marimag 10.08.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Beciu chyba nie do tatusia. Dziewczyny to raczej moja babcia, Ola podobno to Ja ale widzę olbrzymie podobieństwo do męża gdy był mały, do mnie kiedy byłam mała i do św. pamięci teściowej. Michał to miks męża i teścia, chociaz Ja raczej uważam, że to wykapany św. pamięci Włodzio ( teść). Aluś , ale żeś się rozpisała :wave: Wróciłaś ! Poważnie z tym uczuleniem na powietrze ? Mam strasznie dużo różnych dolegliwości i być może, ich podłożem jest ogromny stres w którym stale żyję. Moje rozterki, niespełnione marzenia i wielka porzeba ich realizacji. Nie moc mnie dobija, zabija, wykańcza. Tak wiele chcę i tak niewiele mogę Do kogo się udać, żeby zbadać co jest przyczyną tych napoadów. Tak się nie da żyć !!! To jest coś okropnego. Sama się boję tych objawów. Chrzanić to jak wyglądam, ale jak to strasznie boli, pali, szczypie, swędzi. Nie słyszę, nie widzę, serce wali jak dzwon, skacze mi ciśnienie, dusze się. Byłam dziś w aptece i okazało się, że nie mają. W hurtowniach też nie. Farmaceutka poleciła mi kupić tańszy zamiennik (Polski a nie Angielski). Różnica w cenie ogromna...zamówiłam. Zamiast 260 zł za jedną dawkę w penie, zapłacę ok 60 zł. Przecież to tylko jedna porcja !!! Inne leki wykupiłam i biorę ale bardzo słaba jestem. Ciężko mi dziś oddychać, serce mnie kłuje. Chyba nie ma się co dziwić. Trzy wstrząsy w ciągu jednej doby, robią swoje. Aluś , nawet nie wiesz jak się cieszę, jaka jestem dumna i jakas taka rozpromieniona, że ktoś wreszcie zrozumiał to o czym marzę od zawsze. Rozumiem, że pochwalasz chęć wypeieprzenia na wiochę celem eko uprawy wszystkiego co się da, po to żeby własnie nie faszerować siebie i innych wypasionymi kurczakami, jajkami na hormonach od smutnych jak diabli kur, marchewki w rozmiarze określonym przez UE, i kartoflem napompowanym wszelkimi dostępnymi nawozami. Może mój organizm ma jakiś detektor i stąd moja niechęć do jedzenia ? Może podświadomie czuję, że to co leży na talerzu to nie dla mnie ? Może dlatego wszystko rośnie mi w ustach ? Może to reakcja obronna organizmu ? Owoców nie jem wcale bo mi śmierdzą piwnicą i chemią. Kurczak rośnie mi w ustach. Dziś jadłam gotowanego bo mi lekarz zalecił dietę, pozbawioną wszelkich podejrzanych składników. Mam jeść wszystko gotowane a najlepiej drób. Jem dziś tego białego jak śnieg kurczaka, ugotowanego z równą włoszczyzną, z ziemniakiem co się podczas gotowania prawie rozleciał od chemii i zaczęłam się zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi..... Jem to co jest mniejsza trucizną ale nie to co trucizną nie jest. To ma być wybór ? To ma być zdrowie ? Chrzanię to !!!! Dziewczyny, uciekajcie na wieś ! Hodujcie, uprawiajcie ! Tak jak słusznie zauważyła Ala, szkoda życia na uleganie unijnym dyrektywom. Nakazywaniu nam co i jak mamy jeść. Narzucaniu rolnikom, że kura nie ma prawa chodzić po podwórku. Nie wiem czy wiecie, ale gospodarstwo, które stara się o dotacje unijne, nie ma prawa mieć w obejściu, kota co to sobie lata luzem. Taki kot to zagrożenie dla sterylnych krów, opryskanych i wypłukanych świń. W gospodarstwach hodowlanych które starają się o certyfikat, chłop do chlewu wchodzi w ubraniu ochronnym typu kombinezon epidemiologiczny jednorazowy, przechodzi przez śluzę odkarzającą po to żeby świniom nie nanieśc do chlewa zarazków z zewnątrz. Co się dzieje ? W jakim kierunku zmierzamy ? Co na to nasi pra pra pradziadowie, którzy hodowali co chcieli i jak chcieli. Wszystko co tam zyło było kuźwa szczęśliwe. Nie chorowali na alergie, nietolerancje. Jadło się zdrowo, chudo, skromnie. Dieta to sezonowość. Jadło się to co w danym momencie dojrzewało, wyrastało. Kiszono, suszono, wekowano. Nikt nie dowalał tonami konserwantów po to żeby sie nie psuło. Chlebów nie napompowywano spulchniaczami i przeciwutleniaczami po to żeby nie pleśniało, żeby było puszyste. Chleb był taki jaki wyszedł. Jadło się z apetytem. To tak pokrótce o tym co mi siedzie w głowie. Tak właśnie chciałabym żyć. Tak mi dopomóż życzliwość koleżanek z FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 AMENt :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 A zapomniałabym...dzis Julka ma 38,5 więc szpital na peryferiach sie powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Kurde Ania....jak ja ci współczuję! Pakuj to towarzystwo i dawaj do nas....podzielimy się opieką i damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Kochana z tą zarazą do Ciebie ??? Szalona albo kochana jesteś Sama wybierz opcję A może i jedno i drugie ? Ty lepiej wczasuj bo sama jesteś nie teges i zbieraj siły na wnuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Na wnuki jeszcze czas....tak mi moi mówią...więc tego się trzymajmy:rotfl: Anka....dawam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Becia, ale sie sypiemy, co ? Ja pierdziu...geriatria normalnie Ja do wnuków to raczej nie pociągnę. Ty masz bliżej Mówią, mówią.... Ja tez mówiłam, że co najwyżej jedno i co ? Okazało się, że to nie od mówienia zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ania...zaraz sypiemy:bash: zamiast o geriatrii ......masz kawał Jedzie w przedziale piękna panienka, na przeciwko siedzi pan.... - co pani tak czyta ?- czytam, że polacy i indianie to najseksowniejsi faceci na świecie! On podskoczył, wyprostował się i mówi; -pozwoli pani, że się przedstawię : - Winetou Kowalski!!! Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę. Małżonka oburzona podnosi lament: - Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se ptaka stroisz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Pijany facet wraca do domu. Żona zaczyna awanturę i wymownie pokazuje palcem na zegarek. Na co facet: - Wielkie halo! Zegarek, ku*wa! Jak mój ojciec wracał do domu, to matka na kalendarz pokazywała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja też mam.... Poczekaj rzeźbię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.08.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć kochane! Aniu,współczuję chorób ,nie będę powtarzała po koleżankach ale podpisuję się pod hasłem:"zadbaj kobieto o siebie!!!" Co do wsi to ja właśnie z takiej wróciłam ,stąd moja nieobecność u Ciebie i jakoś nie planuję szybkiego powrotu w te cudne okoliczności przyrody...nie będę wchodziła w szczegóły ale dzisiaj prawie się popłakałam gdy weszłam do normalnego sklepu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Spotykają się dwie pchły na plaży w Vegas.Jedna się strasznie trzęsie z zimna.Druga ją pyta:- Ty, co ty sie tak trzęsiesz ?- A bo przyjechałam tu w wąsach motocyklisty...- E głupia ! Ja robię tak : Znajduję sobie lotnisko, potem stewardesę. Wskakuje na nią, potem pod majteczki i tam sobie włażę w cieplutkie futerko. Za rok znowu ie spotykają i jedna z pcheł znowu sie trzęsie.- Ty, no co się dzieje ? Przeciez mówiłam Ci co robić !- No i tak zrobiłam - mówi druga.- Znalazłam sobie lotnisko, stewardesę, wlazłam jej pod majtki i zasnełam w ciepłym futerku.- No to o co chodzi ? - pyta perwsza.- Jak sie obudziłam to znowu jechałam w wasach motocyklisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Asia ! Gdzieś Ty była ? Co Ci zrobili te białe niedźwiedzie ? Pisz, wyżal się w me obfite, zjarane słońcem i obsypane tyfusem piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dobre!!!! Włazi krowa na drzewo, zając ją podpatrzył i krzyczy: - ej, krowa, co Ty wyprawiasz? - idę się śliwek najeść - eee, głupia, przecież to wierzba! - ale śliwki mam w reklamówce Podchodzi kolega do kolegi i pyta:- Zgadzasz się na seks grupowy? - A kto bierze udział? - Ja, Ty i Twoja żona! - Nie, nie zgadzam się. - OK, to Ciebie skreślam z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.08.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ano Aniu,mąż mnie wysłał na odwyk multimedialny:lol2: Ale wróciłam!! i już nie wyjadę!!Zostaję z Wami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Gdzie ten ośrodek odwykowy ?Skrobnij trochę...A jak mąż będzie się do Ciebie ślinił to powiedz mu, że ten odwyk był dla Ciebie tak ogromna traumą, że musi zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.08.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Syn wszedł do pokoju, gdy rodzice się bzykali. Przestraszony dzieciak pyta ojca co robi. - A nic synku. Nadmuchuję matkę, zeby miała większe cycki i tyłek. Ahaaaaaaa Następnego dnia ojciec wraca z roboty a syn mu melduje w przedpokoju - Tato, dziś nadmuchiwał mamę listonosz ale sprawdził czy nie przepuszcza powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 10.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 A ja jeszcze tylko jeden:D Po mszy z kościoła wychodzą dwie staruszki i zaczynają rozmowę: - -Pani, ta dzisiejsza młodzież taka niewychowana. A jak się ubierają, co na głowach mają! Z jednej strony czerwone, z drugiej zielone. Straszne! Na to druga: -Pani, to jeszcze nic. Wczoraj wieczorem wracam od wnuczki, wchodzę do windy, a tam para młodych. Ona mówi do niego: "Jak wykręcisz żarówkę, to wezmę do buzi". Pani, SZKŁO ŻRĄ, SZKŁO ŻRĄ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts