Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadal nie rozumiecie.

Nie nazwałabym tego nawet OGRÓDKIEM.

To wybieg dla chomika.

I nie chodzi tu o to, ze Ja hektary tylko uznaję...

Naprawdę.

Gdy się zejdzie po schodkach na"ogródek" i zrobi z 5 kroków do przodu, nosem się dotyka do płota.

No MASAKRA !!!!

Kombinuję jeszcze nad pewną akcją...

Zobaczymy....

Czekam na wieści od trójcy.

Pamietam, że obiecywałam Wam kiedyś, inwentaryzację domu.

Dla tych, które to interesuje...

Piwnica:

WC

wielka pralnia i suszarnia

wielka spiżarnia

kotłownia

sala rekreacyjna .......................................Razem 100 metrów

Parter:

wiatrołap

hol

WC

salon dwupoziomowy

jadalnia

kuchnia...........................................................Razem 100 metrów

1 pietro:

sypialnia duża z wyjściem na wielki taras

sypialnia

sypialnia

WC

łazienka

hol.................................................................Razem 100 metrów

2 piętro

łazienka z WC

sypialnia

wielkie pomieszczenie ok 40 metrów, które bysmy dzielili na pół po to, zeby zrobić 2 sypialnie dla starszych córek...............Razem ?

Stryszek:

Podobno jest. Nie widziałam.

Na takiej KUŹWA działce to tylko w góre mogli pójść.

AAaaaa zapomniałam o pewnej sugestii.

Jedna z Was, napisała, ze nie brała by bliźniaka.

Ten jest wyjątkowy.

Bryła od strony ulicy ( czyli front) wygląda identycznie, tył natomiast...rewela.

Bryły sa tak pokićkane, poodwracane, ze nie mam szans zobaczyć sąsiada.

"Nasza" działka idzie na wprost od budynku...przed się znaczy...

Sąsiada w bok czyli równolegle do jego budynku.

Nie wiem czy kamacie....

Totalna izolacja, cisza, spokój. Na golasa można stać w ogródku ....... no bo nie biegać :bash:

Hej laski :)

Rere79 dużo zdrowia dla mamy, najważniejsze to nie poddawać się i mysleć pozytywnie, a będzie dobrze :yes:

Aniu wiem, że anglik to nie jest do końca spełnienie Twoich marzeń, ale ma bardzo dużo zalet i sama wiesz, że ideału nie znajdziesz. Zawsze będzie trzeba pójść na jakiś kompromis. Warmia moim zdaniem, to za duże ryzyko w Waszym przypadku, chyba, że wygracie w totka, to hulaj duszo........

No właśnie ZAGRAŁAM :rolleyes:

Romciu, a jak Wasza budowa ?

Wrzuć jakies foty.

Budowa powoli do przodu. Ściany działowe stoją, kominy wymurowane, piwnica w końcu sucha. W środę wchodzi ekipa od dachu i będzie przybijała wiór osikowy :wiggle:. Ze zdjęciami problem, bo aparat w samochodzie leży, ale nikt nie pamięta, żeby foty robić :sick: W telefonie mam tylko kilka zdjęć drzwi, które czyszczę ze starych powłok w weekendy

20130815112-001.jpg20130815109-001.jpg20130815110-001.jpg20130815111-001.jpg

To są oryginalne drzwi wejściowe, które po oczyszczeniu nabrały pieknej wrzosowej barwy, są takie cieniowane i zastanawiam się nad pozostawieniem ich w takim stanie. Zabezpieczyłabym je tylko bezbarwnym woskiem i tyle, ale wtedy koncepcja opasek na okna musiałaby się zmienić ;)

W ostatni weekend sierpnia się obijałam i wybrałam się z kumpelą i klubem "Bąbelki" na rowery. Cieszyłam się jak głupia z tego wyjazdu, bo przez nadgarstek mogłam zapomnieć o jeździe na rowerze. Było ciężko, ostatnie 20km dało nam się we znaki, przyjechaliśmy na bazę dopiero o 20:30 brudni jak górnicy, bo oczywiście po drodze atrakcje nas nie ominęły. Była wyznaczona trasa, ale okazało się, że na trasie jeden wielki plac budowy, co oczywiście nie przeszkadzało nam, żeby jakoś ;) się tam włamać i tak brnęlismy po piasku, ale było wesoło :)

20130831115-001.jpg20130831114-001.jpg

Na łące powiadasz ...

Toż Ty na widoku jak mało kto.

Sadź drzewa !

Ja tu piardu, piardu o tym jaka ta działka mała a zapomniałam o cudownym wynalazku pt: Geo portal.

Zaraz wymierzę ile metrów ma naprawdę.....

Momęcik :)