marimag 22.08.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Gdyby mnie ktos przetestował .....i ocenił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Piosenka zamiast przemowy?A jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ceremonia będzie świecka bo babcia była komunistką Samo włożenie ciała do grobu jest jakieś takie....bez wyrazu. Mąz stwierdził, że będzie to podobne do pogrzebu psa. Żadnego ceremoniału,księdza i innych czary mary, które jednak podnosza rangę. Mamy sie spotkac przy grobie o 14.00. Przyjedzie ciało. Włożą do grobu. Ktos cos powie albo i nie i tyle. Pomyslałam, że może by tak..... Myslałam o piosence " Do kołyski" Sam tytuł....w tekście jest : śpij..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 22.08.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Marimag weszłam sobie a tu taka strasznie przykra wiadomość Bardzo mi przykro. [*] Jak opisywałaś babcie, to mi się przypomniała moja, tak samo była cudowna. Szkoda takich wspaniałych osób. Qrcze jak pisałas o tym ze męzowi mało ktos został juz na tym świecie, to sobie od razu wyobraziłam mojego synka, który nie ma rodzeństwa Jemu to będzie ciężko Ehhh nie chcę o tym nawet mysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 22.08.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak, o tę babcię mi chodziło - już kiedyś o niej pisałaś. Dobrze, że masz takie cudowne wspomnienia z nią związane, trzymaj się ich. Ja swoimi dziadkami długo się nie nacieszyłam - dziadkowie ze strony mamy zaczęli chorować, kiedy byłam małym dzieckiem, ale pamiętam ich jako cudownych i ciepłych ludzi. Mieszkali tuż obok przedszkola, do którego chodziłam i jak wychodziliśmy na plac zabaw, to babcia zawsze siadała w ogródku i do mnie machała, a w sezonie dawała mi (i reszcie dzieciarni) przez płot mirabelki, jabłka, porzeczki i rabarbar. No ale szybko oboje zaczęli niedomagać, i to, niestety, na umyśle (starcza demencja), co jest chyba bardziej bolesne od niedomagania ciała. A dziadkowie ze strony taty byli raczej "niedziadkowi" - fajni, luzaccy, ale raczej mało przejmujący się wnukami . Raczej nie miałam z nimi bliskiego, przyjacielskiego kontaktu... Też już nie żyją. Piosenkę koniecznie zaśpiewaj! To byłoby piękne i bardzo osobiste pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.08.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Babcia naprawdę była komunistką??Taką prawdziwą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Marimag weszłam sobie a tu taka strasznie przykra wiadomość Bardzo mi przykro. [*] Jak opisywałaś babcie, to mi się przypomniała moja, tak samo była cudowna. Szkoda takich wspaniałych osób. Qrcze jak pisałas o tym ze męzowi mało ktos został juz na tym świecie, to sobie od razu wyobraziłam mojego synka, który nie ma rodzeństwa Jemu to będzie ciężko Ehhh nie chcę o tym nawet mysleć Jest na to rada. Wy nie za dach sie bierzcie ale za produkcję i to hurtową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 22.08.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ceremonia będzie świecka bo babcia była komunistką Samo włożenie ciała do grobu jest jakieś takie....bez wyrazu. Mąz stwierdził, że będzie to podobne do pogrzebu psa. Żadnego ceremoniału,księdza i innych czary mary, które jednak podnosza rangę. Mamy sie spotkac przy grobie o 14.00. Przyjedzie ciało. Włożą do grobu. Ktos cos powie albo i nie i tyle. Pomyslałam, że może by tak..... Myslałam o piosence " Do kołyski" Sam tytuł....w tekście jest : śpij..... No zaczekaj - ale nie ma czegoś takiego jak pożegnanie w domu pogrzebowym? Jakaś świecka ceremonia, z krótką przemową - wspomnieniem o zmarłej, podziękowaniem, czymkolwiek? Przecież takie rzeczy się organizuje i nie ma w tym nic dziwnego. Potem po prostu wyprowadzenie ciała na cmentarz i pogrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 22.08.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ceremonia będzie świecka bo babcia była komunistką Samo włożenie ciała do grobu jest jakieś takie....bez wyrazu. Mąz stwierdził, że będzie to podobne do pogrzebu psa. Żadnego ceremoniału,księdza i innych czary mary, które jednak podnosza rangę. Mamy sie spotkac przy grobie o 14.00. Przyjedzie ciało. Włożą do grobu. Ktos cos powie albo i nie i tyle. Pomyslałam, że może by tak..... Myslałam o piosence " Do kołyski" Sam tytuł....w tekście jest : śpij..... Wow rzeczywiście człowiek nie przyzwyczajony do takich pożegnań z najbiższymi. Zaspiewaj piosenkę koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak, o tę babcię mi chodziło - już kiedyś o niej pisałaś. Dobrze, że masz takie cudowne wspomnienia z nią związane, trzymaj się ich. Ja swoimi dziadkami długo się nie nacieszyłam - dziadkowie ze strony mamy zaczęli chorować, kiedy byłam małym dzieckiem, ale pamiętam ich jako cudownych i ciepłych ludzi. Mieszkali tuż obok przedszkola, do którego chodziłam i jak wychodziliśmy na plac zabaw, to babcia zawsze siadała w ogródku i do mnie machała, a w sezonie dawała mi (i reszcie dzieciarni) przez płot mirabelki, jabłka, porzeczki i rabarbar. No ale szybko oboje zaczęli niedomagać, i to, niestety, na umyśle (starcza demencja), co jest chyba bardziej bolesne od niedomagania ciała. A dziadkowie ze strony taty byli raczej "niedziadkowi" - fajni, luzaccy, ale raczej mało przejmujący się wnukami . Raczej nie miałam z nimi bliskiego, przyjacielskiego kontaktu... Też już nie żyją. Piosenkę koniecznie zaśpiewaj! To byłoby piękne i bardzo osobiste pożegnanie. Nie wiem czy nie wymieknę. Głos będzie mi się załamywał. Nie spiewam publicznie więc jeszcze trema.... Cholera jasna ! Cykor jestem. Ostatni raz, spiewałam mężowi na weselu. Stałam na scenie a on pod nia i patrzył na mnie jak w święty obraz. Gdy skończyłam, wyciagnął do góry ręce i zdjał mnie ze sceny. Wtedy jeszcze był w stanie :lol2: Gdy juz było po to dostałam takich telepotów z nerwów, ze nie byłam w stanie utrzymać szklanki w reku. Podszedł do mnie lider zespołu i zaproponował pracę. Niech się wali ! Widziałam jego minę gdy pytałam czy moge zaspiewać...Śmiał się pod nosem i ze mnie i z pomysłu. Gdy zaczęłam spiewać to nie mógł utrzymac w reku wiosła i szczeną szurał po podłodze. Zemściłam się na gnoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 22.08.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jest na to rada. Wy nie za dach sie bierzcie ale za produkcję i to hurtową. hehe na początku roku już była nawet akcja przygotowawcza (lekarz, badania, folik itp) a potem przyszła refleksja.....i koniec marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nie wiem jak to zorganizować. Jej syn ma firmę iventową więc sprzęt to nie problem ale mało czasu na zgranie. Musiałabym jeszcze poćwiczyć. Nie znam tekstu na pamięć Piosenka do łatwych nie należy bo to blues i śpiewa facet. Podkręciłabym lekko tempo i zmieniła tonację na ciut wyższą. Kto mi to zrobi ? Babcia była komunistka jak w mordę strzelił. Nie miała portretów Stalina i Bieruta, ale wystarczyło zerknąć na trofea dziadka czy zerknąć do biblioteczki a już wiadomo było w jakim jest sie domu. PZPR,PRL..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jaka znowu kuźwa refleksja ??? :jawdrop: Za dużo filozujesz ! To proste jest, wiesz ??? Przygotowania ???? Jedyny jakie znam to showering, depilażing i walnąć mu feromonem w gałki ...różne gałki :lol2: Po 2 minutach ( z grą wstepną ) masz już liste zakupów do IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 22.08.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jaka znowu kuźwa refleksja ??? :jawdrop: Za dużo filozujesz ! To proste jest, wiesz ??? Przygotowania ???? Jedyny jakie znam to showering, depilażing i walnąć mu feromonem w gałki ...różne gałki :lol2: Po 2 minutach ( z grą wstepną ) masz już liste zakupów do IKEA. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D fajne to co piszesz :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Czy Ja wiem.....Nawet się nie zorientujesz a już po.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 22.08.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Anka prawdę powiada u nas też czwóreczka sama się zrobiła... sama nie wiem kiedy teraz za to...... ANIU tulam Cię z powodu Babci Ja też miałam taką super Babcię...(Mamę Mamy) też komunistkę też z takimi fajnymi tekstami... Dzieciństwo kojarzy mi się właśnie z NIĄ http://emotikona.pl/emotikony/pic/0heart.gif Umarła w cierpieniach na czerniaka z przeżutami... 10 lat codziennie o niej myślałam. W czerwcu minęło 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.08.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Jezdem... Pogadałam sobie z Biondzią przez telefon My to mamy melodię, co ? No rekordzistka jest Megiska. 8 godzin z osoba, która poznała ze 3 dni wczesniej i to wirtualnie. Dzieki Madziu za Nasza babcia umarła we śnie. Chociaż taka nagroda ja spotkała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2013 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Aniu doczytałam troszku.. Współczuję z powodu babci . Poszukałam zdjątek z wakacji--piękne widoczki :rolleyes: No a przejścia zdrowotne z całą brygadą na wczasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 23.08.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 ojeju ile naklepały ja się witam i kawę sama piję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 23.08.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Nie sama Gosiu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts