bogumil 28.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No tak ..motocykl :lol2: Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 28.10.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A ja mam pewność że tak będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No dobra...na dzisiaj dość...Ewcia jedzie ze szkoły jutro do Szczecina, do Książnicy...muszę jeszcze z nią pogadać Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 28.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Ja też się żegnam bo jutro znowu prawie cały dzień poza domem. Dobrej nocki:bye::bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 28.10.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Buziaczki Haniu:hug: Anulka trzymajcie się i się nie dajcie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 29.10.2013 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 DLA MONICZKI NAJLEPSZE ŻYCZENIA URODZINOWE!! :hug: http://imageshack.us/a/img24/1519/5pll.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 29.10.2013 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aniu buziaki wielkie!! Nie nadanżam Was przelecieć!! Dach/ więźbe mamy gotową. Dzisiaj jeździłam i wymieniałam cegłę klinkierową bo przyjechała cała poniszczona... Jutro przyjeżdża dachówka i membrana i dekarz zaczyna kłaść membranę. Nie wiem jak długo potrwa układanie dachówki, a 08.11.2013 montują okna, drzwi i bramę garażową. Siedzę na budowie od rana do wieczora. Dobrze, że jeszcze jest na miejscu moja Mama i mi pomaga. Z niczym się nie wyrabiam... z obiadami zwłaszcza... Lekcje Antoszka sprawdza Mama, chociaż skubany jest taki ogarnięty, że szok!! bardziej niż jego mamusia Ściskam Was z całych sił! Sorka za brak czasu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 29.10.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aniu, jak tam ważna wizyta ? Megiska, czy Ty w ogóle sypiasz !!! Dużo sił życzę. Miłego dnia dla Wszystkich babeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.10.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Witam się. Pytacie jak wizyta. Ano ...jakoś. Niczego nowego sie nie dowiedziałam. Obiecywałam sobie, ze musze się trzymac ale niestety...poryczałam się. Pani X powiedziała, ze powinnam iść na terapię dla maltretowanych. Powiedziała tez duzo innych rzeczy ale dotyczących mnie. Siedziałyśmy obie w gabinecie...Ja płakałam a ona próbowała NIE płakać......oczy jej sie pociły. Jaja na całego. Próbuję cos załatwić ale wiszę na telefonie i albo brak wolych miejsc albo nikt nie odbiera. Ciągle nie mam nastroju na pisanie... Sorki ,ale każdy dzień przynosi nowe atrakcje. Mam wrażenie, ze jest coraz gorzej....ze wszystkim Załamałam się. Powaznie ! Nie daję już rady. Za dużo tego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 29.10.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Mari trzymaj się dzielna dziewczyno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.10.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.10.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aniu...privek poszedł, trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.10.2013 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Kochane jesteście !!!!!! Dziekuję Wam bardzo :hug::hug: Sporo juz ogarnęłam i załatwiłam. Chyba uda mi się przenieść dziewczyny do innej szkoły. Jestem umówiona na spotkanie z dyrektorką szkoły dla takich dzieci jak one. Nie uwierzycie ale ta szkoła mieści się 5 minut samochodem ode mnie. Dlaczego Ja nic o tym nie wiedziałam ??? :jawdrop: :bash::bash: Dowiedziałam się o niej dzięki uprzejmości babeczki w poradni. Mam szczęście do bezinteresownych ludzi. Każdy kto poznaje nasza sytuację, lituje sie nad nami i podsuwa jakieś rozwiązania. Zobaczymy co mi zaproponuja na spotkaniu. Oby sie udało bo nie daję juz rady. Zuzia ostatnio mi wymiotuje z nerwów. Nie moga spac. Pół nocy łażą, sikają, budza mnie bo ....mamo a o której mam tę klasówkę....mamo a czy Ja umiem...mamo Ja sie boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 29.10.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Kochane jesteście !!!!!! Dziekuję Wam bardzo :hug::hug: Sporo juz ogarnęłam i załatwiłam. Chyba uda mi się przenieść dziewczyny do innej szkoły. Jestem umówiona na spotkanie z dyrektorką szkoły dla takich dzieci jak one. Nie uwierzycie ale ta szkoła mieści się 5 minut samochodem ode mnie. Dlaczego Ja nic o tym nie wiedziałam ??? :jawdrop: :bash::bash: Dowiedziałam się o niej dzięki uprzejmości babeczki w poradni. Mam szczęście do bezinteresownych ludzi. Każdy kto poznaje nasza sytuację, lituje sie nad nami i podsuwa jakieś rozwiązania. Zobaczymy co mi zaproponuja na spotkaniu. Oby sie udało bo nie daję juz rady. Zuzia ostatnio mi wymiotuje z nerwów. Nie moga spac. Pół nocy łażą, sikają, budza mnie bo ....mamo a o której mam tę klasówkę....mamo a czy Ja umiem...mamo Ja sie boję.... Trzymam kciuki, żeby się udało przenieść dziewczyny dla ich dobra! Oby jak najszybciej skończyły się ich niepotrzebne stresy! Trzymaj się dzielna kobieto!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karram 29.10.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Mari - współczuję takiej jazdy, biedne dziewczyny, nie dają rady ze stresem w tym natężeniu:( W którym miejscu ta szkoła jest integracyjna? Słyszałam o tym, że uzyskanie dla dziecka zajęć rewalidacyjnych w szkole graniczy z cudem, ale o czymś takim nie słyszałam. Oby udało się je przenieść. Trzymam kciuki! A co to za szkoła? Integracyjna czy specjalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.10.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aniu, ja w przelocie jak wiatr:D super wieści...oby wszystko się udało tak jak piszesz! To wszystko jest jakieś chore...w jakiej one szkole są????? Ja nie wiem czy byłabym na tyle cierpliwa....podziwiam cię bardzo!!! Ja chyba skłóciłabym się ze wszystkimi tam:mad: Jeśli jest taka możliwość to je przenoś jak najszybciej dla ich i swojego zdrowia psychicznego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.10.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Wpadłam na sekundkę bo własnie wróciłam z 3 godzinnej terapii i zaraz lece po dziewczyny. Odpowiadam... To szkoła niepubliczna ale DARMOWA ! Klasy maks. 10 - 12 osobowe i tylko dla dzieci z autyzmem i zespołem Aspergera. Nauczyciele to tez terapeuci. Masa zajęć terapeutycznych w ramach zajęć szkolnych. Co dla mnie najważniejsze to to, że realizują normalny program ale Z UWZGLĘDNIENIEM MOZLIWOŚCI, TEMPA PRACY I ZAINTERESOWAŃ DZIECKA. Moje córki nie mają ograniczeń programowych bo nie ma takiej potrzeby. Chętnie sie uczą, sa ciekawe świata i wszystkiego co je otacza ale pod warunkiem, ze sama je uczę. Realizuję program, wyszukuję ciekawostki, filmy, zdjęcia. No normalnie prowadzę lekcje w domu czyli to co powinna robic szkoła. Nauczyciele wprowadzaja ogromny chaos. Przez częste CODZIENNE klasówki czy kartkówki, program jest realizowany ze stoperem w ręku. Lecą pobierznie, zakładając, że każdy sobie dorobi resztę. Niestety ! Tak sie nie da i za takie podejście, chętnie bym wykastrowała. Nie ma czasu na spacer, spotkanie z kolezankami, TERAPIĘ i inne dodatkowe zajęcia. Dzieci nie odpoczywaja po lekcjach bo nie ma jak. Ze szkoły biegiem do domu, zjeść w biegu i do biurka. Ile tak można ? Jak długo tak można ? Rozmawiałam z wychowawczynię jednej z dziewczyn i Pani z szyderczym usmieszkiem na twarzy, zakomunikowała mi.....Prosze Pani, taki mamy system pracy. Nikt nie będzie ich prowadził za rączkę. Skończyło się niańczenie. Musza sobie dawac radę i się dostosować do reszty klasy. Zapytałam ...to w którym miejscy i gdzie jest integracja. Chore dzieci NIE MAJĄ gdzie iść. Nie w każdej szkole jest integracja. Skoro stworzono takie klasy to chyba z myślą, w trosce o dzieci chore. A może sie mylę ??? Pedagog wspierająca ma wszystko w dupie. Stale słyszę, że to nie nalezy do jej obowiązków, że ona ma rodzinę i dom, że maja już 10 lat i to one mają dojrzeć. Zapytałam, czy słusznym jest założenie, ze wszystkich traktujemy jednakowo. Nawet dzieci zdrowe, nie rozwijają si e w jednakowym tempie, mają swoje problemy, deficyty, które sa na tyle znośne, że dzieciak nie podlega ani opinii ani orzecznictwu.... Zawaliłam ją serią trudnych pytań, wytoczyłam na koniec ostre działa ( no tak mnie wkur...że nie wytrzymałam). Powiedziałam, że tez jestem nauczycielem i to co tu widzę woła o pomstę, że nie pozwolę na takie podejście do dzieci, dla których jest stworzona ta szkoła. Usłyszałam, że ...taki mamy system pracy i tyle. Ja lubie mieć dużo ocen i koniec dyskusji PROSZĘ PANI ! Śzkoda gadać dziewczynki. Nerwy, nerwy... Nawet terapeutka dzieci stwierdziła, że masakrycznie wygladam. Poradziła odpoczynek, reset, odcięcie się od problemów. O tym to Ja sama wiem, ale nie mam jak. Dopóki nie podziałam ze szkołą to nerwy będa mnie trzymały i na randce w kinie i na kolacji z małżonkiem. No nic. Uciekam dalej. Może wpadnę wieczorkiem. Pa kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 29.10.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Aniu współczuję, że musisz użerać się z takimi ludźmi. Słabo mi się robi jak czytam o tym babsztylu, a co dopiero gdybym musiała z nią rozmawiać Nie chce się wierzyć, że pracują w szkole tak bezduszni i niekompetentni nauczyciele Oby udało się przenieść dziewczyny - trzymam kciuki &&&& A próbowałaś może skorzystać ze wsparcia jakiejś fundacji ? Myślę, że w W-wie na pewno jakaś jest i może mogłaby Ci pomóc, chociażby w znalezieniu dobrej szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 29.10.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Dziewczyny! Aniu oby się udało:yes: Jeżeli potrzebujesz jakieś pomocy w załatwieniu szkoły, czy w innej sprawie, czy chciałabyś pogadać daj znać koniecznie, ja chyba jestem najbliżej i nie obciążona taki obowiązkami. Pamiętaj że jestem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 29.10.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 No to super że jest alternatywa, mam nadzieje że uda się je przenieść i wasze życie wróci do równowagi. Trzymam kciukasy. A że tobie jest potrzebna odskocznia to my tu wszystkie wiemy i nie musimy na ciebie patrzeć jak pani w poradni. Mari spróbuj coś wykombinować z dzieciakami tzn zostawić je na dwie godziny z małżem i idź choćby na spacer do parku, pooddychaj głęboko, zamknij oczy i spróbuj się zresetować - wiem że to niewiele ale chociaż chwilka ciszy i spokoju. Szkoda że bliżej nie mieszkam to bym cię wyciągnęła na kawę i pogaduszki o niczym i wszystkim. Pisz, pisz i jeszcze raz pisz, były takie pomysły kiedyś .... może rozruszaj ten blog, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts