rere79 25.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Hej kuleżanki Jestem, ale mi się nic nie chce. Mam taaaakiego doła . Jesień. Brzydka, mokra i szara angielska jesień. Polska szkoła- też mam płonne nadzieje, że się zmieni szkolnictwo na lepsze, kiedy to będą uczyć myśleć, a nie wkuwania na pamięć. No ale to wszystko już nie za naszych dzieci :/ Angielska szkoła bardzo podobna do norweskiej. Nic nie dźwigają, prace domowe raz na tydzień. Wszystkiego uczą się w szkole, a nie w domu. Jakieś tam małe sprawdziany mają, ale bezstresowe. Na koniec roku mają test kompetencyjny, w którym sprawdzają postępy dziecka. Jeśli się okazuje, że jest ponad przeciętną idzie specjalnym programem, a miasto dofinansowuję naukę dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.10.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Okazuje się, że wszędzie lepiej gdzie nas nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 25.10.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Polski system edukacji jest do bani:( I nie zapowiada się na lepsze... Moje dziecko chodzi do społecznej i w sumie jest ok. Nosi książki, ale dlatego, że nie panuje co gdzie ma, jak ma w plecaku to nie gubi, jak zostawi część w szafce albo pod biurkiem to nie znajdzie:( Więc nosi jak wielbłąd. Ilość nauki (3cia klasa) na razie spoko, zadań mało, tylko angielski wymaga pracy w domu (raz w tygodniu sprawdzian jest), ale...... u nas jest problem z dysleksją więc w domu dużo uczymy się pod tym kątem. Na szczęście robi postępy więc odpuściłam trochę ortografię i robimy ćwiczenia na koncentrację, spostrzegawczość a to jest w formie zabaw. Jak na razie nie jest zestresowana, testy pisze bez problemu, oceny dostają (chociaż nie powinni). Od 4tej klasy na pewno będzie ciężko bo szkoła ma bardzo wysokie wyniki w egzaminach więc będą ich cisnąć Mari - ty się ciesz, że dziewczyny idą uproszczonym programem dla 6latków, ten poprzedni jeszcze trudniejszy jest. Wiem jakie jest przedszkole integracyjne a jak jest w szkole? Dziewczyny nie mają żadnego wspomagania ze strony szkoły? Nie wiem co zrobię z małym, w Kraku jest integracyjna szkoła Montessori więc w razie czego tam będzie chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.10.2013 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Karramciu, ale moje starsze nie idą żadnym uproszczonym programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 25.10.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) idą idą, wszyscy idą, zmieniła się podstawa programowa, obecnie w 4 tej klasie jest mniej nauki bo jest "dostosowana" do możliwości dzieci, które idą do szkoły jako 6latkimam w szkole mamy, których dzieci są w gimnazjum i np. 4tej klasie i mówią, że program jest prostszy5te i 6te klasy idą "normalnym" trybem chociaż co do 5tej klasy to nie jestem pewna edytuję bo piszę jak głupek dzisiaj:) Edytowane 25 Października 2013 przez Karram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 25.10.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Mam pytanie, może będziecie wiedzieć - wodkaniarz umieścił mi takie dwie, białe szafeczki: można je pomalować taką samą farbą jak ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.10.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pewnie jakąś farbą do metalu się da, tylko nie wiem czy dobierzesz ten sam odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.10.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 http://iqkartka.pl/cards/7387.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 25.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Pewnie jakąś farbą do metalu się da, tylko nie wiem czy dobierzesz ten sam odcień. czyli farbą do ścian nie pomaluję tego metalu:( muszę to jakoś zakryć bo są wielkie... jakby była jedna to szafą bym ją zakryła, ale przy dwóch będzie ciężko dzięki Rere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 25.10.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Karram wiem, ze Tobie nie do smiechu ale aż mi się ciśnie na usta''Krzychu, ty tego nie pomalujesz, bo to amelnium jest''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 25.10.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 jest jeszcze szansa, że i tak je pomaluję w środku, żeby sprawdzić może je czymś okleję albo przerobię na ciężarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 25.10.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Cześć Dziewczyny!Jestem ale ledwo żywa korzystając z wagarów dziecka pogoniłam towarzystwo na zakupy Ikea też zaliczona ale w expresowym tempie. No ale zdąrzyłam wrzucić do koszyka co zaplanowałam, ale obejrzeć nowości się nie dało:mad:Karram ja taką farbą jak ściany pomalowałam kiedyś lakierowane drewniane karnisze, i mimo suwania nic się nie zdarło. A karniszy nawet nie dotknęłam papierem ściernym. Także spróbuj gdzieś od środka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.10.2013 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 macham i lecę. nadrobie w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 25.10.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Odmachuję Masz dziś dzień terapii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.10.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 I ja macham wszystkim:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 25.10.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Hej:bye: Okna pomyte na przywitanie nowych firanek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.10.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 A jak!!!?? Dom wysprzątany jak na święta....tak mnie wzięło, że mają mnie dość dzisiaj....bo przy tym to i oni coś muszą...... No i na jakiś czas spokój:D Rodzice byli na kawce, to mama mnie już do lekarza chciała wieźć...jak widziała jak chodzę, z du...pą z tyłu:bash: Ale jaka satysfakcja:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 25.10.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 A jak!!!?? Dom wysprzątany jak na święta....tak mnie wzięło, że mają mnie dość dzisiaj....bo przy tym to i oni coś muszą...... No i na jakiś czas spokój:D Rodzice byli na kawce, to mama mnie już do lekarza chciała wieźć...jak widziała jak chodzę, z du...pą z tyłu:bash: Ale jaka satysfakcja:D:D:D Ale kręgosłup przecież Cię bardziej boli po tych porządkach:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 25.10.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No właśnie piszę, że du...pa z tyłu:rotfl: No nic...."wytrzymię" jakoś...ale czysto:) i fajnie się siedzi:D A jutro idę na "Piosenki o miłości" - koncert Orkiestry Filharmonii Koszalińskiej:D:D:D To sobie odpocznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 25.10.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No właśnie piszę, że du...pa z tyłu:rotfl: No nic...."wytrzymię" jakoś...ale czysto:) i fajnie się siedzi:D A jutro idę na "Piosenki o miłości" - koncert Orkiestry Filharmonii Koszalińskiej:D:D:D To sobie odpocznę O to zazdroszczę, ja na jutro zarządziłam akcję "ogród" ale jak znam życie jedno mi zginie w stajni a drugie ucieknie na motor i znowu sama zostanę na placu boju:bash: A i za chwilę jeszcze do biedronki musimy podjechać. Jakiś dziś dzień zakupowy się zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts