Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Aniu :hug:

http://drzewapolski.blogspot.com/2011/09/orzeszki-buka.html

Ja tak z innej beczki... Krztusiec...dawna i potoczna nazwa koklusz...

Dzieci obowiązkowo są szczepione!!

Według obowiązkowego programu szczepień, każde dziecko powinno zostać zaszczepione 4 dawkami szczepionki w

2,

3-4 ,

5-6 i

16-18 miesiącach życia

oraz dawką przypominającą w 6 roku życia.

Ostatnio (rok temu) w naszej rodzinie, 1 dziecko z 3... (nie moje) zachorowało na krztusiec...:bash:

Chorobę przywiózł tatuś dziecka z wyjazdu służbowego... zachorowało kilka dorosłych osób z tego wyjazdu... po wielu badaniach okazało się, że zarazili się krztuścem w samolocie...

Wszyscy byli w szoku!! Dzieci były szczepione!! Okazało się, że zarazili się odmianą azjatycką!! :jawdrop:

przez 3 miesiące kaszleli jak gruźliki..., ale ani pozostała 2 ani ich mama nie zachorowali...;)

Zaciekawił mnie Twój wpis, odnośnie nie szczepienia dzieci...

W ogóle ich nie szczepisz, na nic, czy tylko np. na grypę... (ja na grypę też szczepię :rolleyes: )

Wytłumacz sięęęę :popcorn:

:bye: :p

Edytowane przez Megiska

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:bye:

20130707103.jpg20130707099.jpg20130707100.jpg20130707101.jpg20130707102.jpg

Aniu nie mamy zamiaru szlifować bali do czystego drewna. Mam nadzieję, że w ten weekend uda nam się umyć dom karcherem, potem zabezpieczymy środkiem grzybo i owadobójczym, a następnie zaimpregnujemy ropą, którą niedawno kupiłam w kopalni. Dom na pewno pozostanie ciemnobrązowy - mam nadzieję, bo jeszcze nie wiem jaki efekt będzie po ropie, ale już niedługo się dowiem ;)

Mam problem z kolorem okien, na pewno bedą drewniane. Początkowo miał być kolor lazurowy (widoczne usłojenie drewna), ale mamy możliwość uzyskania gwarancji 10 lat na okna (na powłokę), ale kolor musi być kryjący z palety RAL. I teraz mam zgryz, za białymi oknami nie przepadam, może jakaś złaman biel, bo brązowe też mi nie leżą. Chyba, że zaszaleję z jakimś odlotowym kolorem - nie mam pomysłu :confused:

Pozdrawiam

Madziu, nie szczepie wogóle na nic.

Mają kilka szczepień gdy byli mali ( noworodki i niemowlaki) ale gdy sie okazało, że autyzm, neurolog zabronił szczepić ze względu na zbyt duże obciążenie CUN.

Romciu, piętro dobudowaliście ?

Jaką ropa ?

W celu ...?

Budynek przy nagrzewaniu będzie śmierdział.

Pomyślimy o kolorze okien.

Może znajdę jakieś inspiracje :)

Romciu, piętro dobudowaliście ?

Jaką ropa ?

W celu ...?

Budynek przy nagrzewaniu będzie śmierdział.

Pomyślimy o kolorze okien.

Może znajdę jakieś inspiracje :)

Zrobiliśmy niewielką ścianę kolankową, żeby zrobić poddasze użytkowe. Jeżeli chodzi o ropę, to przeczytalam cały wątek dotyczący domów drewnianych i stąd się wzieła. Maciej74, który mieszka w przenoszonej chacie i sam remontował kolejną poleca właśnie do konserwacji starych domów ropę (obejrzyj sobie chaty w jego albumach), mój cieśla też tak robi. Podobno śmierdzi tak około miesiąc, zresztą jak widać po zdjęciach ten dom prawdopodobnie był konserwowany czymś ropopochodnym. Wychodzi dużo taniej niż woski, lazury itp, a efekt ten sam, jak nie lepszy. W kopalni nikt się nie dziwił, że kupuję ropę do konserwacji domu, na południu wszyscy tym traktują stare domy.

Bylismy na basenie. 2 godziny plumkania w wodzie dobrze mi zrobiło. Zbiera się na burzę, ale jakoś nas ominęło.

Marimag na wakacje nie jedziemy z kliku powodów:

pierwszy i najważniejszy -pies. Ponad 40 kg, to jak małe dziecko, nie wszędzie na kwaterach godzą się na taki dodatek a jak już to połowa ceny za dziecko.

drugi -aby pojechać z psem, musiałabym mieć 2 auto, bo psiak zaanektowałby cały bagażnik dla siebie.

trzeci - urlop męża.

czwarty - rok nam się nie zbilansował. Ciągle jakieś wydatki.....

ja już 3 rok nigdzie nie jadę z w/w powodów:(

mój powód waży tylko 33 kg, ale też nie mam go jak zabrać ani z kim zostawić.

pozdrawiam dziewczęta - cudem się do komputera dostałam szarańcza do sąsiadów pobiegła:rolleyes: