Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No widzisz ?!

Czekoladki nie odmówisz bo co ?

Przyganiał kocioł :p

Tylko widzisz, jest jedna maleńka różnica. A właściwie dwie. Pierwsza to taka, że jak tylko serce zaczęło mi dokuczać, to natychmiast umówiłam się do kardiologa, który dobrze dobrał mi leczenie i w ciągu roku wyprowadził z dość przykrej arytmii. Przyczyną problemów oczywiście nie były czekoladki ;), ale powiedzmy, że nie pomagały, bo zupełnie niezależnie od arytmii produkowały całkiem podobne do niej objawy. Tak po prostu reaguję na nagły wyrzut insuliny spowodowany naćpaniem się czystym cukrem. W zasadzie każdy tak reaguje i żadne to dziwy, a zwykła fizjologia. Jeśli z nimi nie przesadzam, to jest ok - w sumie glukoza to główne paliwo dla mózgu, a mój mózg czasem musi grzać pełną parą i dużo tego paliwa potrzebuje ;).

A druga maleńka różnica to taka, że czekoladki może nie są najzdrowsze, pewnie nie zawsze mi służą, jak pisałam wcześniej, ale ich negatywne działanie jest chwilowe. Nie niszczą mi serca ani nie padnę po nich na zawał, bez obawy ;). To nie są np. fajki, których działanie na organizm trwa dużo dłużej niż samo palenie i które trwale rujnują różne wnętrzności - raczej nie dostanę od nich wrzodów czy raka tego i owego. Na szczęście poziomy glukozy, hormonów i innych cielesnych składników mam w normie. Gdyby się okazało, że słodycze faktycznie powodują pogorszenie mojego zdrowia, to natychmiast i bez większego żalu bym je rzuciła. Ziemniaki, makaron itp. odstawiłam właściwie całkowicie, bo nie lubię tego uczucia rozedrgania po nich, chociaż to pewnie bardziej upierdliwe, niż szkodliwe.

Anka,lecz dziada ,,helikoptera" bo to straszne świństwo i potrafi, po pierwsze- przykryć inne dziadowskie choroby, po drugie jest pożywką dla tego, co łazi do tyłu !!!!:mad: Zwłaszcza jak siedzi długo i jest nie leczony.:mad:

Wiem o czym mówię,bo przez niego mam tarapaty.

Masz natychmiast iść do lekarza z wynikami i to ścierwo leczyć:mad:

Ala dobrze gada. A ja nawet domyślam się, jakie będzie pierwsze zalecenie lekarskie, o ile oczywiście Anka dotrze do tego lekarza w obecnej dziesięciolatce.

A weźcie dajcie mi spokój, co ?

Pójdę jak się z tym wszystkim ogarnę.

Okeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej ???!!!

Może zmienimy temat bo nam sie tu zrobiło konsylium, a przecież to forum budowlane.

Skoro Baśka w formie to może zapodam zadanie, co ?

Potrzebuję, szukam, rozmyslam.....

Inspiracje wejść do domów, ale po dośc wysokich schodkach.

Na dachu czerwona dachówka.

I teraz o co mi kaman...

W tym "moim" domu, właściciele zrobili barierki z dośc obrzydliwie wygladających desek.

Wykonano z tego i barierki na schodach wejściowych i balustrady balkonów.

Wyglada to ...:sick: tym bardziej, ze nie pielęgnowane przez lata, zdeczko się zeszmaciły, zmurszały i ogólnie, nie wygladaja dośc rasowo.

kombinuje sobie, na co by to wymienić ?

Lity murek z cegły ?

Barierki z metalu, ale cos bardzo prostego, angielskiego, NY- owego ?

Kolejne pytanko.....

Czy to będzie grało z drewnianymi i widocznymi elementami dachu.

Dla zainteresowanych foty budynku na priv.

Poszukacie, pomozecie, wesprzecie ?

Będę wdzięczna...bardzo :hug:

[email protected]

Dawaj te foty. Popatrzę to przekopię moje archiwum i na pewno coś znajdziemy.

Barierek mam do koloru i wyboru. I w ogóle wszystkiego co chcesz, poza piwnicami. A, nie bo piwniczki ziemne :wiggle:mam.

:bye:

Aniu ja Ci raczej nie pomogę, bo inspiracji na kompie nie posiadam i nie mam pojęcia jak wyszukiwać - w tym temacie to zupełnie nie umiem się poruszać. Sama chciałam znaleźć sobie wiejskie wnętrza i nic mi z tego nie wyszło, więc w domu na pewno nie będzie żadnego stylu. Zrobimy tak jak nam się podoba, a co z tego wyjdzie, to się okaże, najważniejsze, żeby czuć się dobrze w swoim domu.

Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich !!!

Dom Jacka Czeczota w Gnojnej :) jego wnętrze było moją inspiracją jeśli chodzi o sufit, bibliotekę, schody i komin w salonie. Potem nieco mi się odmieniło ale popatrzcie Dziewuszki. Może coś szarpnie za serducho.

To jest spichlerz, który gdy Czeczot, architekt z zawodu, zabrał się za niego by kupą kamieni, kompletnie zburzony.

http://www.weranda.pl/archiwum/298-2012-04/14139-kamienny-spichlerz-projektanta?cid=7

Spichlerz_Czeczota-21(salon).jpg Spichlerz Czeczota-19(salon).jpg

Spichlerz Czeczota-30(przy kuchni).jpg Spichlerz Czeczota-12(Rynna z lancuchem).jpg

:bye:

Aniu ja Ci raczej nie pomogę, bo inspiracji na kompie nie posiadam i nie mam pojęcia jak wyszukiwać - w tym temacie to zupełnie nie umiem się poruszać. Sama chciałam znaleźć sobie wiejskie wnętrza i nic mi z tego nie wyszło, więc w domu na pewno nie będzie żadnego stylu. Zrobimy tak jak nam się podoba, a co z tego wyjdzie, to się okaże, najważniejsze, żeby czuć się dobrze w swoim domu.

Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich !!!

Roma, wpisuj w grafika google takie hasła:

cote maison

maison decor

riviera maison

sud maison

nord maison

cote sud

barn house

chalet house

english house

country house

Jeśli do francuskich dopiszesz „decor” pokaże wnętrza. Do angielskich dopisuj „interior”.

Tu Cote Maison.jpg wpisałam „cote maison”, kliknęłam więcej narzędzi i wybrałam opcję rozmiaru plików „duże”.

Nie szukaj wg. polskich nazw, niewarto.

Możesz przeszukać Werandę http://www.weranda.pl/archiwum/448-2013-11/15090-w-starym-mlynie-jak-w-palacu i inne takie pisma.

Powodzenia :)

Oj nie moje to klimaty, ale piękne to. Piękne.

Pestko, no nie wytrzymam, jak Ty to robisz?? Kto nie spyta Ty otwierasz jakiś magiczny worek i sypiesz z niego... Dobra wróżka z Ciebie? Chyba wuntek założę,może mnie odwiedzisz:-)

Edytowane przez p@nna migotka

Oj nie moje to klimaty, ale piękne to. Piękne.

Pestko, no nie wytrzymam, jak Ty to robisz?? Kto nie spyta Ty otwierasz jakiś magiczny worek i sypiesz z niego... Dobra wróżka z Ciebie? Chyba wuntek założę,może mnie odwiedzisz:-)

Lubię piękne domy. Ciągle grzebię po necie i zawodowo i szukając rozwiązań dla mojego domu.Trafiam stale na piękności, których nie mogę zostawić. Stąd potężne archiwum inspiracji.

Pytaj, może dla Ciebie też coś najdę :)