Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym zrobiła tak:

Kazałabym zamontować szafki - to jest Twoja baza.

Dopiero po tym, zaczęłabym się zastanwiać na wielkością i ustawieniem wyspy...a może gdzie wstawić półwysep.

Z meblami jest łatwiej zorientowac się w przestrzeni.

A co bys powiedziała na takiego pomysła...

Zamiast wyspy i stołu w "jadalni" dac jeden jakis odjechany stół ktory częściowo by był i w kuchni i w jadalni i pełnił rolę wyspy i stołu jadalnianego ?

Ja tak planuje u "siebie"

No to było trzeba tak od razu !!!

Skoro hulajnogi i boisko to hokeja to siedzę cicho.

Ja, tak dla odmiany, mam fioła na punkcie wypełnionej przestrzeni.

Nie znosze przydasiów i innych durnostojek ale kilka stolików, kanap, foteli, kącików, kątków, różnych dywanów, bieżników.

Oczywiście, wszystko od czapki :)

Hej, znowu nadaję z fabryki, więc krótko i szybko. Mam nadzieję wyjść stąd przed północą...

Karram, z tych dwóch kuchni, które pokazałaś:

http://www.fotokoszyk.pl/_var/gfx/276534bf8117794e3ea9be902a6d8c70.jpg

http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/78/41/78/3578417800_1

Zdecydowanie bardziej podoba mi się druga, oczywiście przy założeniu, że całe szafki wiszące są białe (wyspa brązowa jest ok, nadaje trochę pazura). Na pierwszy rzut oka widać, że jest co najmniej trzy klasy wyżej - sposób wykonania, elegancki, prosty wzór frontów. Wygląda na drewnianą lub fornirowaną drewnem. Ta pierwsza - prawie cygański pałac ;). No niestety, ale tak mi się kojarzą błyszczące białe fronty w kuchni klasycznej (w nowoczesnej - jak najbardziej). Choćby nie wiem jak droga była kuchnia i z super materiału wykonana, to strasznie plastikowo i tandetnie wygląda, jak mdf oblany folią. Mam nadzieję, że nie przeczyta tego jedna taka przesympatyczna forumka, właścicielka najbardziej błyszczącej klasycznej kuchni, jaką znam ;). Jeśli bierzesz fronty "na bogato", to raczej mat. Wiem, wiem - gadają, że trudniej się to czyści, ale to już nie są czasy octu i wody.

barbe-cue - obie są z drewna, obie są drogie, za drogie:) (powyżej 20 tys bez sprzętu i blatu) ja będę zamawiać gdzie indziej, zdjęć nie wrzucę bo stolarz ma zdjęcia w postaci pokazu fleszowego

fronty będą raczej skromne, podobają mi się matowe (dzięki to będę się tego trzymać jutro przy zamawianiu i nie dam się namówić na błysk) pilastrów raczej nie przewiduję tylko listwy na górze

a mam pytanie - czy można zamówić kuchnię bez szybek? bo za nimi powinien być porządek i wtedy to się wystawka robi a nie szafka

czy kuchnia z pełnymi frontami nie będzie wyglądać za ciężko?

No widzisz, obie z drewna, obie drogie jak diabli, a ta pierwsza tak plastikiem trąci, że hej. Jeśli jeszcze nie wybrałaś wzoru frontów, to raczej nie bierz takich "odlewanych" jak na pierwszym foto (tj. z frezem), tylko ramiak + płycina, jak na drugiej. Nie wiem, jaki masz projekt kuchni (układ szafek), więc nie doradzę z szybkami, tym bardziej, że ja nie mam wiszących. Mam za to zabudowaną jedną ścianę do sufitu i fronty są pełne. Kuchnia biała, fronty dość proste, więc nie wygląda ciężko.

Do czyszczenia frontów matowych i innych trudnych białych miejsc (drzwi, ramy okienne) polecam po raz kolejny magiczną gąbkę scotch brite (lub odpowiednik z rossmana). Re-we-lac-ja. Już gdzieś kiedyś ją wychwalałam.