Bastki 26.08.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 o matko i córko Anka ty to masz przygody! no i witam wszystkie dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam kochane. No właśnie ! O matko i córko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 26.08.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Alicji brakuje ,co? Ala , wróć!! W pracy mamy szlaban na neta prywatnego:P:mad: !!!! Jutro ,wyjeżdżają znajomi.!!!! Więc od jutra wrócę. Ściskam mocno:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 26.08.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A teraz lecę na ostatnie zwiedzanie.......nogi mam już w dupie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ala, no wreszcie !!!! Nie odzywasz się od pół roku ! Czy aż tyle Ci znajomi u Was bawią ???? Nie zapomnij o zdjęciach łupów z brocantów. Pamietasz, że kiedys obiecywałaś ??? Ściskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 26.08.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Kochane dzisiaj wróciłam do świata cywilizacji, do domu dołączył Pan Polsat Cyfrowy a razem z nim sieć. Ni mam czasu zbytnio opisywać, u mnie sajgon na całego. Ależ za Wami tęskniłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Kasiula... Widzę, że dzis dzień cudów ! Z marchwi powstawali niektórzy Witaj i sie nie wykręcaj brakiem czasu. Musi się znaleźć ! Pisz co za sajgon i co się tam u Was wyprawia. :popcorn::popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 A nie mówiłam ! Anetko, kope lat !Gdzieś Ty się podziewała ?Cały czas na wyjeździe ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 26.08.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Hej. Macham łapką . Od środy jestem na starych śmieciach, więc wracam do Was na dobre. Nie nadgonię, tyle tego natrzaskałyście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Widzę, że same dobre wieści Moja Ola, też juz jakiś czas temu "wyszła" z pampersów i też tylko na noc ma zakładany Ostatnio po drzemce popołudniowej ma suche galoty więc chyba mi dziewcze dojrzewa. Zobaczymy jak długo będzie pompowała w nocy. Reruś, czy to nie dziwne ? Jesteś w Polsce i cisza. Jesteś tam i się udzielasz ..... Czekam z utęsknieniem na zimę. Będziecie wreszcie częstymi gośćmi Rozmawiałam właśnie z naszą Becią. Prosiła, żebym Was wszystkie gorąco ucałowała. Czynię zatem..... cmok cmok cmok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Reruś nie ogarniam Przeczytałam Twój post jeszcze raz iiiiiiiiiiiiiiii..... Już jesteś w Angli czy od tej środy będziesz ???? Pytam bo skoro już wróciliscie to dlaczego DOPIERO TERAZ się odzywasz ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 26.08.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ania co z tym autem ?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Riri, nie patrz na nas. Nie jestesmy najlepszym przykładem. Moja Ola ma 4 i 8 miesięcy ale przypominam....autystyczna. Jak na tego typu problemy to i tak dobrze. Co najwazniejsze zaczyna mówic i to z sensem. Normalnie łzy mi sie kręcą jak słysze co ONA GADA !!!! Megiska, a zapłaciłam haracz i wyrwalam bandytom ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 26.08.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 o żesz @#$%^&*()(*&^T%R$#@!@#$%^&*()(*&^%$#@!#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!@#$%^&* ( mać!!! ) :mad::mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 26.08.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Marimag rozumiem, brawo dla Oli niech się dobrze chowa Myszka kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) o żesz @#$%^&*()(*&^T%R$#@!@#$%^&*()(*&^%$#@!#$%^&*()_+_)(*&^%$#@!@#$%^&* ( mać!!! ) :mad::mad::mad::mad: :rotfl: Nie krepuj się. Ja weszłam z drzwiami do strazy miejskiej. Marimag rozumiem, brawo dla Oli niech się dobrze chowa Myszka kochana Robi ogromne postepy. OGROMNE !!! W zasadzie nie widzę w niej autystyka. Brakuje jej tylko płynnej mowy. Zaczyna, więc jestem spokojne, ze da sobie w życiu radę. Nie trafi do zakładu tak jak rokowali psychiatrzy w fundacji. Debile ! Dziękuję Ci za tę myszkę. Tak fajnie mi sie zrobiło Moja Zu prawie 6 lat ma , więc u Ciebie Marimag to wielki sukces... Najważniejsze, ze Zuzia ogarneła temat. Moja Ola ( nie chwaliłam się Wam wtedy) wyszła z pieluchy jakies pół roku temu. Podeszłam do niej i mówię: Oleńko, ściagam pieluchę. Teraz masz majteczki i sikamy na sedes. A ona do mnie najzwyczajniej w świecie : Hohej ! czyli okej i przestała sikać. A Ja jak ten debil, chodziłam, kombinowałam, cudowałam, zastanawiałam się jak jej to wytłumaczyć a ona tak poprostu..... Od tamtej pory, ani razu nie zsikała się w majtki. A nie, przepraszam...raz ze smiechu ale chyba sa to okoliczności łagodzące Mari a Ola wcześniej mówiła cokolwiek? co teraz mówi? Moja Zu do tej pory potrafi mówić bez sensu Wcześniej wydawała różne dźwieki co podobno dobrze rokuje. Dziecko bezdźwięczne, raczej nie będzie mówiło. Potem pojawiały sie fragmenty wyrazów lub końcówki wyrazów częsciowo zniekształcone. Potem zaczęły sie pojawiac bardzo istotne słowa: NIE, TYKYS, SISIU i inne . Pojawiały się bardzo adekwatnie, a jesli ktos nie zrozumiał to tłumaczyła na inny sposób często z demonstracją o co jej chodzi. Świadczy to o chęci komunikowania się. Coraz chętniej powtarzała po mnie słowa. Teraz z godziny na godzine pojawiaja sie nowe słowa i coraz poprawniej je wymawia. Naprawdę mozna się z nia dogadać. Przykład: Bylismy wczoraj w ZOO. W zwiazku z zapier...niem mi fury, musiałam ściągnąć do siebie rodziców. Mama została z dzieciakami i rozmawiała z nimi o tym co widziały w ZOO. Pyta Olę a ona zaryczała i mówi Łew. Aaaaa widziałaś lwa ... KAK ! Ola znowu zaryczała a mama: No juz mówiłaś o lwie. Ola krzykneła NIE !!! zaryczała i pokazała na swoja bluzkę w paski. Zaczęła jeździc palcem po paskach i ryczeć. Mama mówi: Aaaa widziałaś tygrysa ??? Ola : KAK ! Sama tez intuicyjnie zaczęła odmieniać. Ola, Oli, Olom..... Z kim będziesz spała ? Z babom. Jest naprawdę bystra. Drę się na starsze dzieciaki bo sajgon robia, leja się i wyją a Ola podchodzi do mnie, przytula mnie , patrzy na mnie tymi swoimi czarnymi oczetami i mówi: Mamo, chocham ..... Weź tu nie zmieknij :cry: Rozumienie mowy ma bardzo dobrze rozwiniete. Rozumie wszystko co sie do niej mówi, rozumie żart, rozumie scenki w kreskówkach. Pieknie czyta z mimiki twarzy. Naprawdę normalne dziecko. Jest opóźniona ale moim zdaniem nadgoni. Uwielbia zwierzęta, disco polo i lansing. Moja córcia, całe wakacje każe sobie malowac paznokcie, malować cienie lub usta. Gdy ją ubieram, leci do lustra i strzela pozy co by obejrzeć się ze wszystkich stron. Wypina dupke do lustra, podnosi nogi...cyrk. Po kim to ona ma jak matka taki troll ???? Boże, kiedy Ja miałam pomalowane paznokcie ???? Ze 13 lat temu...gdy szłam do slubu Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez marimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.08.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ciekawa jestem po kim ona ma ten upór Mam pewne podejrzenia Gdzie wszystkie laski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.08.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Hejka :bye::bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.08.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 helołłłłłł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.08.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 co tam porabiacie? mój syneczek wczoraj zaliczył glebę na schodach w domu i ma bidula całą brodę i dolną wargę zapuchniętą na całe szczęście ząbki na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts