Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i dlatego jestem ślepa bez soczewek czy okularów:lol2: AQle jakoś dziwnie kurz i bałagan zauważam:lol2:

Ale faktycznie jakieś takie wszystkie chore, połamane, kaszlące, smarkające. Myslę że to przez pogodę psyche nam siadła i zdrówko szwankuje. Ale dziewczyny pierś do przodu i do boju, od soboty będzie więcej słonka:yes::yes::yes:

Haniu.....u nas dzisiaj zimno ale po południu zrobiło się słonecznie (ale zimno:)) ...pochodziłam z psem po polach trochę mnie przewiało, ale trzeba się ruszać!

Ta jesienna pogoda faktycznie daje nam w kość.....nie to co latem czy wiosną...gdy słoneczko świeci i kości nagrzeje:) Ale ja się trzymam tego co mówisz.......od jutra cieplej:D

Karram, jeśli chodzi o gabinet, to rozumiem, że ma być przyzwoicie wizualnie i przyzwoicie cenowo. Czyli nie ma co szaleć z dizajnem - wystarczy, że nie będzie tam straszyć ;). Nie namawiam w związku z tym na drogie rozwiązania, jeśli chodzi o podłogę. Ale musicie coś tam położyć, przynajmniej żeby zaizolować przed zimnem. Grzejnik pod sufitem to nie tylko masakra estetyczna (no ale powiedzmy, że możemy przestać go zauważać), ale też fatalne rozwiązanie, jeśli chodzi o rozpływ ciepła, które - jak wiadomo - idzie z dołu do góry, a nie na odwrót. Dlatego przy stopach będziecie tam mieli koszmarnie zimno, tym bardziej, że to piwnica, więc od spodu nic nie grzeje. Ja tam na wykładziny nie reaguję obrzydzeniem ;), a wręcz je lubię. Rozejrzyj się więc za wykładziną, ale koniecznie na porządnym, filcowym podkładzie. Do tego radziłabym jednak położyć coś pod spód, choćby i najtańsze panele plasticzanne (i tak nie będzie ich widać), do nich podkład z gąbki 6mm. Będziesz miała potrójną izolację termiczną - podkład, panele i wykładzina na filcu.

Panele najtańsze znalazłam takie:

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/492/1271492/product/panel-podlogowy-laminowany-dab-piastowski-klf-promo,main.jpg

tutaj

Cena za metr to 15,78zł, więc za całość zapłaciłabyś niecałe 300zł, a ułożycie to spokojnie sami (na zatrzask).

Do tego podkład 6mm

W komforcie widziałam parę fajnych wykładzin. Poszukaj czegoś, co nie będzie za bardzo biurowe, ale też nie za ciemne i mało kłopotliwe w utrzymaniu. Ja polecam tę - widziałam na żywo i jest super. Mam u siebie w gabinecie taki sam typ, tyle że kolor melanż brązowo-kremowy.

http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4004315&_CheckSum=-1993171031

tutaj

Czy co tam innego wpadnie Ci w oko.

Jeśli chodzi o ustawienie mebli, to chyba podobnie, jak Mari. Tyle że pod kaloryferem (udajemy, że go nie ma ;)) postawiłabym długie, niskie komody na jakieś segregatory, materiały itp. Śmiało zaszalej w ikei - naprawdę chyba nie ma się co napinać, a w ikei przynajmniej wzornictwo jest o niebo lepsze niż w bodziach i agatach ;).

Możesz pokombinować coś z bestą, np.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/besta-kombinacja-z-przesuwanymi-drzwiami__0114643_PE267237_S4.JPG

lub z lackiem

http://www.ikea.com/ms/img/ads/choice_section/20133/display/20133_cold33a_415.jpg

mają różne kolory, więc na pewno dopasujesz coś odpowiedniego do wykładziny i innych mebli.

Obok kaloryfera możecie zrobić albo jakiś płytki regał (EDIT: tj. częściowo stojący na tych niskich komodach), albo coś powiesić na ścianie, żeby to cudo trochę zniknąć. W ikei znajdziesz też pewnie resztę, czyli biurko, sofę lub narożnik (jeśli wejdzie), może jakiś wygodny fotel?

Acha, kolor na ścianie radziłabym neutralny, jasny. Może ta śmietanka, którą będziesz mieć w przedpokoju? I koniecznie porządne oświetlenie, bo to słońce to tam raczej nie będzie oślepiać ;).

Edytowane przez barbe-cue

Baśka dobrze gada - z jednym małym zastrzeżeniem... nie kupuj paneli za 15 zeta, bo będziesz tego żałować. Nawet z podkładką. Podłogę trza porządną zrobić.

Anka - co do cen zabudowy k/g - niestety tak to wygląda... średnia robocizna za m kwadrat to 60 zł.

Piątek wieczór i taka tutaj cisza... denaturatu ni mo... :D

Jest tu ktoś?: )) Kurcze, jak mam czas na byczenie się przed kompem, to nikogo niet... Dobra, rano nastawię budzik kwadrans wcześniej, będziecie mnie miały na sumieniu:D

Edytowane przez Monika m&m

Baśka dobrze gada - z jednym małym zastrzeżeniem... nie kupij paneli za 15 zeta, bo będziesz tego żałować. Podłogę trza porządną zrobić.

Pewnie masz rację - dałam pierwsze z brzegu. W życiu nie miałam paneli i nie wiem, na co trzeba patrzeć. Poratujcie w razie czego koleżankę ;).