Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Aaa odnoścnie kasy Haniu.

Wiem, że nie damy rady......nawet pomału.

Chyba, że po raz drugi spróbuję uderzyć do samego prezesa pewnego polskiego związku i zacznę starania o zgode rady na udział w kursie.

Już raz mi odmówiono, ale tam widzę szanse lokalowe.

Miałabym gdzie praktykować....ale bez kursu nie ma mowy.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu zapraszam do zwiedzania jak najbardziej. A mój ogród nie może być inny, pracuję w nim tylko ja samo koszenie zajmuje mi dwa dni., a gdzie grabienie liści na jesieni. No i mam przyjaciela kreta z całą wielopokoleniową rodziną, żadne próby wyproszenie go nie działają. No i mamy psy których nie trzymamy w kojcu to mój malęńki ogródek kwiatowy jest ogrodzony. Bardzo podobają mi się takie ogródki wypieszczone u kogoś ale wychodzę do swojego i wiem że to nie dla mnie. Nowy kopczyk kreta, dziura wykopana przez psa- trudno zasypiemy i nie ma z tego powodu tragedii. No i jeszcze jedno ja nasz ogród zakładałam 16 lat temu nie było internetu a ja o ogrodach nie wiedziałam absolutnie nic.

Romciu - SUPER, świetnie i co tam jeszcze.... rewelka :yes: Uwielbiam takie domki, cegła :) miodzio - bardzo mi się podoba. Chwal się cały czas postępami, będę przebierać nóżkami z niecierpliwością. No a drzwi och... wszystko fajowe

No i jeszcze pytanie co będzie na dachu?

Dzięki, na dachu będzie wiór osikowy https://www.google.pl/search?q=wi%C3%B3r+osikowy&hl=pl&rlz=1T4ASUT_plPL522PL522&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Rss_UtPYM-Hb0QXtmoGwCQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=566&dpr=1

Zapytałam czemu nie wszystko z cegły ?

A czy ta cegła Romku, będzie odkryta ?

Nie chcemy wszędzie cegły, a ta która jest pozostaje odkryta. Wbrew pozorom bedą tylko dwie drewniane ściany. To drewno co teraz widać przykryje ocieplenie, a na to już płyty. Marzyły mi się tynki gliniane, ale niestety finanse są nieubłagane, może kiedyś uda się zmienić.

Zobaczymy co nam z tego wyjdzie, najwyżej będziemy kombinować :cool:

Dla ciekawskich :)

Mała zajawka tego co znalazłam.

Fragment "ogródka"

[ATTACH=CONFIG]213930[/ATTACH]

Zapowiada się ciekawie.

Dobry wieczór : )

Romana chałupka zajefajna:jawdrop: drzwi genialne.

Dzięki

Romana Piękna cegła i te drzwi :jawdrop:

Dzięki

Hanka, ale masz świetny ogród, bardzo lubię takie nieuporządkowane, naturalne.

Miłego dnia

witam się z rana, okropny weekend zaliczyłam, cały w biegu:( wykończona jestem, cały czas - ikea, castorama, le roi, dom i tak w kółko

z podłogą i schodami nadal smród, schody miały być identyczne (dlatego się zgodziłam na ten róż) a teraz jak już wszystko przygotowana, pomierzone to dzwonią, że są jaśniejsze:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

muszę tam jechać i zobaczyć i z tym ciulem rozmawiać:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

zdjęć nie mam bo aparaty nie naładowane były, a w ogóle to załamka - oni się z tym remontem będą bujać ze 2 miesiące jeszcze:(

skąd ja na to pieniądze wezmę???

kuchnie mi wyceniają strasznie drogo i za 2 miesiące, nie znalazłam do tej pory stolarza od drzwi wewnętrznych i szafy

no to się pożaliłam:(

Romana - cudowny dom a drzwi takie, że............ piękne:yes::yes::yes:!!!!

Ania - posłałaś ją do tej szkoły?

Hanka - fajny ogród

witam się z rana, okropny weekend zaliczyłam, cały w biegu:( wykończona jestem, cały czas - ikea, castorama, le roi, dom i tak w kółko

z podłogą i schodami nadal smród, schody miały być identyczne (dlatego się zgodziłam na ten róż) a teraz jak już wszystko przygotowana, pomierzone to dzwonią, że są jaśniejsze:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

muszę tam jechać i zobaczyć i z tym ciulem rozmawiać:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

zdjęć nie mam bo aparaty nie naładowane były, a w ogóle to załamka - oni się z tym remontem będą bujać ze 2 miesiące jeszcze:(

skąd ja na to pieniądze wezmę???

kuchnie mi wyceniają strasznie drogo i za 2 miesiące, nie znalazłam do tej pory stolarza od drzwi wewnętrznych i szafy

no to się pożaliłam:(

Jak radzi diana_teresa wdech - wydech, jakoś to będzie jak zawsze przy budowach, czy remontach. Ja też nie wiem jak udowodnię bankowi wkład własny przed wypłatą transzy, ale o to będę się martwić jak przyjdzie na to czas.

Romana - cudowny dom a drzwi takie, że............ piękne:yes::yes::yes:!!!!

Dzięki

Romana piękny dom drzwi ach i ta ceglana ściana

Dzięki

Ja pierdziu !!!!

Jak to znalazłaś ?

Nie mozna Wam nic pokazać !

Szpiegi jedne....!!!!

Romciu, do zmiany : łazienki, kuchnia, kolory !!!, tralki na schodach, cos z podłoga trza, na górze panele więc WON !, widząc porywający design, stawiam, ze i drzwi do wywalenia, ogrodzenie - masakra !, podłączyć media miejskie ( które sa w ulicy ale właściciele nie raczyli się pofatygowac i wszystko własne mają co w przypadku wody - syf, szambo - koszta, piec na olej - masakra ! ), zmienić piec ...i hu wie co jeszcze bo zdjęcia delikatnie dozuja wrażenia.

Pojadę to mi pewnie szczena opadnie co tam jeszcze do wypierdziu.

Teraz inne zmiany te co to koszta podnoszą:

cos bym zrobiła z elewacją, wymieniłabym okna, zagospodarowała jakos inaczej teren.

Tak na Bolka oko - 300 tys. potrzeba ( pewnie lekka ręką :( )

Wysyłam Ci privka.....szpiegu :evil: ;)

Ja pierdziu !!!!

Jak to znalazłaś ?

Nie mozna Wam nic pokazać !

Szpiegi jedne....!!!!

Romciu, do zmiany : łazienki, kuchnia, kolory !!!, tralki na schodach, cos z podłoga trza, na górze panele więc WON !, widząc porywający design, stawiam, ze i drzwi do wywalenia, ogrodzenie - masakra !, podłączyć media miejskie ( które sa w ulicy ale właściciele nie raczyli się pofatygowac i wszystko własne mają co w przypadku wody - syf, szambo - koszta, piec na olej - masakra ! ), zmienić piec ...i hu wie co jeszcze bo zdjęcia delikatnie dozuja wrażenia.

Pojadę to mi pewnie szczena opadnie co tam jeszcze do wypierdziu.

Teraz inne zmiany te co to koszta podnoszą:

cos bym zrobiła z elewacją, wymieniłabym okna, zagospodarowała jakos inaczej teren.

Tak na Bolka oko - 300 tys. potrzeba ( pewnie lekka ręką :( )

Wysyłam Ci privka.....szpiegu :evil: ;)

Jak nie chcesz, żeby ktokolwiek znalazł, to nawet malusieńkiego zdjęcia nie wklejaj. Media się zgadzam, jak są miejskie, to trzeba się podłączyć, ogrzewanie olejowe zastąpić innym. Elewacja, okna - nie wydaje mi się, żeby to było do zrobienia na już i pilne, ale oczywiście szukaj niedoskonałości i zbijaj cenę przy rozmowie. Kolory to pikuś, podłogi w pokojach u dzieci może niekoniecznie do wymiany - panel więcej wytrzyma.

Pewnie, że elewacja to na za kiedyś...jak trafie kumulację itp ale chciłabym cos z nim zrobić bo jakis taki pusty, smutny i nijaki.

Teraz stawiam na środek.

Ma być git bo przy moich szalonkach nic nie da się zrobić. Żaden fachowiec, nie wytrzyma tego dłużej niż 2 godziny.

Panele mam teraz i marzę o drewnie.

Juz mi wszystko jedno jakim.

Czy to klepka, czy dechy.....mam dośc dźwięku szczającego na blachę konia. Sasiedzi z dołu też :D

Ja tez najbardziej paneli nienawidzę za dźwięk jaki wydają - taki pusty i plastikowy :sick: Sam ich wygląd tak bardzo mi nie przeszkadza, o ile nie są to najtańsze panele z marketu.

W bloku mam po całości podłogi bambusowe i to była najdroższa rzecz z całego remontu. Kuchnia tyle nie kosztowała, co te 37m podłogi drewnianej, a właściwie trawiastej ;)

Trawa na podłodze ??? ;)

No własnie !

Wygląd boski, często ładniej sie prezentują niż dechy i można bez problemu dobrać pasujący odcień - jest tego w pytkę !, ale ten pogłos.....

Jest jeszcze jeden fuck up.....strasznie sie elektryzuja.

Przyciągają do siebie kurz i stale gdzies jakieś koty latają mimo, ze sprzatam dokładnie i często.

Kupie jakieś miłe, tanie dechy i pomaluje farbą.

Zawsze to lepsze niż ten paździerz.