Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu!

Przepis znalazłam ale ILE tego mleka??

 

Bastko , margaryną mnie nie skusisz;)

 

Jutro do Filipa przychodzi kolega i chcę im zrobić coś dobrego ,

Aniu czy tą masą można przełożyć andruty?

gdy jeszcze jest płynna...

 

Bionda, mleka cała torebka czyli pól kg.

Masa jest zbyt gęsta żeby nią przekładac cokolwiek. Pod koniec mieszania, jest tak gęsta, że nawet łyżką ciężko ruszać. Taki kit, połamie nawet wafle, które sa duży grubsze od andrutów.

Po wymieszaniu masy, natychmiast przerzucaj ją do foremki i wygladzaj łyżką.

Pamietaj, TYLKO PERGAMIN. Folie aluminiowa będziesz musiała zdejmowac paznokciem lub cienkim nożykiem z każdego kawałka czekolady.

UWAGA !!!

Produkt uzależnia ! :lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A, jeszcze jedno.

Czekoladę zrób dziś, żeby wystarczająco stężała. Jutro może być za miekka.

Chłodzimy w lodówce.

Jeśli trzymasz w lodówce zapachowe produkty typu: kiełbasa, cebula, czosnek i inne takie, koniecznie włóż foremkę w jakąś torbę, co by czekolada nie pachniała przeglądem lodówki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czekolada zrobiona:p

 

Małżonek wylizał garnek i wysmiał ilość produktu oraz fakt,że ma zostać na jutro:lol2::rotfl:

 

Oraz kazał podziękować za przepis:)

 

Natomiast mi się wydaje,że coś spaprałam bo wcale tak bardzo gęsta nie była ,poza tym zostały grudki mleka ale wrzuciłam migdały w słupkach i nie rzucały się w oczy;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czekolada zrobiona:p

 

Zuch dziewczynka !

 

Małżonek wylizał garnek i wysmiał ilość produktu oraz fakt,że ma zostać na jutro:lol2::rotfl:

 

Powiedz, że wzięłaś go na testy ;)

 

Oraz kazał podziękować za przepis:)

 

Proszę bardzo, czekam na rewanż :)

 

Natomiast mi się wydaje,że coś spaprałam bo wcale tak bardzo gęsta nie była ,poza tym zostały grudki mleka ale wrzuciłam migdały w słupkach i nie rzucały się w oczy;)

 

Musiałaś coś zwalić. Masa powinna być bardzo, bardzo gęsta. Obawiam się, że może Ci nie stężeć. Przecież tu nie dajemy żadnych sztucznych utwardzaczy. To właśnie mleko w proszku, jest tym zagęstnikiem.

Przeanalizuj przepis i swoje kroki, może dojdziesz co było nie tak.

Grudki nie są tylko błędem wizualnym.

Po pokrojeniu, w każdym kawałku czekolady, będziesz miała sypiące się i nie rozpuszczone tak jakby pęcherzyki z mlekiem w proszku.

A może ta konsystencja to wynik złego wymieszania masy ? Nie całe mleko sie rozprowadziło... A może szklanki nietypowe ?

 

Zaraz wkleję zdjęcie szklanki, której uzywam. Jest idealną miarka bo ma 250 ml. pojemności. ZAWSZE !!! w przepisach jest brana taka objętość.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A tak se wirtualnie gotujemy...

Jedne robią, mężowie jęzorami gary myją a Ja dowodzę :lol2:

Tylko szefa to by wypadało poczęstować !

 

Mej szaleje w robocie...Zapracowana z niej baba, no ale, że melanże do tanich nie należą, to tyrać trzeba. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam....

http://emoty.blox.pl/resource/chanteuseyz8.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/band2.gif

 

Jeszcze jeden i jeszcze raz....http://emoty.blox.pl/resource/champagne.gif

Niech jej gwiazdka pomyślności.... http://emoty.blox.pl/resource/drinkwine.gif

I jeszcze jeden i jeszcze raz....http://emoty.blox.pl/resource/drunk.gif

... nieeeech żyje naaaaaam!

A kto?! Ania!

http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clapping.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/clap.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/223.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hb.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/flower.gif

images?q=tbn:ANd9GcTAzWjqm4hynEXehyBA-UvCTEXWJw9uEZktPyCthYMbiy3O0AkstA

Edytowane przez rere79
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...