bogumil 24.09.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Karram dzięki:D A co tu dzisiaj tak pusto i cicho??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Ano pusto Ja dzis latam. Dopiero wróciłam z terapii. Posiedzę z 10 minut i ide robic lekcje. Byłam dziś z trójka u lekarza. Cała trójka ma wirusówkę, wiec problem palca Julki sam się rozwiązał Siedzimy sobie w domciu... Odprowadzam tylko Zuzkę. Moja babcia się na mnie wypięła więc jutro jestem sama z dzieciakami Nie będzie nerwówki i skakanie przy niemowlaku. Babcia jest strasznie upierdliwa....Widzi przecież jaki mam w domu cyrk, ze latam jak walnięta, że ścinam zakręty ....ale nie! Po jej wejściu herbatka i ciasto. Herbatka wtedy gdy cisnienie jest wysokie a kawusia gdy niskie. O 12.00 kanapeczka ale bez skórki i s chudą szyneczką drobiową bo łyka jakąś tabletkę i nie mozna na pusty żołądek ( przecież dopiero co jadła ciasto) Kolejny posiłek to świeża zupka najpóźniej do 14.00 po o 15 musi juz jeść drugie. Zupa musi być taka, jakiej dawno ONA nie jadła a drugie lekkie i bez mięsa. No fajnie ! Tylko moje dzieci nie lubią posiłków na słodko, z bezmięsnych tez niewiele...więc pytam się co to ma być .... Mna się nie przejmuj. Zjem nawet kaszę z kefirem. Jak tak to ok Za 30 minut telefon.... Wiesz....a może by tak ***** bo dawno nie jadłam... No ale dzieciaki mi tego nie zjedzą ! No to juz sama nie wiem! Rób jak uwazasz..... I takie zdalne sterowanie do jej wyjścia. Nie powiem....Pomaga mi. Mogę ją z czystym sumieniem, zostawić na kilka godzin z dziećmi i wiem, ze i zajmie sie i pobawi i pogada....ale jest strasznie irytujaca, dogaduje,krytykuje, rządzi.... Skoro jutro luz i dzień świra...narodził się misterny plan Pojadę z dzieciakami do tego domu. Rozejrzę się po okolicy, zasięgne języka a że okolica leśna to może i na grzyba wyskoczymy. A co ! Szalejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 24.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 faktycznie dzisiaj cicho tutaj:)kupiłam turkus bo do kuchni i łazienki nie robią farby w mieszalnikuteraz myślę nad dzieciakami Aniu - udanej wycieczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A co ? Dzieciaki tez chcesz przemalować ? A jak mały z kolorami ? Nie wymaga jakis specjalnych...stonowanych, bezbodźcowych ? Dzieki Jadziem, jadziem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 24.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 ich osobiście nie przemaluję bo są łądni:lol2:pokój najchętniej pomalowałabym farbą olejną bo brudzą potwornie mały toleruje kolory, pewnie w ostrych i kontrastowych kolorach świrowałby więc jakieś pastele trzasnę albo bielchcę podzielić pokój panelami wiszącymi dzięki czemu córka będzie miała swoją prywatną przestrzeń, parawany są fajne, ale zajmują miejsce no i koszty a te panele można przesunąć na bok i otworzyć pokójjej część chcę zrobić przytulną, dziewczyńską, jej się podobają fiolety, szarości, róż - jak myślicie to będzie grało ze sobą? a jemu to nie wiem czy kolory czy biała ściana i jakieś naklejki (znalazłam bardzo fajne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 połączenie fioletu, różu z szarością to klasyk ! Będzie pasowała na 100%. A co Ty jednemu raj za parawanem a drugiemu celę więzienną ? Weź matka! Rusz głową ! Trza małemu jakis odjechany kącik wykombinować Czym sie interesuje ? Polecam farbe lateksową. Zapłacisz więcej ale warto. Zamiast sryliona odmalowywań bo na ścianie łapki, kreski, buty czy dżem truskawkowy, walniesz raz a dobrze. Te lateksową posiadam w przedpokoju i ni hu...Nic jej nie da rady. Szorowanie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 24.09.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A co Ty jednemu raj za parawanem a drugiemu celę więzienną ? Weź matka! Rusz głową ! Trza małemu jakis odjechany kącik wykombinować Czym sie interesuje ? posikałam się ze śmiechu, muszę przestać rechotać bo się uduszę ze śmiechu:lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 A co w tym smiesznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 24.09.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 bo mały nie będzie miał celi więziennej:rotfl: czekaj zaraz pokażę naklejki, one się nadają tylko na białą ścianę a jemu się zmienia - teraz lubi strażaków, ostatnio były pociągi a zaraz będą rakiety kosmiczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 No i się zesikała Zmieniłaś naszki ? Pożegnam się już bo serce mnie boli. Idę poleżeć...wreszcie spokojnie. Dobrej nocki i do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Na zakończenie.... Widziałam program o tym jak studenci czy inni artyści malowali dzieciom w szpitalach....sufity. Może by mu nad głową coś fajnego wykombinować ? Gdy będzie zasypiał, będzie patrzył na kosmos na suficie czy inne freski wykonane matczyna ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.09.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Papapapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 24.09.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) zaraz wszystko wyjaśnię Edytowane 24 Września 2013 przez Karram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 25.09.2013 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Romana - uwielbiam domowy chleb, tyle, że jest tak pyszny, że zjadamy go za szybko i w tyłek mi potem idzie moja mama ma super przepis na chleb, jak ją znam to jest super prosty, ja robię z jednego i czasem wychodzi a czasem nie więc nie polecam ale mam przepis na pyszne bułki To przepis na bułki poproszę, chętnie skorzystam, pewnie nie tylko ja. Ja też chleba dużo nie jadam, 1-2 kromki dziennie i to tylko razowy, lub z przewagą mąki razowej. Jeden bochenek starcza mi na tydzień, razowy na zakwasie jest bardzo długo świeży, a mam wrażenie, że po kilku dniach jest lepszy. Piekłam chleb wiele razy i niestety...nie smakował mi. Strasznie twardy skurczybyk a na drugi dzień nie do ukrojenia nawet siekierą. To były zwykłe chleby, nie wiem jakby wyszedł mi taki wsiowy na zakwasie. Chciałabym, żeby miał chrupiąca skórkę ale środek mięsisty, mięciutki i wilgotny no i , żeby dał się zjeść na drugi dzień. Musisz kiedyś spróbować upiec chleb na zakwasie, ma zupełnie inny smak niż ten pieczony na drożdżach. Niestety chleby pieczone tylko i wyłącznie z mąki pszennej krótko są świeże, nawet te pieczone na zakwasie. Są rewelacyjne zaraz po upieczeniu, na drugi dzień już gorzej. Bardzo lubię chleby francuskie - mają cudownie chrupiącą skórkę, lekki miąższ i są boskie zaraz po upieczeniu. Dłużej utrzymują świeżość chleby z dodatkiem mąki żytniej, a najdłużej z dodatkiem mąki razowej lub z samej razowej, ale nie każdy taki lubi. Ten, który piekłam wczoraj (wysrósł aż za bardzo) jest bardzo fajny, wilgotny i pięknie pachnie czarnuszką. Nie ma z nim dużo pracy, wię pewnie często będę go robić jako chleb codzienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 25.09.2013 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 No i witam z rana, przy kawie oczywiście. Dzisiaj mam urlop, bo miała być już ekipa od dachu , ale przesunęli na jutro, bo osuwę przez deszcz mają na innej budowie Więc skoro już mam urlop, to jadę zobaczyć co tam w lesie słychać - może jeszcze jakieś grzyby są. Aniu udanej wycieczi i wszystkim udango dnia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.09.2013 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Hej Romciu W necie jest srylion przepisów na chleby na zakwasie ale rzadko kiedy podaja przepis na sam zakwas. Podaja składniki i ilość potrzebnego zakwasu, ale PYTAM SIĘ : jak zrobić dobry zakwas ? Lubię wszystkie chleby, wogóle lubie pieczywo, ale na bułkę Wrocławską czy Paryską( jak zwał tak zwał) patrzeć nie mogę. To jedyne pieczywo jakie je mój mąż i uszami mi już wychodzi. Bardzo lubię razowce na zakwasie i miodzie, z ziarnami itp - jeden warunek....muszą być świeże. Już na drugi dzień, nie smakują mi za bardzo. Pierwsze zasadnicze pytanko... Gdzie kupujecie mąki ? W czym pieczecie chleby ? Jaka forma, w czym wyrastają ? Marzy mi się przepis na taki prawdziwy, cudowny i w sumie zwykły ale niezwykły chleb wiejski. Romciu, porób troszkę zdjęc z działki. Jakie tam u Was okoliczności przyrody ? Miłego dnia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.09.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 No dziewczynki..... Mąż wyszedł do roboty a Ja już z mapa dojazdu do tego domu...... Zaraz wychodzę z dzieciakami. Trzymajcie kciukasy, co by mnie nie rozczarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.09.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Hej! Mari, udanej wycieczki życzę i zaciskam wszystko żeby Cię ten dom nie rozczarował. Miłego dnia dziewczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 25.09.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Aniu ja wszystkiego na temat chleba nauczyłam się z tej strony internetowej http://www.chleb.info.pl/. Odnośnik na tej stronie jak zrobić zakwas http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/jak-zrobic-zakwas. Ja zrobiłam z tego przepisu http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/jak-zrobic-zakwas/prosty-zakwas-60-godzinny. Ważna jest mąka, koniecznie żytnia razowa typ 2000 i ciepełko min. 25 stopni i nie ma siły, zakwas musi wyjść. Kojarzę, że babka, która prowadzi tą stronę jest chyba z W-wy i organizuje warsztaty. Edit: Zapomniałam napisać, że mąkę kupuję w normalnym sklepie, jest półka z ekologiczną żywnością i wszystkie mąki jakich tylko dusza zapragnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 25.09.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 W takich okolicznościach przyrody w takim lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts