Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

ooojjjj marimag cóż to za straszne wieści

wstrząs anafilaktyczny to poważna sprawa, bo to silna reakcja alergiczna

ale to tylko skutek więc trzeba znaleźć przyczynę, żeby wiedzieć czego się wystrzegać

to prawda, że człowiek może uczulić się na coś w każdym wieku, uczulenie na wiele dziwnych rzeczy mojego teścia dopadło po 60tce

po tak silnej reakcji alergicznej warto mieć pod ręką jakieś silne sterydy, gdyż jak przestaną działać te które dostałaś na pogotowiu (bo podejrzewam, że dostałaś) to reakcja alergiczna może jeszcze się pokazać

NO I NAJWAŻNIEJSZE USTALIĆ KTÓRY SKŁADNIK LEKU TAK CIĘ UCZULIŁ

Trzymaj się, BĘDZIE DOBRZE :hug:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O Mariolka :bye:

Jeszcze raz przepraszam ale siła wyższa ;)

Powiedz mi czym się zajmujesz ? ( sprawdzam wiarygodnośc informacji ;) )

Piszesz, że kochasz drewno...A czego innego mozna sie spodziewać po góralce ?????????????? :)

orzecznictwo administracyjne ?????????????????? Ki diabeł ?

:lol2: bywa, że jest przyjemne hihi

Ale góralka jestes nie ? HEJ !

pewno, że jestem pełną gębą

taką górkę mam za oknem

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/397393_477956788927407_1763742851_n.jpg

a dyć jak ceba to i potańcować a i fuknąc mogym

Edytowane przez mariola3108

Cześć Bogusiu :) Jak tam Twoja wizyta ?

Do południa czułam się względnie. w południe gorzej. Pospałam i lepiej. Od godziny znowu gorzej. cos mnie w serduchu kłuje, łopatki mi drętwieją i jakaś taka rozbita jestem.

Na szczęście mieszkam w połowie drogi do szpitala i w połowie na cmentarz ;)

tak, priv dotarł już odpisałam :)

nie wiem dlaczego nic Ci nie przepisali, widocznie uznali, że to co Ci podali będzie wystarczające. W przypadku wstrząsu anafilaktycznego najniebezpieczniejszy jest czas tuż po reakcji alergicznej, a im później tym działanie alergenu słabnie. Drugim niebezpiecznym momentem jest czas, gdy przestaje działać lek, który Ci podali na zmniejszenie objawów wstrząsu to zazwyczaj 6-8h, ale to także jest już za Tobą. Nie wiem co Ci podali na pogotowiu, ale w skrajnych przypadkach podaje się czystą adrenalinę - mam nadzieję, że nie było aż tak groźnie. Tak, czy inaczej powinnaś skonsultować się w przyszłości z Twoim lekarzem internistą i dla własnego bezpieczeństwa mieć zawsze w domu jakiś mocniejszy steryd, który w nagłym przypadku mogłabyś zażyć - Twój lekarz w takim przypadku przepisze Ci go bez problemu.

Ale najważniejsze jest byś ustaliła co Cię tak uczuliło, najczęstszą przyczyną pokarmową faktycznie są leki, ale także orzeszki arachidy, owoce morza i seler, więc zastanów się czy oprócz leku, czegoś z w/w nie jadłaś, bo może zasugerowałaś się ranigastem, a to wcale nie on. Ponoć także ryzyko wystąpienia reakcji uczuleniowej pokarmowej zwiększa wysiłek fizyczny, czy przed wstrząsem nie byłaś bardziej aktywna? To wszystko przeanalizuj i skonsultuj z jakimś dobrym, myślącym lekarzem

Mariolko, ale radocha co ?

Bywają też u mnie inne Twoje znajome...Gosiek 33 ...mówi Ci to coś ? :) A Monia i Marek..nasza królowa róż :)

Donna Pelargonia zwana bulwą ....

Alicja 5...światowa i wiecznie bezsenna kobita

Mejdej...żywioł, tornado, bomba i ADHD

Aricia...ostatnio cicho - ciemna

Rere...szewczyk dratewka, złote serce

Atena...niedźwiadek tego forum

Bastki...baba z jajami, fedruje aż furczy, ma ok. 40 tys. kolegów

Kasia...rzadko bywa no ale jak sie robi srylion licencji, kursów i Bóg wie czego jeszcze ....

Narendilka....IQ takie, że głowa mała, miszcz wszystkiego komputerowego....

Barbi......@ zielona, jadowita, elokwentna i dowcipna krajanka moja

Olinka okrąglinka........Pani Psor, ciemna masa co to dzwonić do mnie nie chce :) tylko by sie przytulała :bash:

To chyba wszystkie bywalczynie tego wątku...

Jesli kogos pominęłam to przepraszam :)

Dziewczyny, przeżyłam dziś szok ! Dopiero dzis zauwazyłam ile ten wątek ma wejść !!!!!!!!!

Mam teorię....

KTOŚ NAS OBSERWUJE

Szkoda tylko, że heloła nikt nowy nie ma smiałości strzelić :bash:

Mariolko, ale radocha co ?

Bywają też u mnie inne Twoje znajome...Gosiek 33 ...mówi Ci to coś ? :) A Monia i Marek..nasza królowa róż :)

Donna Pelargonia zwana bulwą ....

Alicja 5...światowa i wiecznie bezsenna kobita

Mejdej...żywioł, tornado, bomba i ADHD

Aricia...ostatnio cicho - ciemna

Rere...szewczyk dratewka, złote serce

Atena...niedźwiadek tego forum

Bastki...baba z jajami, fedruje aż furczy, ma ok. 40 tys. kolegów

Kasia...rzadko bywa no ale jak sie robi srylion licencji, kursów i Bóg wie czego jeszcze ....

Narendilka....IQ takie, że głowa mała, miszcz wszystkiego komputerowego....

Olinka okrąglinka........Pani Psor, ciemna masa co to dzwonić do mnie nie chce :) tylko by sie przytulała :bash:

To chyba wszystkie bywalczynie tego wątku...

Jesli kogos pominęłam to przepraszam :)

ale fajnie, no to witam Was wszystkie dziewczyny :lol2:

Dziewczyny, przeżyłam dziś szok ! Dopiero dzis zauwazyłam ile ten wątek ma wejść !!!!!!!!!

Mam teorię....

KTOŚ NAS OBSERWUJE

zawsze to czułam

W telegraficznym skrócie (chronologicznie):

Barbi, to moje szafiszcze to własnie na tekie mega fichy.

I jeszcze powiedz, że tak wygląda:

http://i.ebayimg.com/t/APOTHEKERSCHRANK-ORIGINAL-Kommode-Holzschrank-Antik-Sideboard-/00/s/MTYwMFgxNTQy/z/JaAAAOxy5P9RGkJM/$%28KGrHqZHJE0FEU+-%28d+VBRGkJMHh,g%7E%7E60_12.JPG

To już tam do Ciebie jadę, przynajmniej sobie popatrzę i może nawet pomacam ;)

Powróciłam z zadżumionymi......

Jakiś pomór normalnie! Mam nadzieję, że Twoje chorowitki mają się już lepiej.

Otóż, dostałam wstrząsu anafilaktycznego.....

A to już przesada! Jak mogłaś, no jak mogłaś!

Dobra, żarty na bok. Ty weź dziewczyno nie odwalaj takich numerów, nie zgrywaj gieroja, tylko się przebadaj! Nie uważasz, że to poważne ostrzeżenie, żebyś zwolniła trochę i zadbała nie tylko o wszystkich wokół, ale też o siebie? Ale mnie wkurzyłaś, noooo....

Poprawiłam sobie humor :)

Wreszcie wyklarowałam sobie wizję hipotetycznej kuchni.

a teraz zdjęcia inspirujące, pomysły tzn. bardzo mniej niż więcej ale chodzi o ogólny zamysł :) Z tego "czerpię" , natchnienie...

Klassse...

Ceny sa naprawde konkurencyjne i ładnie się to prezentuje...Jak przyjdzie co do czego, musze tam pojechać !!! Może razem pojedziemy ;)

Fajne mają meble, pewnie wykorzystam linka. Żeby jeszcze sosna tak paskudnie nie żółkła... Chociaż fakt, zawsze można bejcą maznąć na jakich chłodniejszy kolor.

Bywają też u mnie inne Twoje znajome...

Zważywszy, że jakieś 70% mojej garderoby to różne odcienie czerwonego, a zielony to jedyny kolor, jakiego nie trawię ani w wystroju domu, ani w ciuchach, to wolałabym zamiast "małpy zielonej" - "małpę w czerwonym". Zielony awatarek to tak zupełnie przekornie ;). Bo oprócz tego, że pluję jadem, to jeszcze przekorna jestem, a co! :evil:

Pa Mariolko do next time :)

Ja tez idę już spać....słabość...słabość mnie ogarnęła po wczorajszym.

I na zapas pozdrawiam NOCNĄ ALUŚ

Łał............... jak miło:D

No cóż ja poradzę,że ze mnie taki cieć forumowy:lol2:Toż ktoś musi dyżurować:lol2:

Robotę zabieram do domu,z rodzinę muszę zabawiać:rotfl:,upichcić obiad na następny dzień,bo głodomory zawsze zeżrą to co na jutro:bash:snu mi wystarcza w porywach do 5 godzin-jak widzisz same tarapaty:D

Ale ja to uwielbiam,domownicy śpią,nikt gitary nie zawraca,nic nie chce-życie Mariana:lol2::lol2:

Aniu pytałaś się o ceny-oj, bardzo zróżnicowane. Od idiotycznie wysokich, do idiotycznie niskich. A najbardziej od miejsca. W samym mieście ceny wysokie,ale już na peripheroque - peryferiach(obrzeżu miasta) naprawdę niskie.

Przykład-ramę do obrazu (u mnie na bank do lustra) nabyłam za 7 euro.Rama ma wymiary około 60x50cm. Lustro owalne w ramie z ornamentami w idealnym stanie 21e, krzesło 12e- do zmiany obicie,białą ceramiczną butelkę na mleko 3,50e.Dwie puszki,jedna prostokątna ,metalowa po pierwszych płatkach śniadaniowych Kellogg's ,druga mniejsza -obie za 2,30e.

Uwielbiam takie zakupowe rarytasy:yes:

A drutów jak nie mam, tak nie mam:lol2: Ale nic to,dam radę,ktoś obiecał ,że mi przywiezie:D