barbe-cue 30.09.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Coś nie idzie mi robota w robocie, chyba zawinę się do domu.Zatem - dobranoc i teraz to naprawdę znikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 01.10.2013 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ja też za opcją, że zamiast kominka zrobić duże okno i powiększyć pseudo taras z grillem itp. kuchnia z jadalnią na prawo od wejścia wraz z wyjściem na taras. zamiast pralni walnęłabym Waszą sypialnie (sama młodych wywalam na górę i wara im od mojej sypialni) Mam tez super pomysł na łazienko toaletę... moja ukochana przyjaciółka tak sobie zrobiła... nie narysuję teraz, ale mniejwięcej napiszę... więc w miescu pralni robisz Waszą sypialnię z Waszą łazienką, która jest podzielona jak by na 2 strefy i 2 wejścia ... jedno od strony sypialni wchodzisz i masz wannę etct. idziesz dalej i na końcu masz Toaletę...od której masz też wejście od strony korytarza... takie WC dla gości i nie tylko... zakumały?? bo ja jakoś talentu do pisania nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 01.10.2013 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) zdublowany post Edytowane 1 Października 2013 przez Megiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.10.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Aniu,ja dopiero teraz dojrzałam na którymś zdjęciu,jakie tam są piękne sosny i brzozy:jawdrop::jawdrop: Cudne!!Na żadnej działce,chyba,że leśnej,nie miałabyś takiego starodrzewia:jawdrop: Super klimat!! Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 01.10.2013 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witam się przy kawce z rana. Dach powoli powstaje Karram kolory super, ale fatycznie ten ciemniejszy do łazienki lepiej by pasował. Aniu ja się zgadzam z tym co napisała Barbe w sprawie zmian. Weź pod uwagę też to, że zewnętrzny komin bardzo się wychładza i podobno są z nimi duże problemy. Co do jadalni pisałam wcześniej, że zrobiłabym ją w tym miejscu, gdzie teraz jest kącik telewizyjny w salonie, ale chyba nie zauważyłaś mojego posta. Pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 01.10.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 hejo Romanko, a te wióry będziecie czymś impregnować? Karram - padłam wczoraj a dzisiaj rano zaspałam, nie wiem co się dzieje nigdy mi się nie zdarza obudzić się o 6.50, na całe szczęście byłam w pracy o 7.10. Jak to zrobiłam nie pytajcie, bo sama nie wiem . Wyglądam co prawda "nie bardzo" chodzi mi o strój wyjściowy, włosy no i o podpuchnięte oczu , piję kawę i może się obudzę Śliwka fajna a z błękitem jeszcze popracuj w sumie to jaki kolor chciałabyś w łazience uzyskać? masz jakieś fotki inspiracyjne czy to twój autorski pomysł? Kurde Mari ty już z tarasami lecisz A my dalej malujemy dechy, oleju idzie bardzo dużo . Zużyjemy siedem puszek o poj 2,5l, drewno w pierwszej warstwie straszenie dużo pije. Producent sadolinu zaleca dwie warstwy . Koszty rosną coraz bardziej, głupie wkręty spax w ilości 1100 szt. kosztowały nas 650zł. Analizując wszystko dużo taniej wyszedłby nas taras z gresu czy czegoś podobnego. No ale cóż ale jak się powiedziało A to trzeba skończyć. No i zawsze chciałam mieć taki taras:rolleyes:. Miłego dnia dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 to niby jest zlewozmywak http://www.grifo.pl/1530-zlewozmywak-compact-nowosc.html a to - umywalki: http://www.roca.pl/umywalka-75x45-cm-ze-zintegrowana-scianka-diverta http://www.roca.pl/umywalka-60x46-cm-ze-zintegrowana-scianka-alice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Witajcie, mózgi moje kofane Ano popadałysmy jak muchi, Reruś Ja dosłownie ! Jak siedziałam i stukałam, tak sie nagle wyłączyłam i spałam w gotowości do rozpoczęcia nowego dnia ( czytaj w opakowaniu) w fotelu do 6.00 rano. Mąż mnie pyta, po kiego mi sypialnia, jak nie jestem w stanie pokonac odległości 1m z fotela do łózka. Gdy będzie dom to padnę gdzies po drodze i tyle mnie widzieli. Baśku, bardzo Ci dziekuję za foty. Jednak ten "mój" jest, najsliczniejszy. Taki delikatny, fajne proporcje. Cena Kurna to tylko zlew ! Dalej do Baski.... a pewnie, ze sie nakręcam. Ty byś się nie jarała, gdyby tak ogromne marzenie, miało ci się ziścić ? Ja od wielu lat, wszystko sobie planuję, wyszukuję, ogladam, dopasowuję, szukam niestety kompromisów.... To mnie trzyma przy życiu. Zwariowałabym, gdyby nie to łudzenie się, że moze kiedyś.... Daje mi to kopa. Lubie sobie zająć czyms głowę, mieć temat do przemysleń. Gdy siedzę w poczekalniach róznych poradni, wchodzę w stand by-a i odlatuję. Zrozum to...musisz to zrozumieć...rozumiesz ? Za każdym razem, gdy na horyzoncie pojawia sie nowy dom, zmienia sie koncepcja no bo i układ inny niz w poprzednim, i warunki i mozliwości. Jest to męczące ale i fajne. Nie nudzi mi się. Urządziłam już tyle domów, że głowa mała. DZIEWCZYNKI..... Na razie debatujemy. Zwracam uwage na każdą Wasza propozycję Romciu, ale jak pisałam NIE CHCĘ MIEĆ, sralni, pralni, jadalni, spalni, telewizorni w jednym pomieszczeniu. Mam tak teraz i uwierz mi... hu mnie strzela na ten syf. Wszystko zachlapane, brudne, nakruszone, gdzies plastelina, w łózku bułki, na ścianach flamastry tudziez zupa. Chcę wreszcie, stworzyć pomieszczenie "do jedzenia", gdzie TAM I TYLKO TAM, będzie sie spozywać. Dośc łażenia z kanapkami po całej chałupie, dość zbierania resztek z dywanu, karmienia zupą przy biurku. W tej chwili, w mojej kuchni, moga zjeść jednocześnie, tylko 3 osoby. Gdy ktoś do nas przyjdzie, jemy turami. NIENAWIDZĘ TEGO !!!! Stale pracuję nad kultura i higiena spozywania posiłków przez moje dzieci. Maluchom idzie swietnie ale starsze to ...walenie głową w mur. Jak mam ich dopilnowac skoro one w kuchni a Ja jem tu a albo karmię maluchy w innym pokoju ? Marzę o jednym duzym stole. Siadamy razem, jemy razem, jedna tura, mozna pogadać, jest jakaś więź, jakis stały rytuał. Nie wiem czy zauwazyłyście, ale kazda z Was, która cos buduje, remontuje, przysposabia.....robi wszystko inaczej niz miała do tej pory. Miała biała łazienke - robi kolorową, miała dechy - robi gres, miała gres - chce dech itp. Tak samo jest u mnie. To o czym teraz mówie, co Wam rysuję, to co planuję to tylko głosne rozważania. Usiłuje znaleźć najlepsza opcję. Kominek w salonie...... Fajna rzecz i chciałabym okropnie. Jestem starszym ogniowym. znam takich ( moi rodzice), którzy kominek maja ale nie używają bo .....hu ich wie. W zasadzie to oni niczego nie uzywają, z niczego nie korzystają, niczym sie nie cieszą. Ogródek mają w dupie, gości nie przyjmują. Dla mojej matki, najważeniejszy jest tv i pilot. Nie lubi pracowac w ogródku, na niczym jej nie zależy o nic sie nie troszczy. Jedyna osoba tam tyrającą jestem Ja i ojciec, który ma zrywy niepodległościowe. Najpierw cos zapuści jak jasna cholera, olewa, nie dba, pozostawia same sobie a potem, jakby go co w dupe strzeliło...ROBI REMONT ! O ile przy ścianach czy innych nie ma to wiekszego znaczenia, tak przy ogrodzie, jest to zbrodnia, za która nabiał bym urwała. Wszystko schnie, marnieje, zarasta, dziczeje. Szkoda gadać. Jeszcze raz wracam do kominka. Kominek chcę i to jest w zasadzie jedyna ściana na której mozna postawic komin. Skoro ma byc dobudowany na zewnatrz to chyba lepiej, zeby był z tyłu domu, nie ? Myslałam o połączeniu go z grillem i wędzarnią (Baśku ) ale, już widze tę odymiona i zasyfiałą ścianą. Kolejny fuck up, to dym i smród, wlatujacy do domu. Moim zdaniem, grill trzeba odsunąć. Megisko, dzieki za pomysła, ale kurna, jak Ty to chcesz wykonać ? Przecież tam są schody Nie połączysz tych dwóch pomieszczeń. Kolejny problem ( gdyby nawet sie udało) to to, ze wchodziłabyś do tej łazienki przez kabine prysznicową. Nie mam, aż takich chciejstw. Nie przesadzajmy...Jestem w stanie wyjśc z pokoju i przejść dwa kroki do łazienki, która jest przeciez obok pokoju. Romciu, dach sie robi jak ta lala Ciekawa jestem efektu końcowego. Ale to będzie odjechana chata ! Drogie takie wióry ? Gdzieś Ty znalazła szpeniów ? To się chyba cięzko układa, co ? Bastki, z worami czy bez i tak jesteś śliczna Jakby kto w kopalni pytała, to powiesz, ze pół nocy fedrowałas ze znajomymi denaturat. Wiesz jaki szacuneczek zdobędziesz wsród "kolegów" z pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Aniu,ja dopiero teraz dojrzałam na którymś zdjęciu,jakie tam są piękne sosny i brzozy:jawdrop::jawdrop: Cudne!!Na żadnej działce,chyba,że leśnej,nie miałabyś takiego starodrzewia:jawdrop: Super klimat!! Miłego dnia! Asiu, no bo ta działka jest leśno jakaś tam Wiesz ile tego towaru jest z tyłu ! Niewiele poogladałam przez psie g, które zalegało tam pietrami no i przez pierdolnik, który zrobił na tyłach właściciel. Powiem Wam o jeszcze jednej fajnej rzeczy.... Tył działki to las... Ten las przechodzi dalej. Ja bym miała takjakby fragment czegoś co się ciagnie dalej za siatką. Zapytałam czyja to działka. .....Państwowa. To lasy, ale tak zabudowane dookoła innymi domami, ze nie ma do niej dojazdu, więc nikt sie tu nie pobuduje i nikt tego nie kupi. Tu zawsze będzie las. Fajnie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Aneto, ale to wielce inspirujące. Pewnie, że wybiore opcję, która będzie dla nas najwygodniejsza, ale dzięki jednej z Was, padł pomysł na który nie wpadłam. Chodzi o Zrobienie kuchni w maglu i korzystanie z bezpośredniego zejścia do piwnicy. No przyznam, ze genialne to było A Ja już kombinowałam, jakby wykuć wejście a to obecna zamurować Pomysł kuchni w maglu, bardzo mi lezy bo i większe pomieszczenie, i stół duzy wejdzie i jakos tak przytulniej no i wyjście na las, grill, cuda wianki ale.... Cholercia...obecna kuchnia ma taras z którego jest jedyny look na to co się dzieje przed domem, a tam własnie, planowałam zrobic dzieciakom dysnej lend Będąc w maglo - kuchni, nic nie będę widziała. Powiedziałam o tym ojcu, ktory był zresztą pomysłodawcą przestawienia funkcji... Wiecie co powiedział ? Hahahahaha....że kamerę można zamontować na ścianie frontowej :jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.10.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Tył działki to las... Ten las przechodzi dalej. Ja bym miała takjakby fragment czegoś co się ciagnie dalej za siatką. Zapytałam czyja to działka. .....Państwowa. To lasy, ale tak zabudowane dookoła innymi domami, ze nie ma do niej dojazdu, więc nikt sie tu nie pobuduje i nikt tego nie kupi. Tu zawsze będzie las. Fajnie nie ? Pewnie, że fajnie. Może jakaś furteczka do tego lasu Dzieńdoberek wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Cześć Reniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 01.10.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Cześć dziewczyny!Aniu dzieci rosną a kuchnia zostanie, ja bym zrobiła kuchnię w maglu i tam wstawiła stół, a tarasik przy sypialni też się przyda np. na papieroska;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 na papieroska I to jest argument ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 01.10.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Bo my, dwa nałogi się rozumiemy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Dostałam plany. To już nawet nie jest smieszne ! Totalny brak profesjonalizmu. Proszę uprzejmie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 01.10.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ja nic nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.10.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ja KUŹWA też. Jeden rzut cos tam przypomina ale to nie ten dom ! To projekt domu, jaki miał być ! I przyznam szczerze....BYŁ SUPER ! Juz kumam po kiego ta ścieta ściana. Tam miało byc wejście do domu. Hall miał być jadalnią z wyjściem na taras który obejmował cały front domu. Wc wygladało inaczej. Zejście do piwnicy było na innej ścianie. Ale zesrali ten dom ! Ręce i cycki mi opadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anev 01.10.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ania , rusz tą agentką, ustaw panienkę do pionu bo się miota biedactwo:mad:Ona jest panią samą dla siebie czy pracownikiemagencji ? Bry wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts