Bastki 09.10.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Mari sałatka do jedzenia :lol2: A na poważnie - poważnie to do jedzenia np na kolacje dzisiaj bo nie wiem co już dać tym moim bebokom, Obawiam sie trochę tej brokuły, że będzie fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj tzn tak będą mówić. Kurcze w tyłkach im się poprzewracało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 09.10.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Podaj co masz teraz w głowie. Z rybą i do grilla też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2013 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jak nie spróbujesz to nie bedziesz wiedziała czy szanowne dupy poprzewracane, reflektują. Pamiętaj, że brokuł jest delikatny i jak za długo będziesz blanszowac to przy mieszaniu sie rozpadnie. Musi być miękkawy ale bardziej twardy niz miękki. Sałata na luzie...do winka Wycieczka do Biedry : - mix kolorowych sałat - oliwa - musztarda - miód - czosnek - ser plesniowy typu Lazur ( z błękitna lub zielona plesnia) - orzechy włoskie Sałaty płuczemy, dokładnie osuszamy i wrzucamy do pieknej misy. Przygotowujemy sos: Oliwe mieszamy z wycisnietym czosnkiem, musztardą, miodem, solą - jednolity płyn. Sałate posypujemy pokruszonym serem, połamanymi niedbale orzechami i dopiero przed podaniem, polewamy ( skrapiamy) dipem. Delikatnie mieszamy i staramy się ładnie rozplanowac położenie sera i orzechów. Polecam...pycha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Z ryba za chwilkę lub chwile bo dziewczyny mnie molestują. Dawno nie robiłam, musze zerknąć w kajecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 09.10.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 ostatnio tą wyrywaliśmy sobie nawzajem na imprezie, były 4 ale ta zniknęła w pół godziny, tyle, że dziwnie wygląda:http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2009/03/Salatka-z-buraczkow-konserwowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.10.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A ja bez mięsa nie istnieję....warzywa też, nabiał też....ale mięsko:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) jeloł !!! a ja polubiłam inną wersję kalafiorowej sałatki: -kalafior podzielony na maleńkie różyczki SUROWY - ser feta - rodzynki wcześniej namoczone parę minut w baaaaardzo ciepłej wodzie - majonez - czosnek - sól&pieprz albo: - rukola - gruszka w ósemki - ser z błękitną pleśnią - ocet balsamiczny ( najlepiej sprawdzają się takie aromatyzowane owocowo, są gęstsze i nie ściekają tak niealigancko z sałatki ) - granat albo: - ser żółty w kostkę - kukurydza - pokrojony ananas - posiekany czosnek - majonez - sól&pierrz - odrobinka oregano albo tj wyżej, tylko ser pół/pół z przesmażoną piersią kurzą, mniej czosnku + curry ( na kiedy indziej ) albo : - ryż ugotowany aldente - tuńczyk w sosie własnym - kukurydza - papryka w kostkę - majonez - koperek - s&p albo: - mix sałat - suszone pokrojone pomidory - zielony ogórek w grubą kochę - winogrono ( jak duże-przkroić) - kapary - sos: oliwa, miód, czosnek, musztarda, cytryna sól, pieprz ( musi wyjść dość słodkawy) - feta ( zawsze na końcu, po wymieszaniu sałatki z sosem, coby się nie rozmaśliła...i tak podczas nakładania goście sami ją rozmieszają) Edytowane 9 Października 2013 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Mari aaa szkoda gadać. Chodzi o komunię syna, nie chce mi sie pisać bo mi ciśnienie skoczy. Mam nadzieję, ze sie wsio wyjasni. Ja dzis zrobiłam 20 słoików słatki na zimę. Dynia z papryką w curry. Dopiero teraz siadła. Od 15.20 jak wróciłam z pracy, cały dzien na nogach, przy garach. Starsze dziecię pochorowało, ale na tyle rozsadny, ze dam leki i sam w domu zostanie. Nie chciałabym brac opieki , bo pracę zaczęłam niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Dziewczyny, slinotoku dostałam, choc przyznam szczerze, ze za wieloma składnikami to nie przepadam. Jak mi sie gdzies trafią to wydłubuję Nie jem bo nie cierpię : - oliwek - kaparów - suszonych pomidorów - octu balsamicznego - ancziwasów i jeszcze sporo się znajdzie. Nie jem suszi, owoców morza i dość makabrycznych podrobów. Wątróbkę jem a i owszem ale móżdżki i tego typu "pyszności" zostawiam w sklepie. A tak poza tym to zjem wszystko I tak jak Becia.....mięcho rules !!! choć nie zawsze mam na nie ochotę. Jesli chodzi o moją "dietę" to nie znoszę monotonii. Najchętniej, codziennie jadłabym co innego. Pieczywko z dnia poprzedniego jem ale......chrupiący i pachnący chlebuś...mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Asia, tłucz po łbie różańcem tego wrednego batmana.Nic mi nie mów.To co się działo przed komunią w klasie moich córek to masakra.Dzieciaki siedziały w kościele do 21.00 albo dłużej.Niektóre zasypiały.My podziękowalismy za imprezkę więc mieliśmy względny luz, ale inni....deprecha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 09.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Szefowa...a co tu dzisiaj tak grzecznie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 09.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 por cały skroić w talarki i sparzyć , dodać jajka na twardo pokrojone w kostkę , fasolka czerwona z puszki, kukurydza konserwowa plus majonez Nam smakuje:D Becia, no wiesz co, straszą od lat dziurą ozonową, globalnym ociepleniem i wuj wie czym, a Ty tak beztrosko przyczyniasz się do zwiększonej emisji gazów cieplarnianych Dziewczyny, slinotoku dostałam, choc przyznam szczerze, ze za wieloma składnikami to nie przepadam. Jak mi sie gdzies trafią to wydłubuję Nie jem bo nie cierpię : - oliwek - kaparów - suszonych pomidorów - octu balsamicznego - ancziwasów i jeszcze sporo się znajdzie. Noooo, to u mnie byś nie pojadła, bo to jest baza do niemal wszystkich moich sałat (a jem niemal wyłącznie różne sałaty + jakieś białko, typu mięso, ryba albo ser) A tak poza tym to zjem wszystko I tak jak Becia.....mięcho rules !!! choć nie zawsze mam na nie ochotę. Jesli chodzi o moją "dietę" to nie znoszę monotonii. Najchętniej, codziennie jadłabym co innego. Pieczywko z dnia poprzedniego jem ale......chrupiący i pachnący chlebuś...mniam! Żeby nie było, że na samej pasztetówce i batonikach jadę . Też lubię mięso, nie wyobrażam sobie diety bez niego. Jakiś czas temu odkryłam indycze udźce - rany, ale można z tego cuda wytworzyć! A jakie pyszne! Soczyste, kruchutkie, ma więcej smaku i zdrowia od bladego i mdłego kurczaka. Za to nie pamiętam, kiedy ostatnio jadłam wieprzowinę. Jakoś przestała mi smakować, pod każdą postacią. Wcinam więc indyka na 1000 sposobów, na zmianę z rybami. Do tego zawsze micha różnych warzyw. Raz na jakiś czas mam smak na makaron lub pieczone ziemniaki (ale wtedy nie jem już do tego żadnego białka, tylko warzywa). Bardzo lubię, ale niezbyt mi służą - mam po nich palpitacje serca (słyszałyście o czymś takim? Cuda, dziwy). Pieczywo tylko i wyłącznie świeże, najlepiej mocno wypieczone (przypalone), a mój ideał to takie, które składa się z samej skórki . Starej buły nie zjem za Chiny Ludowe. A jak już przymieram głodem, a w chlebaku tylko stara buła, to podgrzewam ją sobie pod przykryciem na patelni, żeby znowu była chrupiąca i udawała świeżutką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Basiula....Ja do niedawna, jadłam sałaty na kilogramy. Ubóstwiam warzywa, ale od rozchorowania się na brzychola, nie bardzo moge je jeść. Po surowiźnie boli mnie brzuch...i to bardzo. Ogórek czy pomidor, jeszcze jakoś mi przechodzi bez rewolucji ale wszelkiego rodzaju sałaty - leżę i zdycham. Owoców, nie jem od wielu lat bo najzwyczajniej w świecie mi nie smakują. Wszystko mi sie lepi i śmierdzi piwnicą i stęchlizną. Sorki, ale takie mam odczucia po wizycie na bazarze. Pamietam, jak jeszcze kilka lat temu, poznawałam odmiane jabłka po zapachu skórki. Teraz, wszystko jedna cholera. Od jakiegoś czasu, słucham swojego organizmu. Zaczęło mnie zastanawiać, dlaczego na widok tego czy owego, odrzuca mnie niemiłosiernie. Postanowiłam przeczekac i wziąć się głodem, bo jak wszyscy wiemy, z głodu sie jeszcze nikt nie zejsrał No i co się okazało... Zaczełam chudnąć i to chyba sporo. Nie zleciałam jakos drastycznie, ale moje ciało jest jakieś takie...mniej nabite, wiotkie, oponki zmniejszyły fi no i brzuch nie sterczy - zrobił się płaski. Nie jem prawie nic i czuje sie dobrze, brzuch nie boli i co dziwne, nie odczuwam głodu. Zjem cokolwiek i mnie kręci. Rozpoczęłam selekcję i czarna listę. Brzuch wywala po ziemniakach, pieczywie, warzywach, smietanie, czekoladzie, ale nie o same składniki tu chodzi tylko o ich połączenia. Śmietana w zupie jest dobrze tolerowana ale juz na nalesnikach czy innym wynalazku, nie. Ziemniaki gotowane wysadzają ale w zupie czy pieczone nie. Warzywa surowe znowu to samo ale w zalezności od połączeń, mniej lub bardziej lub wcale. Czekolada z tabliczki - zgon na miejscu, tarta na np. torcie - nic, w innej formie ok. Pieczywo ciemne, zwijam się z bólu, jasne nie ale akurat tego ostatniego nie lubię. Zaczęłam więc jeść dziwacznie i dziwacznie łączyć ale dzięki temu od jakiegoś czasu, brzuch milczy. Niestety, mam bardzo nierówne zapotrzebowanie na jedzenie. Są dni, ze nie jem nic...zupełnie nic ( tak ze 2 dni). Niczego nie potrzebuję, nic mi nie smakuje, na widok jedzenia mam odruchy. Kolejnego dnia, zjem śniadanie ( czytaj: posiłek ok 13 - 14 ) i juz do końca dnia nic. Nastepnego dnia zjem sniadanie ale o 9.00 i np. drożdzówkę ok. 18.00 i znowu koniec. Jem kiedy mój mózg dopuszcza do mnie świadomość, ze mozna. Mam też takie akcje, ze nie wazne co i ile, ale zjedzone w porze obiadowej, staje się obiadem. Siedziałam tu wczoraj z Wami i zjadłam 6 herbatników. Byłam trochę głodna, ale nie była to jeszcze pora obiadowa. Jadłam powoli, po kawałeczku i skończyłam w porze obiadu, więc moja zryta czacha, odebrała to jako koniec posiłku zwanego obiadem. Chciałam sobie nalać trochę ciepłej zupy ale dostałam sygnał, że nie bardzo no i się wstrzymałam. Finał był taki, ze ok.12.00 zjadłam kromke bułki z ogórkiem a potem, kilka herbatników i koniec tego obżarstwa. Kurna, jak to teraz przeczytałam to się sama za łeb łapię! To chyba, nie jest normalne, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 09.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Barbe,ty z tą chrupiącą skórką to identycznie jak mój ślubny. Zeżre całą a środek zostawi. Obkroi chleb z każdej strony,że nie ma jak później go pokroić .Jak wyślę po bagietę to kupuje dwie i jedną opitoli po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 09.10.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No nie jest!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 09.10.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 A czy ty czasami nie musisz iść do gastrologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 09.10.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ania koniecznie zrób badania:bash::bash::bash: K O N I E C Z N I E:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 09.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Hania dobrze prawi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 09.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Alu i myślisz że Ania pójdzie? Od kiedy suszycie jej o to głowę. A ja uważam że w tym przypadku to skrajna nieodpowiedzialność. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 09.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Co ty nie pójdzie,uparta jest jak osioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts