Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Hej kuleżanki :bye:

Jestem, ale mi się nic nie chce. Mam taaaakiego doła :(. Jesień. Brzydka, mokra i szara angielska jesień.

Polska szkoła- też mam płonne nadzieje, że się zmieni szkolnictwo na lepsze, kiedy to będą uczyć myśleć, a nie wkuwania na pamięć. No ale to wszystko już nie za naszych dzieci :/

Angielska szkoła bardzo podobna do norweskiej. Nic nie dźwigają, prace domowe raz na tydzień. Wszystkiego uczą się w szkole, a nie w domu. Jakieś tam małe sprawdziany mają, ale bezstresowe. Na koniec roku mają test kompetencyjny, w którym sprawdzają postępy dziecka. Jeśli się okazuje, że jest ponad przeciętną idzie specjalnym programem, a miasto dofinansowuję naukę dziecka.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Polski system edukacji jest do bani:( I nie zapowiada się na lepsze...

Moje dziecko chodzi do społecznej i w sumie jest ok. Nosi książki, ale dlatego, że nie panuje co gdzie ma, jak ma w plecaku to nie gubi, jak zostawi część w szafce albo pod biurkiem to nie znajdzie:( Więc nosi jak wielbłąd.

Ilość nauki (3cia klasa) na razie spoko, zadań mało, tylko angielski wymaga pracy w domu (raz w tygodniu sprawdzian jest), ale...... u nas jest problem z dysleksją więc w domu dużo uczymy się pod tym kątem. Na szczęście robi postępy więc odpuściłam trochę ortografię i robimy ćwiczenia na koncentrację, spostrzegawczość a to jest w formie zabaw. Jak na razie nie jest zestresowana, testy pisze bez problemu, oceny dostają (chociaż nie powinni).

Od 4tej klasy na pewno będzie ciężko bo szkoła ma bardzo wysokie wyniki w egzaminach więc będą ich cisnąć:(

Mari - ty się ciesz, że dziewczyny idą uproszczonym programem dla 6latków, ten poprzedni jeszcze trudniejszy jest.

Wiem jakie jest przedszkole integracyjne a jak jest w szkole? Dziewczyny nie mają żadnego wspomagania ze strony szkoły?

Nie wiem co zrobię z małym, w Kraku jest integracyjna szkoła Montessori więc w razie czego tam będzie chodził

idą idą, wszyscy idą, zmieniła się podstawa programowa, obecnie w 4 tej klasie jest mniej nauki bo jest "dostosowana" do możliwości dzieci, które idą do szkoły jako 6latki

mam w szkole mamy, których dzieci są w gimnazjum i np. 4tej klasie i mówią, że program jest prostszy

5te i 6te klasy idą "normalnym" trybem chociaż co do 5tej klasy to nie jestem pewna

edytuję bo piszę jak głupek dzisiaj:)

Edytowane przez Karram

Cześć Dziewczyny!

Jestem ale ledwo żywa korzystając z wagarów dziecka pogoniłam towarzystwo na zakupy Ikea też zaliczona ale w expresowym tempie. No ale zdąrzyłam wrzucić do koszyka co zaplanowałam, ale obejrzeć nowości się nie dało:mad:

Karram ja taką farbą jak ściany pomalowałam kiedyś lakierowane drewniane karnisze, i mimo suwania nic się nie zdarło. A karniszy nawet nie dotknęłam papierem ściernym. Także spróbuj gdzieś od środka:yes:

A jak!!!?? Dom wysprzątany jak na święta....tak mnie wzięło, że mają mnie dość dzisiaj....bo przy tym to i oni coś muszą......:rotfl:

No i na jakiś czas spokój:D Rodzice byli na kawce, to mama mnie już do lekarza chciała wieźć...jak widziała jak chodzę, z du...pą z tyłu:bash:

Ale jaka satysfakcja:D:D:D

A jak!!!?? Dom wysprzątany jak na święta....tak mnie wzięło, że mają mnie dość dzisiaj....bo przy tym to i oni coś muszą......:rotfl:

No i na jakiś czas spokój:D Rodzice byli na kawce, to mama mnie już do lekarza chciała wieźć...jak widziała jak chodzę, z du...pą z tyłu:bash:

Ale jaka satysfakcja:D:D:D

Ale kręgosłup przecież Cię bardziej boli po tych porządkach:mad:

No właśnie piszę, że du...pa z tyłu:rotfl:

No nic...."wytrzymię" jakoś...ale czysto:) i fajnie się siedzi:D

A jutro idę na "Piosenki o miłości" - koncert Orkiestry Filharmonii Koszalińskiej:D:D:D

To sobie odpocznę:D

No właśnie piszę, że du...pa z tyłu:rotfl:

No nic...."wytrzymię" jakoś...ale czysto:) i fajnie się siedzi:D

A jutro idę na "Piosenki o miłości" - koncert Orkiestry Filharmonii Koszalińskiej:D:D:D

To sobie odpocznę:D

O to zazdroszczę, ja na jutro zarządziłam akcję "ogród" ale jak znam życie jedno mi zginie w stajni a drugie ucieknie na motor i znowu sama zostanę na placu boju:bash: A i za chwilę jeszcze do biedronki musimy podjechać. Jakiś dziś dzień zakupowy się zrobił:mad: