bogumil 30.10.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 LECZO Z CUKINIĄ Składniki: Boczek wędzonyTrzy pętka kiłbaski1 średnia cukinia2 duże czerwone papryki2 duże żółte papryki2 średnie cebule5 dużych obranych pomidorów sól i pieprz do smakuzioła prowansalskiełyżeczka słodkiej mielonej papryki2 szczypty cukruolej Paprykę płuczemy i usuwamy z niej gniazda nasienne. Kroimy w paski a następnie w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Przy pomocy dużej łyżki usuwamy miąższ z pestkami (nie będzie nam potrzebny). Kroimy cukinię w małe kawałki. Obrane pomidory kroimy na pół. Usuwamy gniazda nasienne a resztę drobno kroimy. Kroimy boczek i kiełbasę w kostkę. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju i podgrzewamy. Wsypujemy cebulę i smażymy aż zmięknie. Dodajemy cukinię i smażymy około 3-5 minut, po czym wsypujemy pokrojone papryki. Smażymy i mieszamy około 10 minut. Przelewamy wszystko do garnka, wsypujemy słodką paprykę i mieszamy. Osobno smażymy kiełbaskę i boczek....dodajemy do wszystkiego. Do warzyw dokładamy pokrojone pomidory .Dusimy na małym ogniu około 15-20 minut. Często mieszamy. Warzywa powinny być miękkie ale nie rozgotowane. Doprawiamy solą i pierzem do smaku. Dodajemy 2 szczypty cukru i zioła prowansalskie. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub pieczywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.10.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Fotka taka blada jakaś wyszła bo jeszcze to wszystko paruje:D ale jest pyszne:D Chyba wszystko napisałam dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 30.10.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dziewczyny czy wy nie wiecie że parę osób tu jest w pracy - bardzooooo głodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 30.10.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 okej zrobiłam sobie ciepłą herbatę od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.10.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 ojej...Bastuśka...przykro mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.10.2013 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Cześć laski. Widzę, że Becia, wyznacza nowe trendy w kuchni To co ? Zamianka ? Zamiast menela od jagodzianki, proponuję królową chochli i durszlaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.10.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Noooo...proszę, taki przydomek? No, no, no.....już wolę być królową chochli i durszlaka niż menelem od jagodzianki:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.10.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Cześć Laski! Ja pierdzielę,poszłam na fitness a trafiłam na boks,ledwo żyję ale powoli dochodzę do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 30.10.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 biondka....ale nie pobili cię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.10.2013 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Coś Ty, Beciu ! Wpierdzieliła wszystkim ! Znasz to...chłopak śląski, w barach szeroki w dupie wąski... Może i z dziewczynami u nich tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.10.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dlaczego ja u marimag mam avatar megiski? Też wam się tak poprzestawiało? Jeżu jakoś źle sie czuję, dziś przez jakieś 20 -30 sekund tak mi serce waliło, ze myślałam, ze mi wyskoczy gardłem. I to tak swobodnie podczas pracy przy biurku. Tak mnie dziwnie zatkało w przełyku. Czy to arytmia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.10.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 O kurczę Asiu A czy Ty nie masz przypadkiem refluksa ? Sercowa jesteś ? Ja dzis wstałam z mega migreną. Wzięłam w sumie 6 apapów i nic. Walnęłam 3 kawusie i tez nic. Gdy odprowadzałam dziewczyny do szkoły i wdrapywałam się na 3 pietro, poczułam dziwne pieczenie w nosie...takie uczucie jakby mi miała leciec krew. Dotknęłam do nosa ale nic nie leciało. Co sie wyprawia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 31.10.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Żono m, Aniu - zdrowia życzę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 31.10.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ze spraw budowlanych. Zamówione okna do piwnicy, zamówione drzwi do piwnicy, styropian na ocieplenie podłogi. Od poniedziałku wchodzi hydraulik, a ok.20-go listopada powinny być wylewki. Chyba czeka nas pracowita zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 31.10.2013 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 hejka Melduję, że odprowadzona trójka a czwarte czeka na 11.35. Lecę z nia do szkoły i pedem do domu bo wraca Ola. Dam cos zjeść i razem polecimy po Miska. Z dwójka najmłodszych oraz wyposazeniem typu : wiadro, ściery, szczoty, grabie, i siuwaksy, polecę na cmentarz szorować groby. Nie wiem czy dam radę z tymi szalonkami, no ale ktos musi... W poprzednich latach, Michałek ( syneczek ukochany), skakał po grobach za wiewiórkami albo kradł znicze, spiewał sobie 100 lat i oczywiście na koniec je zdmuchiwał. Olka zachwycona melanżem nagrobnym, biła mu brawko. Nie muszę chyba pisać, jakie było oburzenie, ze matka zupełnie nie przygotowana bo bez prezentów.... Miłego dnia Wam życzę. U nas dziś 7 stopni i wietrznie. Romciu no to super. Cos czuję, że wprowadzicie się wczesniej niz zakładaliście. Na tę okoliczność :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 31.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 a ja na ten przykład, mimo, że dobrze gotuję, (dzieci sugerowały zakładanie knajpy... ) mam totalnego lenia do gotowania no po prostu niedobrze mi się robi jak mam obiad wymyślać, gotować... może mi minie po przeprowadzce do większej kuchni... teraz nie bardzo mam się gdzie ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.10.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Macham U mnie jesienno depresyjnie. Mari, myślę o Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 31.10.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ja też macham....i nie mam czasu na nic więcej:DTrzymajcie się wszystkie , nie chorujcie i nie dołujcie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 31.10.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 A ja właśnie wróciłam z cmentarza a jutro jedziemy na groby męża. Też jestem na niedoczasie więc pozdrawiam i lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 31.10.2013 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Asiu groby rodziny męża !Ło matko...Nie denerwuj ludzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts