Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

A ja patrzę i patrzę i pojęcia nie mam jak to poprzestawiać, mnie ten stół w przewężeniu irytuje... tak bardziej przyklejony do ściany jest ok

a tv nie jest za daleko od sofy?

może by ją przysunąć do ściany a za sofą dać kaloryfer i biblioteczkę?

w photoshopie przerobiłam:

[ATTACH=CONFIG]224319[/ATTACH]

Dokładnie o tym samym pomyślałam :), bo faktycznie między ścianami jest ok.520cm - dokładnie jeszcze nie wiadomo, bo przyjdzie ocieplenie od środka.

Poproszę hydraulika o podejście tam do grzejnika, najwyżej zaślepimy.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

możesz planować ogrzewanie, ale to fachowiec w zależności od rodzaju ogrzewania powie gdzie i jakiej wielkości kaloryfer musi być, my mamy podłogówkę w części, ale w salonie już nie więc mam wieeeeelki kaloryfer pod oknem, mam jakiś tam piec kondensacyjny i niestety kaloryfery muszą być o 30% większe niż normalne

ja też mam zaślepiony kaloryfer między kuchnią a jadalnią:yes:

Halo,odespałam wczorajszą noc i teraz nie usnę:bash: za chińskiego!

Bastki jak wrażenia?

Co do ustawienia salonu u Ramonci,to podstawowe pytanie co jest ci potrzebne w salonie? salon to miejsce gdzie cala rodzina przebywa najwięcej.Musi być wygodny dla was ,dla rodziny.

Ławki przy stole ,choć mogą najpiękniej wyglądać,są najzwyklej w świecie nie wygodne. Kanapę i fotele musisz ustawić tak ,aby siedzacy na nich nie nabawili się skrętu szyi przy oglądaniu tv. To miejsce gdzie z kubkiem herbaty,otuleni kocem czy nie usiądziecie wygodnie i zapadniecie się w błogostanie. Komoda czy witryna za krzesłami jest zawalidrogą. trzeba uważać aby krzesłem w nią nie grzmotnąć i przepraszać siedzącego aby do niej się dostać. Fotele odwrócone tyłem do wejścia wizualnego wrażenia nie zrobią a wręcz przytłoczą. O wiele lepsza jest kanapa pod warunkiem ,że za jej plecami a frontem do wejścia postawisz małą waską komodę lub stolik. Przy piecu po prawej stronie aż prosi się wygodny fotel czy szezlong ,lampa i moze to być cudowne miejsce do czytania , oglądania tv i najzwyklejszego leniuchowania.

Przepraszam za mądraliństwo,o ile takie słowo istnieje;) ale tytułu rekordzisty w jeżdzeniu meblami w mym domu nikt mi nie odbierze;)

Wpadnę jutro do was,a później znikam na tydzień. Ściskam was wszystkie dziewczynki mocno.

Nadal, drga mi powieka...

Której Asi ?

Z jakiego forum ?

:o:o:o

Jest Zouza. I dobrze jej z tym:-) no zresztą nieważne. Za dużo się tu dzieje i czasem ciężko się połapać. Dla tych którzy dzis narzekają, że się niewyspali powiem że my od 4 nad ranem sobie radośnie popiskujemy. Tzn syn radośnie, bo ja jakoś mniej ;-)

Halo,odespałam wczorajszą noc i teraz nie usnę:bash: za chińskiego!

Bastki jak wrażenia?

Co do ustawienia salonu u Ramonci,to podstawowe pytanie co jest ci potrzebne w salonie? salon to miejsce gdzie cala rodzina przebywa najwięcej.Musi być wygodny dla was ,dla rodziny.

Ławki przy stole ,choć mogą najpiękniej wyglądać,są najzwyklej w świecie nie wygodne. Kanapę i fotele musisz ustawić tak ,aby siedzacy na nich nie nabawili się skrętu szyi przy oglądaniu tv. To miejsce gdzie z kubkiem herbaty,otuleni kocem czy nie usiądziecie wygodnie i zapadniecie się w błogostanie. Komoda czy witryna za krzesłami jest zawalidrogą. trzeba uważać aby krzesłem w nią nie grzmotnąć i przepraszać siedzącego aby do niej się dostać. Fotele odwrócone tyłem do wejścia wizualnego wrażenia nie zrobią a wręcz przytłoczą. O wiele lepsza jest kanapa pod warunkiem ,że za jej plecami a frontem do wejścia postawisz małą waską komodę lub stolik. Przy piecu po prawej stronie aż prosi się wygodny fotel czy szezlong ,lampa i moze to być cudowne miejsce do czytania , oglądania tv i najzwyklejszego leniuchowania.

Przepraszam za mądraliństwo,o ile takie słowo istnieje;) ale tytułu rekordzisty w jeżdzeniu meblami w mym domu nikt mi nie odbierze;)

Wpadnę jutro do was,a później znikam na tydzień. Ściskam was wszystkie dziewczynki mocno.

A wymądrzaj się, zawsze chętnie wysłucham opinii innych :yes: Myślałam właśnie o fotelu przy piecu, ale wydawało mi się, że będzie przeszkadzał w wejściu, ale jak ustawiłam na planie, to się okazało, że nie jest źle, pufę zawsze można przestawić, salon nie wydaje się być bardzo zagracony i takie ustawienie kanapy narożnej najbardziej odpowiada mojemu mężowi. Wyszło mi tak i podoba mi się.

Salon7.jpgSalon7a.jpg

A wymądrzaj się, zawsze chętnie wysłucham opinii innych :yes: Myślałam właśnie o fotelu przy piecu, ale wydawało mi się, że będzie przeszkadzał w wejściu, ale jak ustawiłam na planie, to się okazało, że nie jest źle, pufę zawsze można przestawić, salon nie wydaje się być bardzo zagracony i takie ustawienie kanapy narożnej najbardziej odpowiada mojemu mężowi. Wyszło mi tak i podoba mi się.

[ATTACH=CONFIG]224374[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224375[/ATTACH]

Bry!

Oddaję swój głos na tę koncepcję - mimo że nie jestem zwolenniczką narożników, uważam, że tak będzie najwygodniej. I Fotel przy piecu jest super - można sobie w ciepełku poczytać:D

Romciu, ustawienie lekkie, ale co z ogladaniem tv w kołnierzu ortopedycznym ?

Koncept z fotelem przy piecu jest fajny. W tę wnekę, mozna by, wstawić biblioteczkę.

Pocudowałabym jeszcze z kanapiszczem.

Wiem, że dziura aż się prosi o naroznik ale nie wygodnie będzie tam lukac na tv.

Romciu, ustawienie lekkie, ale co z ogladaniem tv w kołnierzu ortopedycznym ?

Koncept z fotelem przy piecu jest fajny. W tę wnekę, mozna by, wstawić biblioteczkę.

Pocudowałabym jeszcze z kanapiszczem.

Wiem, że dziura aż się prosi o naroznik ale nie wygodnie będzie tam lukac na tv.

Jedna część kanapy jest na wprost telewizora i to w zupełności nam wystarczy - nawet mąż będzie mógł na leżąco na wprost oglądać TV (leżąc na drugiej części). Nie wyobrażam sobie, że jak będą goście to włączony będzie telewizor, przecież nie spotykamy się z ludźmi na oglądanie TV, ale po to, żeby przyjemnie spędzić czas, pogadać ;) i muzyka wystarczy.

O niewielkiej biblioteczce też już myślałam i powinna się zmieścić.