu nie wspomnę). Jedni oddzielają papier i plastik, inni każą razem do czerwonego... za trudne to dla mnie.

O pojemniki też się będę musiała wywiedzieć

Miłego dnia wszystkim!!!!