bionda 19.12.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Jestem pewna,że jesteś zadowolona ,Olka to bardzo rezolutna dziewczynka. Sama od pewnego czasu mawiam hohej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 19.12.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ania i jak na wywiadówce? w przedszkolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 19.12.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 19.12.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 To się cofasz kochana, bo Ola już mówi Hokej ! Wywiadówka ? :lol2: Same ochy i achy ! Kofaja ja jak nie wiem. Wycałowana, wypachniona i ufryzowana wraca jakby w SPA była a nie w przedszkolu. rozwojowo jest do tyłu, ale sama psycholog mi przyznawała rację w wielu sytuacjach. Wogóle cała ta psychologia to śliska sprawa. Te interpretacje zachowań, te punkty..debilne jakies wykresy, które sa mocno naciagane. Gdy przeanalizowałam wszystkie dane, punkty i inne pierdolety i zaczełam zadawac konkretne pytania czy sugerować, ze interpretacja tego czy tamtego jest mocno naciagana, Pani psycholog zaczęła wydawać z siebie dźwięki w typie ...hmmmmmmmmmmmm, aaaaaaaaaaaaaaaaa, yyyyyyyyyyyyyyy.... No to tak własnie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 19.12.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 to muszę szybciutko nadrabiać ale hohej to myślę,że zostanie na zawsze:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 20.12.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Dzień Dobry ! Czy powiedziałam coś nie tak ??Taaka cisza zapadła... Udanych przygotowań do świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 20.12.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 witam sie i ja kazdy zajety przygotowaniami do swiat.Mnie tez dzis czeka dluga droga 1500 km, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 20.12.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Krakowski jest mocno zbity i ciężki. Amerykański, czasem zwany Nowo Jorskim, jest lekki jak mus. Jest to sernik pieczony, ale w przekroju wyglada jak delikatny krem. Zrobiłam taki w zeszłe święta i wchłonięto go w 30 minut. Całą blachę !!! Tak jak nie cierpie serników, tak ten mogłabym żrec łyzką !!! Robi się go z wiaderka Czy gospodyni podała przepis na ten AMERYKAŃSKI sernik?????? Czy ja coś przeoczyłam???? Chętnie bym upiekła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 20.12.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 To czekam, czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Hej O matko, to aż tak, pragniecie tego sernika ? No to daję, natentychmiast ! Z głodu mi tu poumieracie Sernik kawowy Składniki: Spód: - 1 i 3/4 szklanki zmielonych herbatników czekoladowych (dałam murzynki kakaowe) - 1/3 szklanki roztopionego masła Nadzienie serowe: - 56 g półsłodkiej czekolady, posiekanej drobno (dałam gorzką czekoladę) - 2 łyżki wody - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki likieru kawowego lub wody - 680 g serka śmietankowego ( creem cheese) - 1 szklanka cukru - 2 łyżki mąki - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 jajka tortownica o średncy 20 cm wysmarowana masłem Zemleć ciastka w malakserze, dodać stopione masło, wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Uzyskaną masą wyłożyć dno i boki tortownicy na wysokość 5 cm. Masę wyrównać i dokładnie ugnieść. Formę włożyć do lodówki. W rondelku zmieszać czekoladę, 2 łyżki wody i rozpuszczalną kawę. Podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż czekolada zacznie się topić. Zdjąć z ognia, dodać likier lub 2 łyżki wody, wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Serek wymieszać z cukrem, mąką i esencją waniliową do uzyskania kremowej masy. Nie ubijać zbyt długo. Dodać jajka ( wszystkie na raz), wymieszać do połączenia składników. Z uzykanej masy serowej odlać do drugiego naczynia 2 szklanki, przykryć i odstawić. Do pozostałej masy dodać wystudzoną czekoladę, wymieszać. Wylać masę na spód z herbatników, postawić tortownicę na blasze i wstawić do piekarnika na 30 minut ( temp. 176 stopni C). Po tym czasie wyjąć, ostrożne wlewać po kręgu pozostawioną uprzednio masę serową, dając się jej samej rozprowadzić. W ostateczności - delikatnie wyrównać łopatką. Wstawić do piekarnika na następne 25 minut. Wyjąć sernik, chłodzić przez 10 minut na metalowej kratce . Po tym czasie przeciągnąć nożem wzdłuż ścianek tortownicy i zostawić sernik do zupełnego ostudzenia. Zdjąć obręcz tortownicy i włożyć ciasto do lodówki przynajmniej na cztery godziny. http://pu.i.wp.pl/k,NDMxODMyNjIsNjExNzIz,f,sernk_kawowy3.JPG Róbcie na moja odpowiedzialność ! Ewentualne pretensje, biore na klatę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A teraz się pochwalę. A co mi tam ! Takie o to maluszki narodziły nam się wczorajszego wieczora. Nie smiać się proszę...dzieci robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Pralinko, szerokiej drogi i bezpiecznej podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 20.12.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 A teraz się pochwalę. A co mi tam ! Takie o to maluszki narodziły nam się wczorajszego wieczora. Nie smiać się proszę...dzieci robiły [ATTACH=CONFIG]231058[/ATTACH] Dzięki za przepis a maluszki słodkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Daj znać jak wyszedł no i czy smakował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 W przepisie piszą o serku Philadelphia ale ze nie mogłam dostac i drogi jest, poszłam do Biedry i tam kupiłam NATURALNY Vitello czy jakoś tak.Ważne zeby był bez niczego.Też jest kremowy.Sernik wyszedł rewelacyjny !Nigdy takiej pyszoty nie jadłam..słowo ! Ser powinien wytrzymać tylko go zabezpiecz, żeby zapachów lodówkowych nie złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 :lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.12.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Takie święta to mogę mieć 365 dni w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulwa 20.12.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 W przepisie piszą o serku Philadelphia ale ze nie mogłam dostac i drogi jest, poszłam do Biedry i tam kupiłam NATURALNY Vitello czy jakoś tak. Ważne zeby był bez niczego. Też jest kremowy. Sernik wyszedł rewelacyjny ! Nigdy takiej pyszoty nie jadłam..słowo ! Ser powinien wytrzymać tylko go zabezpiecz, żeby zapachów lodówkowych nie złapał. Też wzięłam ten z Biedry naturalny:yes: Tylko kiedy ja to wszystko upiekę/ugotuję/usmażę O porządkach nie wspomnę - w tym roku odwołuję świąteczne:p Ogarnę po wierzchu. Za dużo mam pracy nie mam nawet jak wykroić wolnego dnia - ale w poniedziałek MUSZĘ Wigilia u mnie, a ja w lesie z przygotowaniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanka126 20.12.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 cześc Dziewczyny:bye: Widzę że przygotowania do swiąt idą pełną parą No ja też mak zmieliłam a maszyna wyrabia ciasto drożdzowe, będą makowce (jak się uda) Teraz chwilunia na kawę i internet:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 20.12.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Ania ,bałwaniątka przecudne:yes: A tym sernikiem narobiłaś bałaganu w mych śliniankach:lol2: Zaraz wydam dyspozycje aby któryś z chłopaków pojechał do ,,sklepu polskiego" może ser będą mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts