żona m 17.06.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 dotarłam do Was. ciasto wyszło pyszne, tylko za dużo wyrosło, albo blacha mała. Pachniało w całym domu i okolicy. Jutro robię znowu, bo truskawki dochodzą codziennie. marimag rośliny piękne, szczególnie funkia o miniaturowych liściach. Na jesieni się uśmiechnę o szczepkę/kłącze. Dziś mega koszenie, opaliłam się jak na wczasach w Bułgarii:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.06.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Bugumił, ja w sprawie tego ciasta, rozumiem, ze to to samo tylko wkład owocowy inny? Ty zamiast kruszonki wyłożyłaś bezę tak? bo mojej jakieś inne wizualnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Asiu, nie wiem jak Twoje coasto wyglądało, ale moje, też odbiega od oryginału. Blachę dałam dużą, taka jak Becia ale po wylaniu na nią ciasta , ledwo co tam było. Zrobiłam z brzoskwiniami i jednak tak jak Becia czyli piana i kisiel cytrynowy. Wierzch mi wyszedł inny niz Beci i z pewnością, nie jest to beza. Nie wiem jak wyrosło bo stygnie, ale mam obawy czy czasem nie siadło. Kuźwa, jeden przepis i tysiąc zakalcy ! (zakalców ?) Mąż opierniczy wszystko, ale czy to to ? Może powinnam podwoić proporcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Beciu, a Ty owoce kładziesz na pianę z kiślem czy pod ?Na zdjęciu, Twoje owoce przebijają a u mnie leżą pod kołdrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Kuleżanki drogie.... tak jak w przepisie piana z białek z dodatkiem kisielku....to na owocach kładę....ale i tak wyłażą podczas pieczenia na wierzch:) żono, ja nie robiłam kruszonki.....Aniu, jak wyleję ciasto (nieraz muszę łyżką wykładać bo gęste) i rozsmarowuję łyżką moczoną w zimnej wodzie bo gęste....ostatnio mi się wylało a dzisiaj łyżka poszła w ruch. Nie wiem od czego to zależy, że jest gęste a innym razem troszkę rzadsze. Może od margaryny a może...nie wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 a czemu podwoić proporcje? Toż to przepis na taką blachę...będzie git....wstaw fotkę, oblukamy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.06.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 czasami na konsystencję ma wpływ wielkość jajek. Często o nich zapominamy, jajko jajku nie równe.moje wykładałam łychą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Moje się wylewało a wierzch wygląda jak fale.Nic nie wyszło.Przekroiłam, żeby zobaczyć środek i .....buła. Mimo puszki owoców, wydaje sie suchawe i kruszy się.Nie przepiekłam bo sprawdzałam patyczkiem.Coś nie mam farta do tych ucierańców.Niby najprostsze a mi jakos tak......nie leżą.Wiem, że każdy zachwala swoje , każdy ma inny gust , ale Ja szukam czegoś WOW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Moje jajka były takie zwykłe, normalnej i przeciętnej wielkości.Dałam masło, bo margaryny nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 buła???????? suchawe????? łaj??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 17.06.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Beciu ja chyba też nie mam Twojego talentu do tego ciasta, Upiekłam ,niby wyszło,niby zjedli w 15min ale było właśnie takie jak pisze Mari bułowate. Ideałem byłoby ciasto jak puch z owocami,które nie opadają na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Ale moje nie opadają na dno.... Przecież widzicie na fotkach:( Przykro mi, że wam nie wyszło:( Moi, póki są owoce, nie odpuszczą....będą jeść...:) Edytowane 17 Czerwca 2013 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 17.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Beatko,mi też nie opadły ,tak napisałam bo czasem w innych ucieranych tak się dzieje,Ja też dałam masło ,może jednak trzeba margarynę?Następnym razem zrobię z Kasią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Asiu, żeby owoce nie opadały należy wyturlac je w mące i dopiero dodac do ciasta.Niestety, nie sprawdza się to w przypadku ciast rzadkich. Poprostu, nie ma co tych owoców zatrzymać.Znowu, za gęste ciasto to duża szansa na twardego zakalca ( jesli sa w nim owoce).Dasz za dużo owoców, to ciasto nie wyrośnie.Dasz zbyt soczyste owoce, ciasto namieknie i zakalec lub słabo wyrosnie.Bądź tu mądry ! Wazne jest wszystko.Jakiej maki używasz Beciu ?Czym odmierzasz ? Jaka szklanką ?Czy zawsze taka samą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Zawsze mąka tortowa....szklanką zawsze tą samą, mam taką brązową jak kiedyś były (duraleksowa chyba się nazywa:)) Jak mam za rzadkie ciasto lub za soczyste owoce np do jabłecznika, posypuję leciutko ciasto przed położeniem owoców kaszą manną....sposób sprawdzony na 100 % .....nigdy w mące owoców nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 17.06.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Cześć dziewczyny ja mam za sobą szalony weekend, wyjazdy, imprezy dziecięce, rodzinne. Na koniec okazało się, że zgubiłam klucz do naszego nowego domu:bash::bash: szukaliśmy połowę wczorajszej nocy, znalazł się na fotelu mojego samochodu... Nie pytajcie czemu tam był A dzisiaj miałam dwóch oglądaczy w naszym mieszkaniu więc pół dnia sprzątałam całe mieszkanie, żeby reprezentacyjnie było... jestem wykończona Aniu - a będziesz miała więcej zdjęć tego nowego znaleziska??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A widzisz ! Nie mówiłas o mące tortowej !!! Ja uzyłam najlepszej w naszym regionie tzn. maki Szymanowskiej. Też sprawdzona, no ale jesli Ty dajesz zupełnie innej to nie dziwne, że mi wyszło to co wyszło. Tortowa to typ: 450 a moja to typ: 480. Jaki typ ma Twoja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 17.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Aniu...moja to typ 450...ja tylko tej używm, więc nawet nie pomyślałam, że ktoś może mieć inną Idę do wyrka, bo coś padnięta jestem dzisiaj! Dobrej nocy wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Czy Ty sobie zdajesz sprawe kobieto, ile tu jest maki ??????Trzeba mówić OD RAZU !!! To najważniejsze...... Aniu Karram, witaj po przerwie.Pisz szybko, co tam z domem.Ludziska sobie poszli ?Możecie już wchodzic ? Dawaj foty bo przebieram nogami.... Chcesz foty tego nowego czyli starego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 17.06.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Koniec wygłupów!Gdzie jest Ala ? Ala, dosyć byczenia. Ile można zwiedzać ? Przecież, to jest aż nieprzyzwoite !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.