Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krakowski jest mocno zbity i ciężki.

Amerykański, czasem zwany Nowo Jorskim, jest lekki jak mus.

Jest to sernik pieczony, ale w przekroju wyglada jak delikatny krem.

Zrobiłam taki w zeszłe święta i wchłonięto go w 30 minut.

Całą blachę !!!

Tak jak nie cierpie serników, tak ten mogłabym żrec łyzką !!!

Robi się go z wiaderka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć dziewczyny!

 

Właśnie wróciłam z pracy i ledwo nadrobiłam zaległości.

 

Bulwko,Ania nie jest zabawna tylko zabawnie komentuje rzeczywistość,o matko ale jestem czepialska.

 

Też czekam na sernik bo brzmi super.

 

Ja pierniczki od kilku lat piekę z tego przepisu http://margarytka.blogspot.com/2011/12/pierniczki-swiateczne.html

tylko bardzo ważna rzecz,mianowicie miód musi być faktycznie lipowy albo wielokwiatowy ,zrobiłam raz na ciemnym(spadziowy albo gryczany) i ciasto nie chciało mi się ugnieść,w tym roku zrobiłam z 2 kg mąki ale dekorowanie w lesie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hej dziewczyny :bye:

 

Wróciłam, na szczęście pogoda sprzyjała, więc jechało się dobrze. Od stycznia czeka mnie dużo pracy, ale chyba damy radę.

 

Jeszcze wogóle nie zabrałam się za porządki świąteczne, okna nieumyte, ale jakoś nie bardzo się tym przejmuję. Pierniczków nie lubię, więc ich nie piekę, ale jakieś ciasto z kremem budyniowym za mną chodzi.

 

Pozdrawiam i miłego dnia !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cześć dziewczynki :)

Jeszcze jutro do pracy i wolne :D.

Haniu ja robiłam ten sernik http://www.bistromama.pl/2012/08/sernik-z-musem-brzoskwiniowym-na.html jest prosty jak budowa cepa i właśnie użyłam tam ser z wiaderka - jest pyszny i tak zaskakujący że mniam zrobię go ponownie na święta ale w tej wersji http://www.bistromama.pl/2013/01/torcik-truskawkowo-smietankowy-na.html.

pozdrawiam was wszystkie :bye:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześc dziewczyny:bye:

Bastki dzięki za przepis zapisałam, a na święta robię amerykański bo mam gości uczulonych na kakao i czekoladę:sick:

Ale tan wypróbuję na nowy rok:p

Bastki a jak już dostaniesz ten swój prezent gwiazdkowy to codziennie będziesz chyba piec:D

I dzielić się sprawdzonymi przepisami:D

No ja po zakupach, śledzie zrobione, rozpiska co i kiedy też, więc mam wrażenie że panuję nad tymi świętami.

Jeszcze tylko w sobotę choinka ale to już moi ubiorą, jeszcze obrusy i serwetki odświeżyć i można świętować:lol2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Hania jakie sledzie robisz? :rolleyes:

 

i pytanko number 2. mozna je juz robic? czy lepiej poczekac np do poniedzialku?

 

Mmelisko:bye:

Jak najbardziej śledzie można już robić bo muszą się przegryżć:)

A robię dwa rodzaje jedne zwykłe w oleju z cebulką ,liściem laurowym i zielem angielskim zalane olejem rzepakowym ale takim tłoczonym na zimno

a drugie które moja Ola uwielbia to śledzie solone w smażona za blado zloto cebulka do tego koncentrat pomidorowy i kwaśne jabłko starte na grube wiórki, i taką ostudziną pasta przekładam pokrojone śledzie do słoika i do lodówki, a do tej pasty trzeba dodac trochę cukru. Pyszne są i dzieciaki je lubią bo są takie slono kwaśno slodkie:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...