rere79 15.02.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Z tego wszystkiego mam czosnek. Na razie dziecię siedzi i pije herbatę z goździkami. Wyczytałam, że to też pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.02.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Anula, na 1000% owsiki. Po kąpieli przyszła i powiedziała, że ją pupa swędzi. Potem robiła kupę, to luknełam. No i skubańce były, pięknie tańcowały.Skąd- pewnie ze szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 15.02.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Rere zrob jej nasiadowke w rumianku lub szalwi jak masz.... powinno chociaz troszke pomoc na swedzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Sorki ale takiego paskudztwa jeszcze nie przerabiałam Tańczyły powiadasz ? A jak to wygląda ? A może to cos innego ? Macie tam jakąś aptekę całodobowa ? Pojechałabym i spytała jej królewską magistrę co podac dziecku bo cierpi.....leć do apteki albo zadzwoń do jakiegos szpitala dziecięcego na izbe przyjęć i skonsultuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Uważajcie żeby sie od niej nie zarazić...Nie siadajcie tam gdzie ona. Po każdym korzystaniu z toallety tzreba odkazić deske i sraczyk.Jezu jak was wszystkich napadna to dopiero będzie widok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Owsik wygląda jak mała,ok. 1 cm biała niteczka. Straszliwie się wije. Z tego wszystkiego z mężem zaczęłam gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 15.02.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ania nie wiem jak w UK ale tutaj z takim czyms nie dzwoni sie na izbe przyjec do szpitala bo by Cie od razu odeslali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Rerus patrz..... Przyczyny Droga do zakażenia owsikami nie jest długa i skomplikowana. Dochodzi do niej zawsze drogą pokarmową wraz z treścią pokarmową, przenosząc je z brudnych rąk (obgryzanie paznokci, oblizywanie palców u dzieci) czy wdychając jaja, które następnie wraz z śliną spływają do dalszych odcinków układu pokarmowego. Jaja często osadzają się w kurzu stąd wspomniana droga pokarmowa. Owsikami najłatwiej się zarazić z powodu braku higieny. Stąd najczęstsza ich ofiara sa dzieci, którym trudno wytłumaczyć i wpoić regularne mycie rąk przed jedzeniem, czy obgryzanie paznokci. Powodem zarażenia często może być żucie gum. Dzici prawie zawsze wyjmują ją z ust palcami, po czym wkładają ja ponownie do ust, przenosząc z palców jajeczka do jamy ustnej. Ze względu na ogromną ilość składania jaj (nawet do 12 tyś przez jedną samicę) choroba ta rozprzestrzenia się bardzo szybko na osoby znajdujące się w otoczeniu chorego,. Stąd do najczęstszych zarażeń dochodzi w przedszkolach, żłobkach. Tak samo dzieje się w domu chorego. Po wykryciu owsicy należy szczególnie dbać o higienę osobistą, oraz chorego, minimalizując ryzyko zarażenia. Stąd ważne jest, aby w miarę możliwości oddzielić osobę zarażona od pozostałych domowników. Należy dać osobie chorej osobny ręcznik, łóżko. Należy też codziennie zmieniać pościel! O stosowaniu owsików w terapii małżeńskiej, jak żyję , nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kuźwa, gdzie Wy wyjechaliście ?Nie musza przysyłac karetki ale chociaz cos poradzić. Do kuźwy nędzy...dupa dziecko swędzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 15.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Niestety tutaj tak jest. Ja juz sie przyzwyczailam. Moze w UK maja inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Sorki ale ma odruchy wymiotne To takie cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 http://img282.imageshack.us/img282/6275/glistakocia1uc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 15.02.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Kasia, proszę bardzo. Daleko nie masz Dziewczyny poradźcie Teraz okazało się, że młoda ma owsiki. Do lekarza dopiero w poniedziałek możemy iść. Co można zrobić żeby dziecku ulżyć ? Biedna, swędzi ją okrutnie Rere, na pewno łagodzi ciepła kąpiel. Łagodząca jest kąpiel w krochmalu. Łyzka maki ziemniaczanej na 2-3 litry wody . Pamietaj żeby przyciąc paznokcie, bo jak sie drapie, moze zrobic krzywdę i niestety włozyc paluszki do buzi. Smarować kremem typu bepanten i podmywac kilka razy dziennie. Poza tym majteczki sciśle przylegające i duzo roboty z prasowaniem i wygotowywaniem poscieli i bielizny. Bidula sie umęczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Rere, jesteś tam ? I co ? Jakie decyzje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No nie mogę...Myslę co bym zrobiła... Chyba bym wsadziła jej korek w tyłek co by cholery nie wyłaziły i utopiła je w dobrym samogonie....Obrzydliwe to... Mej, Ta dziewuszka to już nie taka mała....Rere, poczytałam troche i przestrzegaja przed zakażeniem babskich spraw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.02.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Aniu spokojnie. Dzwoniłam do koleżanki farmaceutki. Sprawdza jakiś lek na dziadostwo czy nam bez recepty sprzedadzą i ma dać znać, która apteka czynna.Ma również przysłać numer na emergency. Jednak wszystkie sprawy z lekarzem mogę dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Mąż pojechał po lekarstwo. Pazury obcinałam jej przedwczoraj . Wiecie co. Ja jako dziecko też miałam owsiki. Przytargane z przedszkola. Dawno to było, ale jak sobie przypomnę to mnie dupa zaczyna swędzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Spokojnie ? Łatwo Ci powiedzieć !!! Empatia mi się włączyła, aż mnie tyłek swędzi. Walcz kochana z ta francą...Czekam na wieści. Najważniejsze to jej ulżyć ,bo nie będzie mogła spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 15.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 mała, nie mała. Wiem jakie to uczucie jak swędzi, a drapanie nie pomaga. Rok temu dostałam takiego cholernego uczulenia, na coś, bez powodu specjalnego, na całym ciele i się drapałam jak zapchlony kundel. sterydy dostałam, mazideł jak do balsamowania zwłok. Potem dopadło mnie jeszcze dwa razy. Współczuje jak cholera. A nawet jak dziewczynka spora, to tym bardziej niech obetnie paznokcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.02.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 W dzieciństwie miałam różne zwierzątka: psy, koty, jeża, chomika, świnke morską, papugi, rybki, żółwia i ..................wszy........mnóstwo weszów. Walka była trudna bo mam łeb kędzierzawy i ciemny. Pamiętam, że mi mama głowę octem zlewała i zawijała w ręcznik. Chodziłam z tym kilka godzin, aż łeb mi wypalało ale to były tylko włosy. Zawsze można ściąć. Tyłek to inna sprawa.....współczuję. Pozdrów córcię od zaniepokojonej cioci Anki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts