Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się :)

Przepraszam Was za wczorajsze milczenie ale bardzo źle się czułam a dziś tez nie wiele lepiej.

Zamiast tu z Wami gadać, leżałam z noga pod sufitem :bash::bash::bash:

Za radą Mejki ( gadałyśmy przez fon) wypiłam aspirynę i......rozpierniczyło mi zołądek.

Oprócz tego mam @ więc też pelucha i na koniec tej imprezki, dostałam migreny.

NO ŻESZ !!!

Pijam 2 wielkie kawy dziennie ale tylko do 15.00.

Tak jak u Beci, stoi kubas ,a w zasadzie bardzo duża filiżanka , w kuchni i z doskoku, łyk.....Lubię zimna kawę :)

Śłodzę a jak że bo ze mnie taki kawosz jak z koziej dupy trąba. Musi być mleczna, słodka. Słodzę 3 łyżeczki :rolleyes: ale na filiżankę o pojemności 350 ml.

Z porzeczek robię dżem, konfitury. Można też nalewkę, likier, wino, sok, kompot, chatney :)

Sporo tego :)

Skończyłam pierwszy etap przetwarzania, choć nie ukrywam, że chodzi za mną parę szaleństw.

Chciałabym zrobić nalewkę z orzecha tzw. Orzechówkę i likier z porzeczki. Chyba też dam się skusić na likier kawowy. Fajna sprawa o ile nie będzie zajzajer i do ciast się przyda :)

Cześć dziewczęta!

CODZIENNIE tu jestem, czytam.

Też robię przetwory z czarnej porzeczki, ale mam o tyle "gorzej" że najpierw sama muszę zerwać towar.

Teściowe wybyli na cały miesiąc do sanatorium więc się zaopiekowałam porzeczkami na ich działce

Jeżdżę zrywam, przerabiam i znów jadę zrywam i przerabiam...

Mam już kompoty, dżemy i nalewkę.

Przy rozlewaniu do butelek zrobiłam degustację z sąsiadką nalewka PYCHA

Strach pomyśleć co będzie jak już odstoi swoje - pewnie zniknie z siłą wodospadu;)

Do tej pory robiłam nalewkę z aronii (też z działki teściów) bo była dla mnie poza konkurencją

Teraz do ulubionych dodaję też tę z czarnej porzeczki bo delikatniejsza i lżejsza od tej z aronii

Będę miała piwnicę nalewek w tym roku boję się że popadnę w alkoholizm:P

Pozdrawiam z pracy ( znalazłam frajera do dzieci) idę w papiery nadrobić zaległości

Romciu, ciacho z tego przepisu jest pycha !

Po wystudzeniu w folie i do lodówki. Po nocy stania RE EW LA CJA .

Wilgotne i mięsiste.

Nie jest nadmuchaną, puszystą bułą :)

Witam się i lecę na bazar, w gary i na zajęcia z Olą. Będę zaglądać :)