Bastki 19.09.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Mari, Oli ma 6 lat w grudniu i prawie zawsze jak choruje to ma wysoką temp. taki już jest. Wirusówka na 100% , nie ma kaszlu , kataru nawet nie ma nalotu na gardle, uszy czyste, biegunki niema. Lekarka powiedziała ze może gorączkować od 3 do 5 dni jak mu nie przejdzie to w poniedziałek mam przyjść ponownie. Brzuch go boli i naciąga na wymioty i ma czerwone gardło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No ! O tym własnie pisałam Doświadczenia matek udręczonych...psia mać ! Jak tam farby ? Czy te łózka to już dojechały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.09.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 karram Oli waży 19,3 kg i bierze nurofen junior - ja mu podaję 5 ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 a ile waży ? Nie widziałam jego gardła ale może być czerwone i czerwone.Jeden dzień często zmienia obraz.Może dzis, dopiero się cos wykluwa a jutro czy pojutrze będzie wiadomo z czym walczysz. Czy Twój Oli, był kiedys podejrzewany o niedojrzałą termoregulację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Bastki ten - http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=16075 ważna jest dawka (40mg na ml) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 dawka jest ok, podaj coś z paracetamolem (Panadol albo Pedicetamol) jest strasznie lekki:) moja córa w tym wieku ważyła 28 więc dla niej dawka była większa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Bastuś, jaki Nurofen mu podajesz ? Zwykły czy Forte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ateno, dajmy sobie z tym spokój.Powiemy za dużo i będa nerwy.Niech Ci nie będzie smutno bo nie ma powodu.I tyle w temacie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.09.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ten co Karram wkleiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Mari - użeramy się z kamieniarzem i z tym pi................ różowym marmurem, popadliśmy w niechęć do budowy, przez 2 tygodnie nie byliśmy na miejscu, wczoraj pojechałam bo okna nam wstawiali (oczywiście parapety były źle zmierzone i nasza ekipa docinała), dom wygląda ok, jeszcze 3-4 tygodnie i remont powinien być zakończony przyjechały drzwi wewnętrzne, łoże dojechało, nad farbami myślę dzisiaj mój mąż spędził 2 godziny usiłując skorzystać z rabatu powitalnego w le roi merlin (5% od 3 drzwi z opaskami to prawie 200zł):P:P dwie godziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bash: zaczynam mieć wszystkiego dość - każdy żąda dopłaty, jestem zmęczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 bo moje dzieci to trochę niejadki, ale to później obgadamy . Mój mąż jedzie teraz do apteki po czopki z paracetamolem, nie chcę mu już pchać nic do brzuszka. Mam czopki w domu ale też nurofen dla dzieci . Zobaczymy czy zadziała lepiej paracetamol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ale jaja ! Ja podaję Nurofen forte bo to podwójna dawka i nie trzeba łykać aż tyle płynu ale....ten wklejony przez Karamcie to Nurofen junior 40 mg/ml. Mój to 200 mg/5 ml.Czyli po przeliczeniu wychodzi, ze to to samo, a :U was napisali że łykac 5 ml a u mnie 3,75 ml.Ni jak mi to wychodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Mari - te 5 ml to 200 mg maksymalna dawka przy wysokiej temperaturze przy 20 kg dziecku, taką dawkę to góra 3 razy na dobę wolno podaćjak niższa temperatura jest (38 ) to podajemy 5mg na kg, przy wyższej 10mg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Nic nie uważam.Nie mam monopolu.Znam inne zaburzenia.Autyzm to pojęcie bardzo szerokie. Są inne choroby, które wychodza od niego a autyzmem jako jednostka nie są. Każdy autystyk jest inny. Mam w domu 3 i wszyscy się od siebie różnią. Przypominam Ci, ze to Ty sama zaczęłaś tę rozmowę.Do niczego Cie nie zmuszam. Niczego nie każę robić. Nie ublizyłam Ci, nie obraziłam, nie walnęłam niegrzecznej uwagi.Nie wiem skąd ta irytacja. To Twoje dziecko i zrobisz jak uważasz.Zasugerowałam tylko, kilka niepokojących objawów. Skończmy ten temat. NIGDY WIĘCEJ NIE ZABIORĘ GŁOSU W ROZMOWIE O TWOJEJ CÓRCE.OBIECUJĘ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 bo moje dzieci to trochę niejadki, ale to później obgadamy . Mój mąż jedzie teraz do apteki po czopki z paracetamolem, nie chcę mu już pchać nic do brzuszka. Mam czopki w domu ale też nurofen dla dzieci . Zobaczymy czy zadziała lepiej paracetamol Bastki na pewno pomoże, czasem pomaga dopiero podanie dwóch leków z różnych grup:( takie wstrętne wirusy teraz są, za czasów naszych mam takich wstrętnych nie było ważne, żeby podać jeden lek, odczekać godzinę i jeśli nie pomaga to podajesz z drugiej grupy, jak nie pomaga a temperatura jest bardzo wysoka to podajesz pyralginę (ale to ostateczność bo dzieciom nie wolno, ale jak pojedziesz do szpitala to też mu pyralginę podadzą i jakimś rotawirusem zarażą więc lepiej już w domu podać, ale trzeba przeliczyć dawkę wg kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Karramciu, ale Ja nie o tym. Policz..... Wasz to:40 mg/ 1 ml.Mój to:200 mg/ 5 ml czyli :Mój to 5 krotność waszego przy czym waszego podaje się 5 ml a mojego 3,75 ml.Skoro jest taka różnica w mocy to przy waszych 5 ml, JA POWINNAM podawać : 1 ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ale mi szkoda malucha... Jezu, jak ta gorączka męczy. A ma ochote pić czy jeść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.09.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Karramciu, a czemu wyrażasz się tak ciepło o swoim kochanym marmurze ?Co jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Karramciu, ale Ja nie o tym. Policz..... Wasz to: 40 mg/ 1 ml. Mój to: 200 mg/ 5 ml czyli : Mój to 5 krotność waszego przy czym waszego podaje się 5 ml a mojego 3,75 ml. Skoro jest taka różnica w mocy to przy waszych 5 ml, JA POWINNAM podawać : 1 ml. Mari to jest ta sama dawka bo 5 x 40 to 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 19.09.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Karramciu, a czemu wyrażasz się tak ciepło o swoim kochanym marmurze ? Co jest nie tak ? kamieniarz to ciul i oszust, kazał nam dopłacić drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts