Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

W dzisiejszych czasach robota zduna to rodzaj fanaberii dla fascynatów. A wszystko co niestandardowe i nie made in china ma swoją cenę... Niestety. Ale w Waszym domu taki piec to chyba must have, prawda?

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

No to nieźle. A może coś taniej będzie od sąsiadów z zagranicy sprowadzić?

Melasko,uniwersalny przepis na szpinak do wszystkiego to szpinak z ricottą +czosnek,jesli chcesz aby był ścisły to wrzuć jajko do duszonego szpinaku.

Ja czasem taki farsz zawijam w warkocz z ciasta francuskiego ,pod szpinak daję centymetrowy plaster dobrej szynki.Voila.

Mel,daję przepis,łatwizna i razem z pieczeniem nie trwa dłużej niż pół h.

Kupujesz gotowe ciasto francuskie.

Farsz: szpinak gotujesz tzn ja duszę na oliwie z czosnkiem,gdy nie jest już wrzący ale nadal gorący wrzucasz do niego opakowanie sera ricotta i całe surowe jajko ,mieszamy i dorawiamy do smaku,ja nie żałuję białego pieprzu.

Na rozłożonym ciescie ,przez środek układasz szynkę,na nią dajesz farsz szpinakowy,ciasto po prawej i lewej stronie farszu nacinasz w paski i zawijasz w warkocz,smarujesz jajkiem i pieczesz,powinno wygladać tak: http://jemcoumiem.pl/wp-content/uploads/2013/04/warkocz-ze-szpinakiem.jpg

Zdjęcie zestrony"jem co umiem" tam jest łopatologiczna instrukcja obrazkowa tylko widzę,że przepis trochę inny.Zasada ta sama.

Edytowane przez bionda

Dziś mamy malutka ale jakże sympatyczną rocznicę.

Równiutko rok temu, poznałysmy się.

Z niektórymi z Was, znałam się wcześniej z innych wątków, ale dopiero mój pierwszy, własny kąt, przyczynił się do bliższego poznania i do zaprzyjaźnienia się z Wami.

Serdecznie Wam dziękuję, za to, że jesteście, zaglądacie, pamiętacie, wspieracie, kibicujecie i ufacie na tyle, żeby powierzać mi swoje sekrety, dzielić się problemami.

Mam ogromne szczęście, że Was poznałam.

Wiele dla mnie znaczycie.

Dzięki Wam, zmieniłam w sobie to i owo, patrzę na pewne rzeczy inaczej niż kiedyś, dojrzałam, wyrosłam, urosłam.

Całuję Was wszystkie i każdą z osobna.

Dziękuję Wam....aniołki :)

Dziś również...

NASZA KOCHANA BECIA OBCHODZI URODZINY.

SŁOŃCE TY NASZE....

ŻYCZĘ CI WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE. ZDROWIA BO NAJWAŻNIEJSZE, SZCZĘSCIA I MIŁOSCI, POGODY DUCHA, USMIECHU, SIŁ....., NO I KASY BO BEZ NIEJ, REALIZACJA PEWNYCH PLANÓW NIE JEST MOZLIWA.

Aneczko:hug:dla mnie też jestes Bardzo Ważną Osobą,no po prostu VIP nr 1:yes:

Gdyby nie Twój wątek nie wiedziałabym,że są na tym swiecie takie fajne babki i do bitki i do wypitki:lol2:

Wspierać i kibicować będziemy tak długo jak trzeba będzie.

Aniu ,nos do góry i proszę włączyć tryb pozytywnego myslenia:yes:

http://www.youtube.com/watch?v=CExEU-PFajM

Tina zawsze daje mi energetycznego kopa!

Dzięki Aniu:hug:

I podpisuję się nogami i "ręcami" pod tym co napisała Bionda......są tu przefajne dziewczyny i proszę....weź się w garść Anko i nie zostawiaj nas na tak długo jak ostatnio!!!!!