marimag 11.01.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Tak. Becia wyjechała. Cisnij Alę, cisnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.01.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 No widzisz ?! Czekoladki nie odmówisz bo co ? Przyganiał kocioł Tylko widzisz, jest jedna maleńka różnica. A właściwie dwie. Pierwsza to taka, że jak tylko serce zaczęło mi dokuczać, to natychmiast umówiłam się do kardiologa, który dobrze dobrał mi leczenie i w ciągu roku wyprowadził z dość przykrej arytmii. Przyczyną problemów oczywiście nie były czekoladki , ale powiedzmy, że nie pomagały, bo zupełnie niezależnie od arytmii produkowały całkiem podobne do niej objawy. Tak po prostu reaguję na nagły wyrzut insuliny spowodowany naćpaniem się czystym cukrem. W zasadzie każdy tak reaguje i żadne to dziwy, a zwykła fizjologia. Jeśli z nimi nie przesadzam, to jest ok - w sumie glukoza to główne paliwo dla mózgu, a mój mózg czasem musi grzać pełną parą i dużo tego paliwa potrzebuje . A druga maleńka różnica to taka, że czekoladki może nie są najzdrowsze, pewnie nie zawsze mi służą, jak pisałam wcześniej, ale ich negatywne działanie jest chwilowe. Nie niszczą mi serca ani nie padnę po nich na zawał, bez obawy . To nie są np. fajki, których działanie na organizm trwa dużo dłużej niż samo palenie i które trwale rujnują różne wnętrzności - raczej nie dostanę od nich wrzodów czy raka tego i owego. Na szczęście poziomy glukozy, hormonów i innych cielesnych składników mam w normie. Gdyby się okazało, że słodycze faktycznie powodują pogorszenie mojego zdrowia, to natychmiast i bez większego żalu bym je rzuciła. Ziemniaki, makaron itp. odstawiłam właściwie całkowicie, bo nie lubię tego uczucia rozedrgania po nich, chociaż to pewnie bardziej upierdliwe, niż szkodliwe. Anka,lecz dziada ,,helikoptera" bo to straszne świństwo i potrafi, po pierwsze- przykryć inne dziadowskie choroby, po drugie jest pożywką dla tego, co łazi do tyłu !!!! Zwłaszcza jak siedzi długo i jest nie leczony. Wiem o czym mówię,bo przez niego mam tarapaty. Masz natychmiast iść do lekarza z wynikami i to ścierwo leczyć Ala dobrze gada. A ja nawet domyślam się, jakie będzie pierwsze zalecenie lekarskie, o ile oczywiście Anka dotrze do tego lekarza w obecnej dziesięciolatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 11.01.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Łał, ale wykład mi wyszedł. Ciocia Dobra Rada w zwyżkowej formie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 11.01.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Barbi i dobrze... tę Panią trza solidnym kijem pierdyknąć : ) Zmasowany atak być może ma szansę na powodzenie Beti wracaj do nas szybko... nawet z hawajską dziarą na czole :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.01.2014 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Łał, ale wykład mi wyszedł. Ciocia Dobra Rada w zwyżkowej formie Nawet wiem skąd ta zwyżkowa forma. Niech zgadnę...Wedel był grany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.01.2014 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 A weźcie dajcie mi spokój, co ? Pójdę jak się z tym wszystkim ogarnę. Okeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ???!!! Może zmienimy temat bo nam sie tu zrobiło konsylium, a przecież to forum budowlane. Skoro Baśka w formie to może zapodam zadanie, co ? Potrzebuję, szukam, rozmyslam..... Inspiracje wejść do domów, ale po dośc wysokich schodkach. Na dachu czerwona dachówka. I teraz o co mi kaman... W tym "moim" domu, właściciele zrobili barierki z dośc obrzydliwie wygladających desek. Wykonano z tego i barierki na schodach wejściowych i balustrady balkonów. Wyglada to ... tym bardziej, ze nie pielęgnowane przez lata, zdeczko się zeszmaciły, zmurszały i ogólnie, nie wygladaja dośc rasowo. kombinuje sobie, na co by to wymienić ? Lity murek z cegły ? Barierki z metalu, ale cos bardzo prostego, angielskiego, NY- owego ? Kolejne pytanko..... Czy to będzie grało z drewnianymi i widocznymi elementami dachu. Dla zainteresowanych foty budynku na priv. Poszukacie, pomozecie, wesprzecie ? Będę wdzięczna...bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 [email protected]Dawaj te foty. Popatrzę to przekopię moje archiwum i na pewno coś znajdziemy.Barierek mam do koloru i wyboru. I w ogóle wszystkiego co chcesz, poza piwnicami. A, nie bo piwniczki ziemne :wiggle:mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.01.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Pestuś, poleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2014 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 No, wiem. Odpisać nie mogę, bo chcę coś w załącznik załadować, a ciągnę z netu masę ciężkich zdjęć do gazety. Jal przejdą za pół godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 13.01.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Aniu ja Ci raczej nie pomogę, bo inspiracji na kompie nie posiadam i nie mam pojęcia jak wyszukiwać - w tym temacie to zupełnie nie umiem się poruszać. Sama chciałam znaleźć sobie wiejskie wnętrza i nic mi z tego nie wyszło, więc w domu na pewno nie będzie żadnego stylu. Zrobimy tak jak nam się podoba, a co z tego wyjdzie, to się okaże, najważniejsze, żeby czuć się dobrze w swoim domu. Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.01.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dobre checi tez sie licza Romciu Witam kolezanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dom Jacka Czeczota w Gnojnej jego wnętrze było moją inspiracją jeśli chodzi o sufit, bibliotekę, schody i komin w salonie. Potem nieco mi się odmieniło ale popatrzcie Dziewuszki. Może coś szarpnie za serducho. To jest spichlerz, który gdy Czeczot, architekt z zawodu, zabrał się za niego by kupą kamieni, kompletnie zburzony. http://www.weranda.pl/archiwum/298-2012-04/14139-kamienny-spichlerz-projektanta?cid=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Aniu ja Ci raczej nie pomogę, bo inspiracji na kompie nie posiadam i nie mam pojęcia jak wyszukiwać - w tym temacie to zupełnie nie umiem się poruszać. Sama chciałam znaleźć sobie wiejskie wnętrza i nic mi z tego nie wyszło, więc w domu na pewno nie będzie żadnego stylu. Zrobimy tak jak nam się podoba, a co z tego wyjdzie, to się okaże, najważniejsze, żeby czuć się dobrze w swoim domu. Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich !!! Roma, wpisuj w grafika google takie hasła: cote maison maison decor riviera maison sud maison nord maison cote sud barn house chalet house english house country house Jeśli do francuskich dopiszesz „decor” pokaże wnętrza. Do angielskich dopisuj „interior”. Tu wpisałam „cote maison”, kliknęłam więcej narzędzi i wybrałam opcję rozmiaru plików „duże”. Nie szukaj wg. polskich nazw, niewarto. Możesz przeszukać Werandę http://www.weranda.pl/archiwum/448-2013-11/15090-w-starym-mlynie-jak-w-palacu i inne takie pisma. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 13.01.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Oj nie moje to klimaty, ale piękne to. Piękne.Pestko, no nie wytrzymam, jak Ty to robisz?? Kto nie spyta Ty otwierasz jakiś magiczny worek i sypiesz z niego... Dobra wróżka z Ciebie? Chyba wuntek założę,może mnie odwiedzisz:-) Edytowane 13 Stycznia 2014 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.01.2014 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 A jak najbardziej moje...no nie wszystkie Na ten przykład, majestat kominka przyjełabym w całości, bocianek natomiast, bardzo niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Oj nie moje to klimaty, ale piękne to. Piękne. Pestko, no nie wytrzymam, jak Ty to robisz?? Kto nie spyta Ty otwierasz jakiś magiczny worek i sypiesz z niego... Dobra wróżka z Ciebie? Chyba wuntek założę,może mnie odwiedzisz:-) Lubię piękne domy. Ciągle grzebię po necie i zawodowo i szukając rozwiązań dla mojego domu.Trafiam stale na piękności, których nie mogę zostawić. Stąd potężne archiwum inspiracji. Pytaj, może dla Ciebie też coś najdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Właśnie o ten majestat chodziło. Mam komin dzielący salon od kuchni taki wysoki jak u Czeczota. Obrazki też nie moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 13.01.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Pestko a czemu nie masz swojej galerii? Ja też lubię piękne wnętrza i fakt, źe dla każdego to piękno co innego oznacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.01.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Właśnie o ten majestat chodziło. Mam komin dzielący salon od kuchni taki wysoki jak u Czeczota. Obrazki też nie moje klimaty Jak nie wkleisz kilku zdjęć to jesteś WIŚNIA nie PESTKA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.01.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Pestko a czemu nie masz swojej galerii? Ja też lubię piękne wnętrza i fakt, źe dla każdego to piękno co innego oznacza... Święte słowa, proszę księdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts