Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Bulwaka nie wkur...aj ludzi !

Gdzie?

GDZIE ?

GDZIE ????????

Pisz bo uduszę !

Przecież sucho jest, więc jakim cudem ? :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Tęsknie za zbieractwem :(

W tym roku nie miałam gdzie pobuszować ale w zeszłym !!!!

Co wyjście do lasu to pół wiaderka kurek.

Już nie wiedziałam co z nimi robić.

Wiesz, że moje okolice bogate w lasy

Pod ręką koło domu mam lasek - nic specjalnego ale zaopatrzyć się w grzyby można.

Wczoraj poszłam pro forma - nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła czy może jakimś cudem już się pojawiły.

Byłam w szoku że są, i że prawdziwki bo zazwyczaj są tylko podgrzybki jak to w iglastych lasach

Jakieś anomalia hehe

W dodatku wielkie, bo chyba ludziska nie spodziewają się grzybów w takie susze i po prostu nie chodzą

nie zbierają. Te moje ważyły ponad kilogram.

Szczęka mi opadła:jawdrop:

Dziś jeśli mi czas pozwoli też pójdę:)

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Romciu, gdyby Twój mąż wiedział, jakie super laski tu zaglądają, to sam by po nocach siedział.

Pobaw sie w bajko pisarza i stwórz opowieść o tym jakim jest dla nas ciachem, jak GO podziwiamy za odwagę, ogrom pracy, pomysł i wogóle.

Szczena nam opada na JEGO wycieczki rowerowe. Sama bysmy chciały mieć takieco MACHO, bo te nasze to takie sieroty, mazepy i kluchi. ;)

Może po tym da Ci posiedzieć.....

Podejrzewam, że nerwowo będzie się kręcił przy kompie i podpytywał co My tu o NIM piszemy. :lol2::lol2::lol2:

Biondziu, ale sie uśmiałam z tych zdjęć samochodów w różnych ujęciach :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

Załóż sobie album pamiątkowy i pokazuj wnukom, jak to babcia w młodości zapierdzielała i szerzyła anarchię na drogach :lol2::lol2:

Spokojnie kochana. Może winka ? :)

Bulwka, a idź !

Lasek koło domu ?????

Prawdziwki mutanty ?????

Serce mnie zabolało :(

Chyba do Ciebie podjadę.....

Tu gdzie Ja jeżdżę suchawo ( tak myślę), ale sprowokowana Twoimi znaleziskami.....JUTRO JADĘ ZE STONKĄ !!!!

Mam nadzieję wrócić z tarczą !

A dziś, postanowiłam sobie, że ogarniam chałupę bo....w niedzielę oglądający :rolleyes:

Pomódlmy się za powodzenie akcji.

Cześc Dziewczęta!

Aniu ,wydatki na dzieci końca nie mają ,człowiek się cieszy,że jak są wakacje to chociaż na wszystkich dodatkowych zajęciach się zaoszczędzi,na wydatkach szkolnych,dziecko siedzi u babci ,jest szczęśliwe i git...Ha,ha,ha:lol2:moje starsze siedziało w sierpniu u babci na wsi a dzisiaj przyszedł rachunek za telefon,myślałam,że zawału dostanę:mad::mad:smarkacz naściągał sobie gier jeszcze mi się przyznał,że wchodził na YT,zamiast przez wifi to przez sieć.

pięć stów.Rachunek wyjęłam ze skrzynki wracając z miasta gdzie zakupiłam podręczniki za tę samą kwotę,jeszcze coś tam pokupiłam,zawzięłam się i nie dodaję,Nie chcę wiedzieć ile wydałam.

Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi.Stare ale jakie prawdziwe.

Asiu, wiem , kuźwa wiem !

Dziś odebrałam zamówione wcześniej komplety książek dla dziewczyn. Dokupiłam jeszcze DOSŁOWNIE, 4 ołówki, 2 temperówki, kilka naklejek, fajeczki i licznik wybił mi 950 zł.

Potem poleciałam do sklepu co by kapcie kupić. Pękło 120 zeta.

Wczoraj 400 a wiem, że jeszcze nie koniec bo:

- muszę cos kupić na galę dla Julki

- ksiązki dla Michała

- ubezpieczenia dla wszystkich we wrzesniu i na pierwszym zebraniu składki, składki, składki....

Dobrze, że jeszcze trawa soczysta to będzie co wpieprzać :bash::bash::bash:

A teraz anegdota czyli radosna twórczość mojego syna....

Wracam wczoraj z nimi z Selgrosa. Ekipa popija resztkę wody z jednej butli. Na koniec zostało troszkę więc Michał zgłosił potrzebę wypicia.

Wziął małego łyka, nadął policzki i jakoś dziwnie zaczął trząść głową.

Obserwowałam go w lusterku i pytam:

- Michał , co Ci sie porobiło ? Czemu sie tak trzęsiesz ?

Przełknął i odrzekł:

- Bo Ja nie chcę żeby ta woda zrobiła mi wodę z mózgu !!!

Normalnie się posikałam.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Ula, witaj !

A co Ty tak po ogień ?

Wiem, że u Beci w miarę bo SMS- owałam z nią dzisiaj.

Co do piątku to bym się nie nastawiała....

Sama jej radziłam, żeby się nie spieszyła. Niech ją wykurują ile się da.

Anuś,jestem,jestem:rolleyes:

Delektuję się tym ,że nie muszę już nigdzie chodzić,pokazywać,opowiadać.Regeneruję nogi i całą resztę;).

Goście bardzo fajni,nasi przyjaciele,ale ile można w koło opowiadać to samo i na okrągło zwiedzać też to samo. Jeszcze trochę i odbiorę chleb przewodnikom wycieczek.

Ostatnio przechodziłam koło jakiejś zorganizowanej wycieczki amerykanów.Zwróciłam uwagę na pilota a właściwie na tempo jego słowotoku .Wyrzucał z siebie słowa jak z karabinu maszynowego. Minęłam ich i pomyślałam ,że jeszcze troszkę i ja tak będę gadać:lol2:

Bry wieczór piękne Panie,

Dobra... teraz przyziemny problem... muszę zakupić AGD i nie mam siły ani czasu, aby przelecieć całe Forum Muratora... Wiadomo - ma być funkcjonalnie i nie urywać portfela... Co macie w swoich kuchniach oraz pralniach, że tak się niedyskretnie zapytam? : ))

Edytowane przez m&m niewielki m05b

Anuś,jestem,jestem:rolleyes:

Delektuję się tym ,że nie muszę już nigdzie chodzić,pokazywać,opowiadać.Regeneruję nogi i całą resztę;).

Goście bardzo fajni,nasi przyjaciele,ale ile można w koło opowiadać to samo i na okrągło zwiedzać też to samo. Jeszcze trochę i odbiorę chleb przewodnikom wycieczek.

Ostatnio przechodziłam koło jakiejś zorganizowanej wycieczki amerykanów.Zwróciłam uwagę na pilota a właściwie na tempo jego słowotoku .Wyrzucał z siebie słowa jak z karabinu maszynowego. Minęłam ich i pomyślałam ,że jeszcze troszkę i ja tak będę gadać:lol2:

Tego to bym się bała najmniej...

Ja już podejrzewałam, ze otworzyłaś pracownię chałupniczą i rzeźbisz pamiatki z Paryża ;) :lol2:

NIE POLECAM zmywarki Teka...

Jakaś taka plastikowa jest..

KUP NAJWIĘKSZĄ zmywarkę.

Na codzień wrzucisz też gary a na imprezki jak znalazł.

Piekarnik mam Electrolux i działa jak nówka.

Jest rewelacyjny.

Kosztował tyle co silos zboża :lol2:, ale zakup się opłacił.

Bardzo dużo piekę....warto.

Okap mam Falmec.

Dobry.

Gdy był nowy to myślałam, ze mi zupe z gara wciągnie...

Teraz wiem, że w moim przyszłym domu albo:

- zupełnie zrezygnuję z okapu

albo:

- kupię zwykły i sobie dowolnie obuduję.

Szlag mnie trafia z polerowaniem dziada.

5 minut po wyczyszczeniu, widac na nim pyłki.

Zlew mam Blanco - narożny.

Super !!!

Lodówka Ariston.

Była to jedyna srebrna lodówka w tamtych zamierzchłych czasach....

Zmywarka była Electrolux ale sie zesrała teraz mam Teka i jak pisałam dno !

Płyta elektryczna to Ariston i nie polecam a nawet odradzam.

Odpadaja gałki, durne rozstawienie palników, jakieś nie wytłumaczalne zagłębienia, które ciężko doczyścić.....

Pralka....buhahahahaha

Miałam już 3 !

Każdą trafiał szlag !

Nie wypowiadam się.....