Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Gdyb to był mój dom i mój ogródek to :

po pierwsze !

Zrobiłabym sobie kawusię i przycupnęła na tarasie.

Na spokojnie przyjrzała się temu widokowi co to go mam sobie stworzyć. Zastanowiłabym się czego absolutnie nie chcę bo nie podoba się, nie lubię....

Zastanowiłabym się również nad tym czy lubię dłubac w ogródku i moge sobie pozwolic na trudne i wymagające rosliny czy też nie mam czasu na pracę i chcę rosliny robiące wrażenie ale przy minimalnym nakładzie pracy.

Po tej psychoanalizie, zasiadłabym do kompa i szukała, pytała, oglądała Potem to botanicznego czy innego Łazienkowskiego po inspiracje.

Do centrum ogrodniczego, szkółki no i tu do nas.

TAR jest psycholem ogrodowym, Gosiek33 też. bogumilka ma fijoła galopującego, mejdej zaczyna wielka przygodę z PGR-em i wiem, ze duzo wie.

Której mistrzyni jeszcze nie wymieniłam ?

A i jeszcze wykwalifikowana miszczyni od zieleni elfir.

W razie co to pomoże :)

Czekam teraz na odpowiedzi :)

Idę po herbę .....tup tup tup :)

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu, kompozycja fajna ale trzeba by ją było rozciągnąć na działke minimum 5000 metrów. Znowu gęsto...za gęsto.

Brak oddechu :)

Ale nie patrz na mnie. Wszyscy juz przywykli, że Ja zdrowo pier...ęta jestem.

Nie ma tu nikogo ( chyba i niestety) kto by mnie rozumiał i podzielał moje schizy.

A i jeszcze jedno.....

Im się bardziej zakrywasz i odgradzasz to wzbudzasz wieksza ciekawość.

Proponuje na zywca a sasiadom bedzie głupio do Was zerkac bo...widac gdy sie gapią :lol2:

Psychoanalizę robię nieustająco, centra ogrodnicze przyprawiają mnie o chorobę nerwową, bo chcę wszystko natentychmiast, dopiero zerknięcie na metkę z ceną sprowadza mnie a ziemię. Po necie łażę maniacko i już mi się myli berberys i irysem : )) Wiem, że tu jest kopalnia wiadomości a wiedzę trza sobie stopniować, bo inaczej człowiek oszaleje... wpuścić blokersa w świat roślin : ))

Lecę, bo padam na klawiaturę. Mapkę wrzucę jutro. Dzięki za wątek, jest fajną odskocznią a Twoje poczucie humoru i ciepło, to miód na duszę : )) Dobranoc.

O matko bosko!!! Ania.....wlazłam po pracowitym dniu i co ja widzę ??!!!!! Komplimentuję mnie:

"..... ma fijoła galopującego....."

dzięks:D:D:D

normalnie urosłam:D

Anka....no nie mów, że nie podoba ci się moja altanka?????????? A ja ją uwielbiam....wiszą tam dwa hamaki!!! mój i mojego m...cobyśmy się nie kłócili:D a jak trzeba to i stoły i krzesła:D

No jak bum cyk cyk! Trzeba uważać, ale po ciemku trudno:rolleyes: poza tym ajkieś niewypowiedziane afekty mi zalegały.. Żartuje oczywiście z tym działaniem z premedytacją. Na szczęście już po wszystkim, teraz rekonwalescencja... Dla chlopa gorzej niz wyrok ... Na krotkiej smyczy trzymac trzeba, a to nie za latwe jak jest tyle roboty.

Teraz sie zegnam po padam na ryjek... Papapapapapapapapapapapa:bye:

Gosiu ale co mu robili ?

Nadmychali mu jajka czy wyprostowali...hmmmm baton ?

A może trafił Ci sie egzemplarz europejski na podzespołach afrykańskich, co ?

Jak chodził to sobie przygniatał czy cos w ten deseń ?

MONIKO NARYBKU :)

Moje propozycje :)

Dom masz prosty, nowoczesny i oszczędny w formie. Moim skromnym i jakże nie skromnie popieprzonym zdaniem, trzeba by sie dopasować.

Filozof !!! :bash::bash::bash:

Chcesz altanki, pewnie grila i roślinność, tak ? Pozwole sobie sama odpowiadac na pytania bo mi zwiałaś.

A gdyby tak cos takiego ?

http://st.houzz.com/simgs/9ec196c10f89fe43_8-0178/modern-patio.jpg

Zadaszenie ażurowe i trakt ku kiełbasie. dookoła zieleń, dośc skromna ale ładnie podkresla te o to budowlę.

Można by zrezygnować z tych krótkich żerdzi i rozciagnąc w tym miejscu płótno żaglowe. Super zadaszenie na słoneczne dni a przy tym lekko to wyglada.

Inne propozycje :)

http://st.houzz.com/simgs/180125cf0bee43b9_8-1000/modern-landscape.jpg

http://www.alchemia-ogrody.pl/wp-content/uploads/2011/05/123456.jpg

http://www.wsalonie.pl/pliki/f156cf4d1e96db98219acbb9a63161a086.jpg

http://alexmeble.pl/wp-content/uploads/2012/12/altana-ogrodowa.jpeg

Pobudka !!Wstać!!!Koniom wody daaać!!

Aniu,te altanki to pięękne,cud,miód ,malina:rolleyes::rolleyes::jawdrop::jawdrop:

Moniu,nie jestem w ogóle fachowcem od ogrodów ale temat zasłaniania się od sąsiadów jest mi bliski;)

A gdyby tak w najbardziej newralgicznych miejscach posadzić bluszcz wiecznie zielony??

Miłego dnia dziewuszki!!

P.S Moniu:hug::hug:dzięki za poczucie humoru,strasznie się bałam,że się obrazisz za te kartofle;)