Bastki 13.10.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Mari twoja wklejanka fajna tzn dobrze podobierane lampy, szafki, płytki ogólnie wszystko świetnie zestawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.10.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_drzwi-secesyjne-dwuskrzydlowe-z-10320442.jpg Aniu drzwi a nawet są z "futrynom" ,myslałam o Twojej kuchni,dużo Ci nie pomogę bo jesteście dużo bardziej oblatane wnętrzarsko niż ja,ale Te drzwi myślę,że pasowałyby w tej kuchni,odmalowane fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.10.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 http://sprzedajemy.pl/drzwi-sosnowe-dwuskrzydlowe-salonowe-z-francji,6044242?inp_category_id=439&inp_location_id=1&_rp_RP=_rp_offers&offset=114 Zobacz te,jak ich nie kupisz to ja je kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.10.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 http://sprzedajemy.pl/komplet-drzwi-poniemieckich-szt-3,1664871?inp_category_id=439&inp_location_id=1&_rp_RP=_rp_offers&offset=292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.10.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Nie wiedziałam Aniu,że podobają Ci się takie lustra? Ja też szukam lustra nad szczytowy koniec stołu ale w czarnej metalowej ramce ,ze szprosami,kiedyś takie widziałam na allegro ale mi przepadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Asiulka, dzięki serdeczne :hug::hug: Naj, naj te drzwi francuskie ale po co mi one teraz ? Ile rzeczy mi już przepadło przez te cyrki...podoba - nie podoba Kupuj kochana...masz pierwszeństwo. Kupując takie drzwi, dobrze by było dopasowac inne do tego wzoru a tu już może byc problem. Jak na razie mam zapisane namiary na ludzików sprzedających : łóżko, stół, okna ( taki mój pomysł ), lampy itp. Wszystkie te rzeczy będę tuningować sama w ramach akcji DIY. Już nawet wiem jak. Wszystko przemyslane Myślałam o tym, zeby już powolutku skupowac różne rzeczy i dłubać sobie przy nich w zimowe wieczory, ale zawsze brak kasy, ciagle jakieś nieprzewidziane wydatki no i powiem szczerze, że szkoda mi kupić łózko gdy na chleb brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 O asiu, podoba mi się wiele rzeczy Zapomniałam napisać, ze i obrazy mam wyszukane. Pytanie do naszej patriotki mazursko - warmińskiej. Basku, pytanko o cegły. Przegladając oferty sprzedaży starych domów zauwazyłam, ze niektóre z nich nie maja litego ceglanego muru, tylko dodatkowo "ozdoby" "dekoracje" z elementów cegłopodobnych ale w wyszukanych kształtach. Jakieś gzymsy, zaokrąglone elementy, jakaś niby ceglana sztukateria itp. Jak się to fachowo nazywa ? Pod jakim hasłem szukać takich ceglanych "dekorów" Najchętniej rozbiórkowe of kors. Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 13.10.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ty Anka ale zobacz cenę tych francuskich,Becia Ci przechowa,a jak Jej się będzie nudziło to i może na czarno przemaluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Widziałam Asiu. Darmo dają ! To naprawdę rewelacyjna okazja, ale po co teraz ? A jak nic z tego nie wyjdzie i zostanę z tymi gratami ? Zapłaczę się i totalnie załamię nerwowo. Dziekuję Ci bardzo, że o mnie pamiętałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.10.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ja mogę przechować wszystko...jeśli o mnie mowa???? nie ma sprawy .....a i pomaluję jak będzie trzeba:D Plastyczka ze mnie pierwszorzędna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Beciu, jak jeszcze przytargasz je na plecach i zamontujesz to biorę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A co taka dzisiaj cicha ? Gościowałas się ? Czemu tak wczoraj zniknełas ? Bodzio ululał Cię młotkiem ? Dziewczyny zapraszaja na skajpa. Masz ? Mój mąż, jak mu powiedziałam o całej akcji, przytargał mi profesjonalny mikrofon...wyrwany chyba zywcem z informacji PKP. Muszę sobie tylko napchac pyzów w usta i pogadamy soczyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.10.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) Aaaa....jakoś tak wyszło......wczoraj.... Właśnie przed chwilką pożegnałam gości:D Edytowane 13 Października 2013 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Widzę, ze cos nie masz dziś nastroju Co jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.10.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 jesień...????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Starość ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Pamiątka z dzisiejszego spaceru,wrzucam na chwilkę. Biondzia, ale fantastyczne fotki! Jak ja wam zazdroszczę tego słońca... Miałam nadzieję na piękny weekend, nawet z mężulkiem wybraliśmy się do Konstancina na emerycką wycieczkę do tężni, ale było tak zimno, że tylko poszliśmy na kawę, oblecieliśmy park dookoła, nazbieraliśmy kasztanów, poszuraliśmy liśćmi i do domu. A nie, nie do domu - jeszcze maraton po Arkadii i przyległościach. To znaczy odzieżówkę przeleciałam migusiem i pobieżnie, więcej frajdy miałam w leroju i ą-ę sklepach na Burakowskiej. M.in. fajne sofy sobie pooglądałam (tylko pooglądałam, bo mam zbyt małą sakiewkę na nie). A dzisiaj kolejny galop - tym razem wybrałam się na wycieczkę po Śródmieściu i Mokotowie organizowaną przez GazWyb (mam hyzia na punkcie historii Warszawy). Normalnie mam zakwasy i ledwo żyję. A teraz moja wizka kuchni. Proszę mnie pochwalić... [ATTACH=CONFIG]218211[/ATTACH] Fajna! Gdzie chcesz powiesić lustro? Bo chyba nie jako ochraniacz za kuchenkę? Barbe jak ty dawkujesz zdjęcia twojego mieszkania. No normalnie mnie katujesz , pokażesz tylko/aż korytarz a ja chcę tam iść dalej . Uchyl rąbka tajemnicy i pokaż coś więcej. Ps. świetną podłogę ! czy ja już to mówiłam Bastki, dzięki! Pokatuję Cię jeszcze ciut-ciut, bo do mego wątku już bliżej, jak dalej. Piękny masz taras! Mąż zdolny niesłychanie - pewnie pęka z dumy. A goździki uwielbiam! Śliczne. O asiu, podoba mi się wiele rzeczy Pytanie do naszej patriotki mazursko - warmińskiej. Basku, pytanko o cegły. Przegladając oferty sprzedaży starych domów zauwazyłam, ze niektóre z nich nie maja litego ceglanego muru, tylko dodatkowo "ozdoby" "dekoracje" z elementów cegłopodobnych ale w wyszukanych kształtach. Jakieś gzymsy, zaokrąglone elementy, jakaś niby ceglana sztukateria itp. Jak się to fachowo nazywa ? Pod jakim hasłem szukać takich ceglanych "dekorów" Najchętniej rozbiórkowe of kors. Będę wdzięczna za pomoc Mari, to nie są jakieś specjalne, oddzielne elementy, które się kupuje i wkomponowuje w ścianę. To zwykłe cegły (całe albo połówki), które tylko dzięki kunsztowi murarza wyglądają tak, jak wyglądają. Traktowane są po prostu jak specyficzny detal architektoniczny. Zatem - trzeba znaleźć odpowiedniego majstra, żeby coś takiego wyrzeźbił. Oczywiście cegielnie robiły też jakieś specjalne formy (np. cegły trójkątne lub lekko zaokrąglone). Wrzucam Ci parę stron z książki Kamili Storz "MUROWANY DOM WIEJSKI W KRAJOBRAZIE KULTUROWYM WARMII I MAZUR" z 2005 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.10.2013 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Basiulka, dzieki ale nie zgodzę się z Tobą To coś nazywa się kształtki ceglane i nadal je produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.10.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 No jasne, że jest coś takiego jak kształtki ceglane i no jasne, że nadal je produkują, ale to baaardzo głęboki wór i bardzo ogólna nazwa na wszystko, co fikuśne i zrobione z gliny czerwonej. Czyli i ornamenty gotyckie, i takie bardziej współczesne. Myślałam, że chodzi Ci o specyficzny dla Mazur ozdobny sposób układania cegły, niekoniecznie z kształtek (a właściwie dość rzadko z kształtek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 13.10.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 helloł! chociaż pomacham:bye: nie mam siły machać i nie mam mózgu, bo zużyłam przez weekend ale pozdrawiam cieplutko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts