Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karram

W komforcie widziałam parę fajnych wykładzin. Poszukaj czegoś, co nie będzie za bardzo biurowe, ale też nie za ciemne i mało kłopotliwe w utrzymaniu. Ja polecam tę - widziałam na żywo i jest super. Mam u siebie w gabinecie taki sam typ, tyle że kolor melanż brązowo-kremowy.

http://www.komfort.pl/html.media?_Instance=komfort&_Option=Other&_Connector=palio&_tableName=eshop_media&_colID=id&_colContent=content&_colFileName=file_name&_colMimeType=mime_type&_colLastUpdated=last_updated&_colSize=doc_size&_ID=4004315&_CheckSum=-1993171031

tutaj

Czy co tam innego wpadnie Ci w oko.

Ta zalinkowana jest świetna, ale.... koszt dla nas 1044zł:(

Może znajdę coś w końcówkach, tak kiedyś kupiłam świetną wykładzinę do pracy.

No pewnie tak. Ale - halo halo - nie mówimy tu o panelach do salonu czy kuchni, ale o takich, które z założenia idą pod wykładzinę, jako warstwa izolacyjna. W sumie i zwykła płyta osb byłaby super ;). Ale skoro Karram namawia chłopa na gres (mam nadzieję, że skutecznie), to git. Jeśli można mieć lepiej, to po co mieć gorzej?

W gabinecie chciałam panele plus wykładzina.

Mój mąż stwierdził, że chce osb - nie wiem czy nie jest za gruba, szkoda mi tam każdego centymetra

sprawdziłam - najcieńsza ma 12 mm, musielibyśmy kupić 5 płyt po 50 zł, plus koszt docięcia i położenia - w tej samej cenie są panele

No nie wiem, może poszukamy jeszcze innego wyjścia

A właśnie, z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że kiedy zobaczyłam usytuowanie Twojego domu względem stron świata, to pomyślałam, że jest dokładnie na odwrót, niż zakładałaby logika ;). Na zdrowy rozum (i tak kiedyś projektowali domy) kuchnia i sypialnie od północy (bo chłodniej), pokój dzienny - od południa (bo jasno). Ale nie jest źle - kuchnię i pokój masz połączone, więc będziesz miała i jasno (od kuchni), i chłodno (od pokoju), co docenisz zwłaszcza latem. No i ogród od południa - cieplutko, słonecznie, i zawsze można wykombinować jakieś zadaszenie (pergolę? altanę), żeby posiedzieć w upalny dzień w cieniu. Ale rolety dzieciakom załóż obowiązkowo!

W planach pergola jest, ale to przyszły rok, wiosna:)

Był M - zrobił jakieś zdjęcia to wrzucę:)

Zrobiłam sobie wizualizację łazienki na podstawie tych zdjęć:

bath kopia.jpg

Karamciu, piłuj starego bo widzę, że chłopu się troszku...tenteges...

Moniu a wal do tej Ikeły.

Jak dojdziesz do kuchni i będzie tam tłukła kotlety i piekła ciastka, taka jedna co to cień zbyt duży rzuca - TO JA :D

W sprawie nalewki....

Potocznie na te kulki mówi się owoc pigwy. Jesteście pewne że to pigwa a nie pigwowiec ?

Na moim bazarze, sprzedają kulki i wciskają kit, że to pigwa.

Powiedziałam facetowi, że to nie możliwe bo pigwa jest dużo wieksza a nie wielkości średnich orzechów włoskich.

Facet się oburzył i w sumie nic nie wyjaśniliśmy.

PIGWA

pigwowka-1-of-1-12.jpg

PIGWOWIEC

http://ziolowyzakatek.com.pl/wp-content/uploads/2011/11/pigwowiec-.jpg

Beciu, skoro to krzaczek to na bamk masz PIGWOWCA, który nie nadaje się na nalewki bo zejebiście kwaśny.

Nalewke robi się z PIGWY - sta okreslone proporcje cukru itp.

Jaęli ktoś usiłuje zrobić nalewkę z pigwowca według przepisu na pigwówkę, musi odpowiedzni duzo cukru sypnąć bo wyjdzie kwas !

Pestki, też gorzkie więc zepsuja nalewkę.

Przeczytałam artykuł i okazuje się, ze to dwie różne rosliny.