Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

W dzisiejszych czasach robota zduna to rodzaj fanaberii dla fascynatów. A wszystko co niestandardowe i nie made in china ma swoją cenę... Niestety. Ale w Waszym domu taki piec to chyba must have, prawda?

 

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Największy koszt to niestety kafle, a że ostatnio takie urządzenia stały się bardzo popularne to i ceny poszły w górę. Mam cennik kafli z kaflarni koło Białegostoku sprzed 2 lat, sprawdzałam ceny obecnie - są o 50-60% wyższe :jawdrop:

 

No to nieźle. A może coś taniej będzie od sąsiadów z zagranicy sprowadzić?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Melasko,uniwersalny przepis na szpinak do wszystkiego to szpinak z ricottą +czosnek,jesli chcesz aby był ścisły to wrzuć jajko do duszonego szpinaku.

 

Ja czasem taki farsz zawijam w warkocz z ciasta francuskiego ,pod szpinak daję centymetrowy plaster dobrej szynki.Voila.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mel,daję przepis,łatwizna i razem z pieczeniem nie trwa dłużej niż pół h.

 

Kupujesz gotowe ciasto francuskie.

Farsz: szpinak gotujesz tzn ja duszę na oliwie z czosnkiem,gdy nie jest już wrzący ale nadal gorący wrzucasz do niego opakowanie sera ricotta i całe surowe jajko ,mieszamy i dorawiamy do smaku,ja nie żałuję białego pieprzu.

 

Na rozłożonym ciescie ,przez środek układasz szynkę,na nią dajesz farsz szpinakowy,ciasto po prawej i lewej stronie farszu nacinasz w paski i zawijasz w warkocz,smarujesz jajkiem i pieczesz,powinno wygladać tak: http://jemcoumiem.pl/wp-content/uploads/2013/04/warkocz-ze-szpinakiem.jpg

 

Zdjęcie zestrony"jem co umiem" tam jest łopatologiczna instrukcja obrazkowa tylko widzę,że przepis trochę inny.Zasada ta sama.

Edytowane przez bionda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś mamy malutka ale jakże sympatyczną rocznicę.

Równiutko rok temu, poznałysmy się.

Z niektórymi z Was, znałam się wcześniej z innych wątków, ale dopiero mój pierwszy, własny kąt, przyczynił się do bliższego poznania i do zaprzyjaźnienia się z Wami.

Serdecznie Wam dziękuję, za to, że jesteście, zaglądacie, pamiętacie, wspieracie, kibicujecie i ufacie na tyle, żeby powierzać mi swoje sekrety, dzielić się problemami.

Mam ogromne szczęście, że Was poznałam.

Wiele dla mnie znaczycie.

Dzięki Wam, zmieniłam w sobie to i owo, patrzę na pewne rzeczy inaczej niż kiedyś, dojrzałam, wyrosłam, urosłam.

 

Całuję Was wszystkie i każdą z osobna.

Dziękuję Wam....aniołki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś również...

 

NASZA KOCHANA BECIA OBCHODZI URODZINY.

 

SŁOŃCE TY NASZE....

 

ŻYCZĘ CI WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE. ZDROWIA BO NAJWAŻNIEJSZE, SZCZĘSCIA I MIŁOSCI, POGODY DUCHA, USMIECHU, SIŁ....., NO I KASY BO BEZ NIEJ, REALIZACJA PEWNYCH PLANÓW NIE JEST MOZLIWA.

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aneczko:hug:dla mnie też jestes Bardzo Ważną Osobą,no po prostu VIP nr 1:yes:

 

Gdyby nie Twój wątek nie wiedziałabym,że są na tym swiecie takie fajne babki i do bitki i do wypitki:lol2:

 

Wspierać i kibicować będziemy tak długo jak trzeba będzie.

 

Aniu ,nos do góry i proszę włączyć tryb pozytywnego myslenia:yes:

 

http://www.youtube.com/watch?v=CExEU-PFajM

 

Tina zawsze daje mi energetycznego kopa!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Aniu:hug:

I podpisuję się nogami i "ręcami" pod tym co napisała Bionda......są tu przefajne dziewczyny i proszę....weź się w garść Anko i nie zostawiaj nas na tak długo jak ostatnio!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...