Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rere a może masz pomysła :) co dać na to okno przy schodach?

Zastanawiałam się nad roletą rzymską, zamówiłam z dekori próbki tkanin i ciągle dumam, myślałam nad czarnym aksamitem ale dalej nic nie wiem . Z jednej strony nie dawałbym tam nic na to okno bo jest fajne i robi fajne wrażenie jak schodzisz po schodach, ale no właśnie ale :bash: ja mam czarne schody i kurz, więc jak zaciągnę roletę to może przestanie mnie tak wkurzać.

Rere a może masz pomysła :) co dać na to okno przy schodach?

Zastanawiałam się nad roletą rzymską, zamówiłam z dekori próbki tkanin i ciągle dumam, myślałam nad czarnym aksamitem ale dalej nic nie wiem . Z jednej strony nie dawałbym tam nic na to okno bo jest fajne i robi fajne wrażenie jak schodzisz po schodach, ale no właśnie ale :bash: ja mam czarne schody i kurz, więc jak zaciągnę roletę to może przestanie mnie tak wkurzać.

Bastki jeśli mogę, jak dasz taką ciemną roletę to będziesz musiała zapalić światło i kurz dalej będzie widać:lol2: Trzeba sobie czasami trochę odpuścić. Ja już się tego nauczyłam:yes: bo inaczej to całe życie na ścierce by czlowiek latał.

Dziękuję dziewczynki, wiadomo każdy by chciał lepiej niż ma (ja należę do tego grona)

Beciu jeszcze taras i dokończę rabatki iiiiii jeszcze wiosna/lato ach ja wtedy będzie ładnie.

Wczoraj u mojej siostry widziałam piękną trawę miskant japoński no cudowna, powiedziała ze na wiosnę mi da :wiggle:parę bo będzie rozsadzać.

Zresztą szykuje mi się trochę roślin w spadku od niej. Zdradzę że robi jej ogród Danuta z Ogrodowiska, będę bacznie podglądać co i jak .

Ja się przymierzam do traw drugi rok...tak mnie korci, ale nie wiem jakie i gdzie je posadzić:( a tak mi się podaobają....

Kurde....jak jej robi Pani Danuta...to szczena opada....będzie pięknie....uwielbiam jej ogrody, często wchodzę na ogrodowisko i oglądam wszystkie tam pokazane i zrobione przez ludzi:D:D:D

Ja się przymierzam do traw drugi rok...tak mnie korci, ale nie wiem jakie i gdzie je posadzić:( a tak mi się podaobają....

Kurde....jak jej robi Pani Danuta...to szczena opada....będzie pięknie....uwielbiam jej ogrody, często wchodzę na ogrodowisko i oglądam wszystkie tam pokazane i zrobione przez ludzi:D:D:D

Beatko, ja mam już od paru lat przy płocie mikstant olbrzym, bezproblemowa trawa, wielka ok 200 cm, a jesienią wiążę z niej chochoła i zimą też ładnie wygląda. A wiosną jak wycinam stare gałązki to mam z jej łodyg takie patyczki jak bambusowe i też przydają się w ogrodzie.:yes:

jedną ręką doprawiam kapustę czerwoną do obiadu a drugą tu z wami kryklam, mąż mi mówi że chyba da mi szlaban na kompa :lol2:.

Rere ja chcę zasłonić się przed kurzem :lol2:, podglądacze( jeśli jacyś są) mi nie przeszkadzają

Atenko czyli znowu samotna? mężuś żyje? :lol2: wiem, wiem przestawialiście meble ;):rolleyes::lol2::lol2::lol2::lol2:

Rere chyba nie, bo ona pokazuje tylko takie które sama realizuje w 100%. Niestety Danuta z mężem nie przyjedzie układać kostki granitowej, moja siostra chciała koniecznie mieć ekipę która w razie wpadki tzn jakiegoś bubla w wykonaniu, przyjedzie i natychmiast to poprawi (poprzednią kostkę całą musiała ściągać bo była źle położona przez jakiś amatorów ) Danuta jest z mazowieckiego a moja siostra mieszka na śląsku. No i chyba nie bardzo się to jej podoba tzn inny wykonawca do granitu. Firma która mojej siostrze układała granit to firma specjalizująca się właśnie w tym, więc pełna profeska. Zresztą ostatnio na tym forum ogrodowym, dzieją się dziwne rzeczy.

Żono red barona też mam :rolleyes: a tego biało- zielonego do dziś nie mogę się pozbyć. Myślałam że to usunęłam całe z korzeniami bo się w zastraszającym tempie rozrastało ale cały czas pojawia się jakieś nowe źdźbło z pod ziemi wrrrrrrrrrrrr.....

takie cosi to jest

http://www.futuregardens.pl/product/image/2445/holcus-mollis-albovariegatu.jpg

dobra coś tam jeszcze mam na telefonie :)

http://i3.fmix.pl/fmi2226/4b35c373000bc85d5234bc98/zdjecie.jpg

Bastuś, ale fajnie! Jak ja uwielbiam połączenie szarego z drewnem! Wygląda to po prostu pięknie. Jeśli chodzi o kusą firankę, to - jak to ja - mam rozwiązanie kombinatorskie: doszyj dookoła taką szeroką lamówkę, w kolorze spranego niebieskiego (wpadającego w szary). Będzie w punkcik! Ewentualnie tylko pas od góry, żeby na dole miękko opadały (z lamówką byłyby sztywniejsze, bo lamówka jest ze złożonego materiału). I na przyszłość - firany i zasłony z domieszką naturalnego materiału trzeba porządnie wyprać przed szyciem, żeby się zdekatyzowały. Jakiś czas temu sporo szyłam i to była podstawa - jakikolwiek materiał przed krojeniem szedł do pralki.

jedną ręką doprawiam kapustę czerwoną do obiadu a drugą tu z wami kryklam, mąż mi mówi że chyba da mi szlaban na kompa :lol2:.

Znowu mnie wnerwiasz.... Modro kapuste też lubię. Jeszcze powiedz, że kluski do tego robisz i szare mięso...

Basiu, kiedy zakładasz wątek o SH3D? Kiedyś z Narendil pisałyście, że taki powstanie. Ja bardzo bym reflektowała na ten wątek ;)

No.... może założę. Może razem ze swoim wątkiem, tak jak obiecałam - w grudniu po południu (przezornie nie powiedziałam, który to będzie grudzień ;)).

Ale tak na poważnie - założę, założę.

Barbe-cue - jak ja mam CI dziękować? wizki są piękne! i ta ciemna podłoga pasuje mi coraz bardziej:yes:

Karram, nie ma sprawy!

Wrzucam większe z ostatniej wczorajszej partii.

Jeśli chodzi o ciemną podłogę, to ja z kolei cały czas jakoś nieufnie do tego zestawienia podchodzę... No ale dobra, nie ma tragedii. Ale tak w ogóle mam pytanie - czy myślałaś już o kolorystyce "wypełniaczy" tego pomieszczenia? Bo bazę już masz - różowawo-ciapate podłogi, białą zabudowę kuchenną, czekoladową podłogę i beżowe ściany. Wiesz o tym, że już raczej nie zaszalejesz tam z kolorami? Czyli kolory mebli raczej sprane, wyblakłe, bez nawet domieszki różu czy ciepłego brązu. Jakiesz ładne szarości, może chłodny burgund (ale ostrożnie), grafit, czarny. Jeśli drewno, to też raczej takie jakby wyblakłe, może nawet lekko szarzone. Czyli Twój wymarzony stół (owalny, żywo-brązowy, powyginany, na wysoki połysk)

Zerknij na te fotki (starałam się wybrać takie z marmurem jak najbardziej zbliżonym do Twojego):

tu są wprawdzie łazienki, ale popatrz na zestawienia kolorów.

http://st.houzz.com/simgs/4d71eaff00b69c9d_8-4125/eclectic-bathroom.jpg

http://st.houzz.com/simgs/cdf1a04000c7c216_8-5996/traditional-bathroom.jpg

http://st.houzz.com/simgs/0951a4bb00c7a86e_8-3179/traditional-bathroom.jpg

Tutaj - jak dla mnie - trochę za mdło (ta waniliowa ściana jakaś taka rozmydlona), ale zobacz, jak ładnie wygląda błękitno-szara sofa w takim zestawieniu

http://st.houzz.com/simgs/c29163880031aa65_8-0867/tropical-living-room.jpg