Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beciu, ku wesołości, mam prezencik dla Ciebie.

Pisałaś, że chcesz kelnerów czyli chłopów, denaturat walisz.....

Masz !

Naszukałam się, ale bingo.

Uwazam, że powinnas powiesić to sobie nad łózkiem ;)

http://ks27729.kimsufi.com/p2/200710/C3/7538892.jpg

Widzę, że podana kwota, wywołała lament :)

No ale takie to były czasy.

Toteż nie lamentuję nad Twoją rozrzutnością, tylko nad czasami ;).

Być może dlatego własnie, panicznie sie boje zlotu, spotkań, kawuś (Barbi)...konfrontacji.

No tak, bo ja to wilk z Czerwonego Kapurka. Pożrę, przetrawię, tylko tipsy wypluję ;)

Przepraszam za dygresję, ale troszkę mnie poniosło...dałam się sprowokować.

Chciałam jednak, zebyście wiedziały, że moje upodobania, "wygórowane" wymagania, gust itp. są wynikiem zamiłowania do...sama nie wiem...sztuki ?

Sztuki w bardzo szerokim pojęciu.

Nie jestem rozpuszczona księzniczka, która musi mieć to czy tamto. Liczy sie metka, producent, trendy.

Jest zupełnie odwrotnie....

Problem polega na tym, ze to co mi sie podoba, jest baaaardzo drogie.

Gdy wchodzę do jakiegokolwiek sklepu i coś mi wpadnie w oko, wiem, że jest to najdroższa rzecz w tym własnie sklepie.

Nawet rzeczy na których sie nie znam, np. sprzet grajacy...

Mąż poprosił mnie, zebym tak z buta wskazała ten, który najbardziej mi sie podoba.

Okazało się, że najdroższy mozliwy na pokazanej stronie.

Anka, my to wiemy. Znam tu (w sensie: na forum) parę osób, które podniecają się markami, ale Ty chyba raczej nimi nie rzucałaś w kontekście prestiżu? Za każdym razem, kiedy jest mowa o Twoich upodobaniach (które pechowo są bardzo kosztownymi upodobaniami ;)) robi się dość duszno, ale chyba nie dlatego, że ktokolwiek myśli o Tobie jak o rozpieszczonej księżniczce. Chodzi zupełnie o co innego, ale nie wiem, czy chcę poruszać ten temat, bo ostatnio skończyło się to wielką awanturą, obrazą i trzaśnięciem drzwiami przez Panią S. ;).

Ojciec kupił mi nowe mieszkanie, nie informujac mnie o tym.

Tak po prostu, pewnego dnia, kazał mi wsiadać do samochodu i przywiózł tu.

To Twoje mieszkanie.........( i spadaj na szczaw - brakowało).

Słusznie Anetka zauważyła, że tu leży pies pogrzebany i zioniejący gnilnym odorem.

Jutro ważny dzień.

Nawet jesli nie kupimy, to odsapne chwilke od dzieci, poogladam sobie i pomarzę.

Marzyc chyba mozna ?

Czekam niecierpliwie na relację z wycieczki!!!!!

Zresztą sama zobaczysz, gdy sie będę urządzać...

Na bank, na 10000000% nie będzie Wam to pasowało.

No to baaardzo Cię rozczaruję, bo jeśli masz złudzenia co do niezwykłości swoich upodobań ;), to wiedz, że jest to nurt dość trendowny ;). Już kiedyś pokazywałaś te inspiracje i wiesz, że jest to styl bliski memu sercu.

Jestem szurnieta i nie gniewam się, jak tak o mnie piszecie bo sama o tym wiem.

Chciałabyś! Na komplement trzeba sobie zasłużyć.

Nie...napis mi nie lezy.

Ja wogóle taka malo lubiaca się w literkach, napisach itp.

Bawia mnie napisy typu Kitchen, przed wejściem do kuchni.

To tak jakby ktos nie wiedział gdzie trafił ;)

Jej, też ich nie znoszę... A już jak widzę Keep calm and carry on w towarzystwie kiss me goodnight, to po prostu paw. Jedyną dopuszczalną formą napisów na ścianach są dla mnie te na plakatach filmowych. Ale również w ilościach umiarkowanych.

Edytowane przez barbe-cue

Baśka nie dżaźnij....

Sama masz fobię telefoniczną.....

Ja nie twierdzę, że mój gust jest aj waj i łola boga tylko, że pewne zestawienia, nie są zbyt popularne.

Boję się Waszych reakcji.....

Napisy WON ! :)

Aaaaa Pisałaś Baśku o kosztach remontu mieszkania.

Nawrócisz mnie na współczesne ceny ?

Plissssss

Ile Wam tam wyszło ?

Fajnie by było wiedzieć, przed jutrzejszymi rozmowami z właścicielem.

Oblukam co do wymiany, remontu itp i dzieki Tobie i Karramci, bedę wiedziała do jakiej kwoty dusić gościa.

Golę nogi, zakładam sztringi bo nie wiem jaki argument do niego przemówi ;)

Ty weź już przestań z tym denaturatem...bo jak ktoś wejdzie, kto mnie nie zna....to jaciepierdo.......:D:D:D

Przypisz mi jakieś naleweczki czy ajerkoniaczki......mniam, mniam....chyba jednak sobie poleję....NIE denaturatu, TYLKO naleweczki:wiggle:

Bare-cue - zmywarka była tam zaplanowana, wszystko jest podprowadzone już

A, no to spoko! Myślałam, że dopiero będziecie majstrować rurki i inne takie.

blat chciałabym z granitu, ale to jest 900 zł za metr bieżący:(

szafki i parapet są na tym samym poziomie więc muszę mieć szerszy materiał do cięcia a przez to droższy:bash:

stolarz twierdzi, że konglomerat będzie bardzo drogi i lepiej już w takim wypadku granit wziąć

Jak pisałam, ja się zupełnie nie znam na blatach. Co i za ile ;). Ale podtrzymuję, że ciepłe drewno na pewno tam nie pasuje.

z drewnem mam straszny problem bo nie wiem co położyć w salonie, musi być drewno, ale nic mi do tego nie pasuje, tylko bardzo ciemne drewno (fajny jest bambus z castoramy), od 2 miesięcy chodzę po sklepach, składach i marketach i gapię się w drewno... i dalej nic nie wiem

sumując - nad blatami myślę intensywnie - jak coś to kupię tanie i wymienię po 2-3 latach na coś porządnego

To w salonie będziesz miała drewno? Myślałam, że różowy marmur po całości. Z drewnem znowu może być problem. W dodatku masz tam dwa nieduże okna (na ogromnej powierzchni), więc jeśli na podłodze dasz ciemne drewno, to rozumiesz... Bambus jest chyba dość łaciaty? Przymierzałaś, jak będzie wyglądał z żyłkowanym marmurem? Żebyś sobie przypadkiem nie zrobiła salcesonu połączonego z pasztetówką ;).

a wizualizacje są super!!! to ze sh3d? piękne, a ta witryna jest śliczna, tylko skąd ja taką wezmę? bo stolarz jak krzyknie za nią cenę to się przewrócę, pisałaś, żeby szukać na allegro - i wtedy co? malować? kusisz mnie tą witryną jak diabli, oczywiście wszędzie już mam lampy podprowadzone (nad stołem w jadalni itd itp...)

Tak, sh3d. Zobaczysz, jak już rozkminisz ten program, to będziesz trzaskać takie wizualki, że hej! Ja większość modeli biorę ze Sketchup.google. W zaawansowanych ustawieniach wyszukiwania można tam ustawić w polu "znajdź modele o tym typie pliku" --> Collada (zip) i wtedy w wynikach wyszukiwania poda tylko takie, które można ściągnąć w formacie odczytywanym przez sh3d. Możesz też zainstalować sobie program Sketchup i w nim otwierać każdy model, a następnie zrobić Export --> 3d. W sketchupie można też w łatwy sposób przetwarzać modele, zmieniać kolor, wielkość, usuwać niepotrzebne elementy itd. Do etapu projektowania własnych mebli jeszcze nie doszłam, ale świetnie sobie radzę z przeróbkami. Taki komputerowy DIY ;).

w samym salonie meble będą inaczej rozłożone - jak uruchomię sh3d to pokażę:)

Sugerowałam się tym obrazkiem, który wcześniej wrzuciłaś:

sweet1.png

Romana - fronty piękne, kolory - ja chyba jestem zmuszona ograniczać kolory więc zostawię jeden kolor mebli (chyba wanilię)

zaraz wrzucę zdjęcia

TYLKO NIE WANILIĘ!!! Wyłącznie biały, czysty biały, ewentualnie z kroplą szarego, bo mówię Ci - wanilia + róż i masz gotowy salceson. W dodatku za ciężkie pieniądze.

A teraz kolejne punkty porządku obrad:

Głosowanie nr 1 w sprawie koloru ścian: oddaję głos na 4 (ten prawie niewidoczny), ewentualnie na 6 (ten chłodny - bo mam nadzieję, że jest chłodny - beż).

Głosowanie nr 2 w kwestii orientacji kafelków vel. fliz w kibelku: oddaję głos za olaniem (nomen omen) sprawy. Dojdzie biała fuga i będzie git.

PS. Jakby ktoś był zainteresowany, to wrzucam jeszcze dwie wizualki dla Karram, tym razem z większą wyspą (na trzy szafki 180x120). Nie znam się na wyspach (jestem typowy szczur lądowy), więc nie wiem, czy ok. 100cm z każdej strony jest ok czy nie ok?

No i dodałam sztukaterie pod sufitem. Planujesz jakieś, czy tylko korona wokół szafek?

Karram-06.jpg Karram-07.jpg Karram-08.jpg