Hanka126 18.12.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Aniu taki normalny prosty do zrobienia i smaczny do jedzenia i żeby ser mógł być z wiaderka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.12.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Czyli w typie Krakowskiego czy bardziej Amerykańskiego ( polecam ! ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 18.12.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 A czym się jeden od drugiego różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.12.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Krakowski jest mocno zbity i ciężki. Amerykański, czasem zwany Nowo Jorskim, jest lekki jak mus. Jest to sernik pieczony, ale w przekroju wyglada jak delikatny krem. Zrobiłam taki w zeszłe święta i wchłonięto go w 30 minut. Całą blachę !!! Tak jak nie cierpie serników, tak ten mogłabym żrec łyzką !!! Robi się go z wiaderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 18.12.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 To ja chcę ten amerykański plis o przepis:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.12.2013 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Szukam...cierpliwości. robiłam dokładnie ten, ale w wiekszej tortownicy więc zwiększyłam ilośc składników. Przelicznik masz na stronie Moje wypieki. Radzę zrobić więcej...duzo więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 18.12.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Cześć dziewczyny! Właśnie wróciłam z pracy i ledwo nadrobiłam zaległości. Bulwko,Ania nie jest zabawna tylko zabawnie komentuje rzeczywistość,o matko ale jestem czepialska. Też czekam na sernik bo brzmi super. Ja pierniczki od kilku lat piekę z tego przepisu http://margarytka.blogspot.com/2011/12/pierniczki-swiateczne.html tylko bardzo ważna rzecz,mianowicie miód musi być faktycznie lipowy albo wielokwiatowy ,zrobiłam raz na ciemnym(spadziowy albo gryczany) i ciasto nie chciało mi się ugnieść,w tym roku zrobiłam z 2 kg mąki ale dekorowanie w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 19.12.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hej dziewczyny Wróciłam, na szczęście pogoda sprzyjała, więc jechało się dobrze. Od stycznia czeka mnie dużo pracy, ale chyba damy radę. Jeszcze wogóle nie zabrałam się za porządki świąteczne, okna nieumyte, ale jakoś nie bardzo się tym przejmuję. Pierniczków nie lubię, więc ich nie piekę, ale jakieś ciasto z kremem budyniowym za mną chodzi. Pozdrawiam i miłego dnia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.12.2013 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 HejWpadam, pozdrawiam i uciekam.Mam ważne spotkanie.Muszę zapier...żeby się nie spóźnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 19.12.2013 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 witam sie i ja ,ale na chwile bo pakowanko mnie czeka,jutro do Polski :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.12.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 cześć dziewczynki Jeszcze jutro do pracy i wolne . Haniu ja robiłam ten sernik http://www.bistromama.pl/2012/08/sernik-z-musem-brzoskwiniowym-na.html jest prosty jak budowa cepa i właśnie użyłam tam ser z wiaderka - jest pyszny i tak zaskakujący że mniam zrobię go ponownie na święta ale w tej wersji http://www.bistromama.pl/2013/01/torcik-truskawkowo-smietankowy-na.html. pozdrawiam was wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 19.12.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 dziewczynki właśnie jem przepyszne lody http://www.grycan.pl/userfiles/products/225x_0000_Warstwa-4.pngpiernikowe mniaaaaaam polecam koneserom lodowym pa pa do później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 19.12.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Cześc dziewczyny:bye: Bastki dzięki za przepis zapisałam, a na święta robię amerykański bo mam gości uczulonych na kakao i czekoladę Ale tan wypróbuję na nowy rok:p Bastki a jak już dostaniesz ten swój prezent gwiazdkowy to codziennie będziesz chyba piec:D I dzielić się sprawdzonymi przepisami:D No ja po zakupach, śledzie zrobione, rozpiska co i kiedy też, więc mam wrażenie że panuję nad tymi świętami. Jeszcze tylko w sobotę choinka ale to już moi ubiorą, jeszcze obrusy i serwetki odświeżyć i można świętować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 19.12.2013 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hania jakie sledzie robisz? i pytanko number 2. mozna je juz robic? czy lepiej poczekac np do poniedzialku? Mmelisko:bye: Jak najbardziej śledzie można już robić bo muszą się przegryżć A robię dwa rodzaje jedne zwykłe w oleju z cebulką ,liściem laurowym i zielem angielskim zalane olejem rzepakowym ale takim tłoczonym na zimno a drugie które moja Ola uwielbia to śledzie solone w smażona za blado zloto cebulka do tego koncentrat pomidorowy i kwaśne jabłko starte na grube wiórki, i taką ostudziną pasta przekładam pokrojone śledzie do słoika i do lodówki, a do tej pasty trzeba dodac trochę cukru. Pyszne są i dzieciaki je lubią bo są takie slono kwaśno slodkie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.12.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hejka... Jestem Happy bo odwiedziła mnie dziś Mejka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 19.12.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hejka... Jestem Happy bo odwiedziła mnie dziś Mejka ! NIE???!!!! To było to spotkanie??!! Super ,to sobie prezent świąteczny zrobiłyście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.12.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Nie, to nie zlot. Ot tak ! Była w poblizu to wpadła. Skubana jedna, wzięła mnie z zaskoczenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 19.12.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 A gdzie ja napisałam,że to zlot??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 19.12.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Wcześniej wspominałaś,że spieszysz się na spotkanie.To przygotowania doz lotu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.12.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa TO spotkanie ! Nie... Miałam dzis rozmowę w przedszkolu Oli.Omówienie wyników testów rozwojowych.Co i jak, na jakim poziomie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts