Hanka126 27.11.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Dziewczyny a co zrobić na proszony świąteczny obiad na 2 dzien swiąt/ Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.11.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Hej dziewczynki. Witam się i żegnam bo zarobionam. Moczka: 1 zmloć font maku 2 zaloć go wodom (eli mlykiym-ale pryndzy kisnie) tak 1-1.5litra 3 dodać cuker eli miod (może byc fest słodkie) 4 warzić ze godzina -łotd czasu zamiyszać drzewianom łyżkom 5 dodać rodzynki i pokrojone mandle-wiela fto chce 6 pokroć na kromki jedna lynga 7 naszykować srogo asyjetka 8 dać na dno warstwa maku (żeby boł doś gynsty , ale niy za suchy) 9 potym warstwa lyngi . zaś mak, lynga 10 tak aż do wiyrchu coby łostatnio warstwa boł mak 11 fest łostudzić 12 na wiyrch posypać startym kokosym SMACZNEGO ! to som moje makowki- fto lubi inksze tysz smacznego http://i.silesia.travel/userfiles/admin/slaskiesmaki/moczka.jpg Edytowane 27 Listopada 2013 przez marimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 moczka hym... to deser piernikowy z mnóstwem bakali i owoców coś jak tu http://3.bp.blogspot.com/-NeGcI_b0F-I/UMDvYbG-azI/AAAAAAAAEMY/rMGrnKHmbg0/s1600/moczka3a.JPGoczywiście każdy robi pod swój smak, jedni lubią bardzo gęsto inni mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ania i myslisz że ja coś z tego zrozumiałam wiem że z maku i na słodko:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 ej Mari my cię wyleczymy ps moczka jest bez maku makówka no to bezwzględnie http://mniamusne.blox.pl/resource/makowki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Nigdy nie jadłam ja z innego regionu Polski, moja mama kiedyś robiła kluski z makiem ale ponieważ nie wzbudzały entuzjazmu u dzieciarni już nie robi. Z makiem to u nas tylko makowiec drożdżowy zawijany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 A co to ta makówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 A Mari zarobiona a ja przeczytałam ze chora Ja nie lubię makówki i w sumie nikt w mojej rodzince nielubi ale za to moczkę to każdy je przez całe święta, obiecałam że zrobię w tym roku ilość hurtową grozi to przynajmniej 5 kg nadwagą - oczywiście tylko moją :lol2:. Bo reszta to ma przemianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Makówka to słodka bułka maślana z mlekiem, miodem i bakaliami bleee takie rozmoczone wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 bastki patrz a u nas bardziej na wytrawnie, karp w galarecie karp smażony i pierogi. Za to kompot gotuję w 15 litrowym garze dla 3 osobowej rodziny, a na Sylwestra nowa porcja:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Haniu na drugi dzień idziemy na obiad do mojej mamy i ona robi indyka pysznego, robi pyszny farsz z wątróbki, jabłek i pewnie jeszcze coś jeszczeCały indyk jest bez kości do tego kluseczki i jakaś sałatka np. kapusta czerwona i jeszcze kapusta z grzybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Indyka piekę, ale bez kości to nie potrafię go tak wyluzować. Myslałam o peklowanej a potem pieczonej szynce ze skórką ponacinaną a kratkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ja też bardzo lubię kompot z suszu pijemy go tylko w święta . Mamy barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, ryba smażona i karp którego je tylko mój mąż , kapusta z grzybami, śledź jakiś w śmietanie i ja robię jeszcze fileta z dorsza opiekanego w occie Ciekawe kto u Beci o tej porze urzęduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 No jeszcze mloda godzina może jakaś rodzina bo Becia jutro ma pogrzeb:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 no fakt zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 znowu mnie wywala z forum:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Kurcze złamałam sobie paznokcia do mięska i leci mi pod paznokciem krew, auććcccccc jak boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 może coś robią na serwerach, Haniu chyba nikogo nie ma oprócz nas - czemu ta Mari teraz taka zarobiona? wiesz coś ? rozmawiałaś z nią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 27.11.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 już dawno nie ,chyba ma trochę doła, trochę chandry jesiennej no i dzieciaki wróciły do szkoły to trzeba zaprowadzić , przyprowadzić x4:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 27.11.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) A ja muszę zrobić w piątek w pracy imprezę urodzinową , nie cierpię tego Kawa, ciasto, koreczki, deska serów i jakieś przekąski. Przychodzi multum ludzi i składają ci "szczere życzenia" Edytowane 27 Listopada 2013 przez Bastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.