Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Oj tam sierociniec od razu. Stonka głodna przybyła, to i nakarmić trza... Już polazły na rower. Każdą szukę przygarnę do mizernego cyca. :D

Nie pytaj, bo się znów depresja budowlana odezwie :bash:

Rozmyślam, szukam, chłopu poniekąd rodzonemu rozwiązania podaję na tacy. No ale niestety... trzeba odczekać a potem znów temat zapodać... nie na moje nerwy takie zabawy :bash: A i tak obcy kolega lepiej poradzi. Trza wszystko i już natentychmiast zrobić. Znaleźć panów od płota, i ścian żeby gładź była z żyrafy.. Człlowiek się spina, szuka a potem po kwartale słyszy:" No.. miałaś rację... panowie z ogłoszenia z płota spie!%@%## sprawę... Mamy spieprzony temat.. :D Kocham budowę :D:D

Może chaotycznie zeznaję, ale ten, kto buduje wie, o czym gadam... Dochodzi do tego wieczny brak kasy, wakacje na budowie, dziecko upchnięte gdzieś na Mazurach (a chciałoby się z nim spędzić lato), rodzina oceniająca stopień "byciakiepskąmatką" plus lekka wymiana zdań z facetem życia... Chyba warto. Wierzę w to cały czas.

Edytowane przez m&m niewielki m05b

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mogę Ci polecić ukraińców do płota ale do gładzi to nie bardzo bo nie wiem jak by to zrobili.

Nie chcę potem mieć Twojego domu na sumieniu i jeździć przez Marki w opancerzonym samochodzie ;)

Do wykończeniówki mam zajebistą ekipę i robia tak szybko, że nie ma czasu po towar jeździć.

Chcesz namiar ?

Wiem, ze ludzie sa z nich bardzo zadowoleni.

Taż miałam ich brać.

Dawaj Ukraińców , kosmitów i każdego, kto w "czasie kryzysu" chce robić. Wypłacalni jeszcze jesteśmy. Kredytu nie mamy. Z głową chyba też ok : ) Forumowe księżniczki przyjmiemy z ukłonem :D

P.S. Szacun dla Pana od kuchni... Forumowa sława a gada jak człowiek : )) Wycena normalna, podejście sensowne... Piotr Nataly z Ursynowa:wiggle::wiggle:

Połowy postu nie zrozumiałam :eek:

Jakie kuźwa księżniczki ?

Czy to tylko Ja mam wrażenie, że jesteś emocjonalnie i pisarsko sklonowana z aricią i mejdej ? :rolleyes:

Nataly odradzam....

Poczytaj wątek wyanna .

Zaraz zadzwonię do męża po namiary na ekipę od wykończeniówki a o ukraińców zapytam bo nie wiem czy wolni.

Na kiedy potrzebujesz tych od płotu ?

heloł, heloł...

jestem.....i jak was czytam to się zastanawiam, którym pociągiem do was jechać.........:D:D:D

Zróbmy jakiś zjazd...w sierpniu? jak wrócicie po wczasach?

kto jest za??????????/ Jaaaaaaa!!!!!

kurde...a tak na poważnie to mam gorączkę, i zaczynam się martwić:(

No to ufff, że już w domu i że trauma szpitalna skończona. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się ustalić, co i jak z Zuzką.

A teraz:

Wszystkiego najlepszego dla Anek, Hanek i Grażynek, tudzież dla Kryś, Mirek, Bartków, Krystianów, Jacków i Jacentych, Joachimów, Walentyn i Walentych, a jeśli zagląda tu jakiś Erast, Hiacynt, Symeon, Tytus, Teodor i Wilhelm, to im również ślę imieninowe życzenia. A, zapomniałabym o Sancji! Przecież Sancja też dzisiaj świętuje ;)

Aniu-mari, czytałam o Twojej wielkiej wyprawie - pisałaś, że Ty jedziesz z dzieciakami, a mąż drugim samochodem z połową chałupy. A nie możecie się podzielić jakoś sensowniej, tj. każde z połową dzieciaków i 1/4 chałupy? Zawsze to trochę mniej darcia i wylanego potu.

Dom koniecznie obejrzyj i zasyp nas milionem fotek! Chałupa na Warmii brzmi fantastycznie.

heloł, heloł...

jestem.....i jak was czytam to się zastanawiam, którym pociągiem do was jechać.........:D:D:D

Zróbmy jakiś zjazd...w sierpniu? jak wrócicie po wczasach?

kto jest za??????????/ Jaaaaaaa!!!!!

kurde...a tak na poważnie to mam gorączkę, i zaczynam się martwić:(

Zjazd ? Czemu nie ale Ja się :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

A może przez te gorączkęm masz jakieś dziwne wizje ? ;) :lol2:

Widzę, że mamy pierwszy w tym clubie ,wątek romantyczny ;)

Widzę wyraźna miłośc między Monią a Becią :)

Co Wy tam na privku zeście rzeźbiły ?

Mieszaj kochana mieszaj tylko za co ? :eek:

Beciu szczęście Ty moje...Ja bym nie chciała ? Ciebie ?

Tylko przez te wielotematyczne sesje zdjęciowe znam Cie jak mało kto ;) Dorzuć trochę w toplesie to będę mogła powiedzieć, że znam Cię na wylot :rolleyes:

No dobra a teraz na powaznie....

Zjazd jest ok tylko gdzie ?????

Jak to kuźwa sprawiedliwie wycyrklować co ?

Zaznaczyć na mapie miejsca waszego zamieszkania, połączyć liniami i wyznaczyć środek ?????

Może by to i wyszło ale Becia znacznie wydłuża linię :bash::bash::bash:

Środek wyjdzie nam u Uli w ogródku koło miski jednego z psów ;) :rotfl:

Mamy tak :

- Łódź

- Wawa i pod Wawa -:bye:

- Rybnik i pod Rybnik

- Opole i pod Opole

- Kurpie

- koniec świata czyli pod Szczecin

- przejście graniczne ;)

co tam jeszcze ? myślę....

Baśku, nie uwierzę ! Idę się poszczypać po tym i owym !

Ale że co? Toż wiesz dobrze, że jestem na bieżąco, ino nie zawsze się odzywam ;).

No ciekawa jestem skąd to zamiłowanie do \Warmińskich chałup ;) :lol2:

No ciekawa jestem i ja ;). Do mazurskich, tak ściślej. Jak już kupisz tę chałupę, to koniecznie, ale to koniecznie przeczytaj to:

http://images.bookmaster.pl/_imgcache/280x380/114/1147/114776-280-380-0-a-0-17d8c83ff0ef45d9938df29abe11def5.jpg

Wiem, że ty nieczytata ;), ale tam głównie o obrazki chodzi. Według mnie każdy mieszkaniec mazurskich i warmińskich wsi powinien dostać od samorządu tę książkę OBOWIĄZKOWO, bo to, co się tam wyrabia z kulturowym krajobrazem przechodzi ludzkie pojęcie. Kilka lat temu pojechałam ze studentami na badania do jednej wsi mazurskiej. Badania polegały głównie na tym, że chodzili od chałupy do chałupy i pytali o różne rzeczy, głównie związane właśnie z krajobrazem kulturowym. Pierwszego dnia wysłałam ich na rekonesans, żeby rozejrzeli się po okolicach i trochę zaznajomili z topografią, może poumawiali jakieś rozmowy na następne dni. Wieczorem gadamy o tym, co widzieli. No i oni, głównie złota młodzież warszawska, że wszystko pięknie, cudnie, ach jakie powietrze, śliczne krówki, świnki, ale dlaczego w tylu domach są zamurowane okna, głównie te od strony jeziora? Ja oczywiście wiem, czemu, ale dałam im pierwsze zadanie - dowiedzieć się tego.

Następnego dnia było już wszystko jasne - okazało się, że w 47 roku osiedlono tam sporo rodzin z południa Polski w ramach Akcji "Wisła" i dla tych ludzi, przyzwyczajonych do gór i połonin, widok jeziora i lasu za oknem był tak wstrętny, że woleli zamurować okna. Wniosek z tego taki, że to, co dla jednych piękne, dla innych może być udręką. No ale zupełnie inna sprawa to psucie architektury współcześnie - ocieplanie ceglastych ścian styropianem, wymiana okien z łuczkiem na tandetne plastiki, zmiana kształtu dachu i milion innych przewinień. Jak na to patrzę, to serce mi krwawi. Znalazłam na kompie tylko jedną fotkę, chociaż mam ich - niestety - mnóstwo. To jest foto z tej wsi, w której robiliśmy badania.

MG-005.jpg

Zatem Anku, jak już dorwiesz tę warmińską chałupę, to nie daj jej umrzeć, błagam.

Basiulka, jak dobrze Cię rozumiem !

Mam to samo !

Mimo że Ja nie ( cytuję ! :mad:) CZYTATA I KUMAM TYLKO OBRAZKI :mad::mad::mad::mad::mad:

To co właściciel tam uskutecznia to na litość boską !!!! Odpust i kiła z mogiłą !

Zerwał debil, oryginalne ,drewniane, stare, dębowe deski !!!!

Zmienił okna na poddaszu na plastiki of kors ale jakby tego było mało ...każde inne.

Już dwa lata temu zakochałam się w tym budynku.

To nie dom to ponad 100 letnia szkoła :rolleyes:

Pociesz swoje oczęta jeszcze jedną która brałam pod uwage ale....ale ciut za daleko no i kupno połowy jakos mnie nie podnieca :( Piekny budynek BYŁ bo jakis debil dobudował kotłownię :mad::mad::mad: Komu się to trafia ? Jakim prawem...etycznym ?

I jeszcze takie foto znalazłam. Pamiętam, że jak to zobaczyłam, to prawie się popłakałam, bo na poprzednim wyjeździe ten dom był jeszczeobłożony czerwoną cegłą. Założę się, że jakbym tam pojechała teraz, to tych pięknych zielonych okien i pazdura (to ta ozdoba na szczycie kalenicy) już by nie było :cry:

MG-001.jpg