Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny! Zaraz namierzy stolarza.

Strój hawajski... No coś wyczaruje, ale uwielbiam takie firmowe pomysły. Bal przebierańców, to nasza przyjacielska specjalność.. Zawsze mamy taka imprezę i to wcale nie w karnawale. Każdy się stara i wychodzi super zabawa. Ale na firmowej sztywnej imprezie... Jakoś mi to pachnie bzdurą

Dzięki dziewczyny! Zaraz namierzy stolarza.

Strój hawajski... No coś wyczaruje, ale uwielbiam takie firmowe pomysły. Bal przebierańców, to nasza przyjacielska specjalność.. Zawsze mamy taka imprezę i to wcale nie w karnawale. Każdy się stara i wychodzi super zabawa. Ale na firmowej sztywnej imprezie... Jakoś mi to pachnie bzdurą

Potnij kawał materiału w kolorze beż lub szary w paski, albo jakąś tapetę, bo z papieru też można. Zrób spódnicę owijając się tym pasem nawet ze 3 razy wokół bioder. Koniecznie kwiatki nanizane na sznureczku na szyję i duży kwiat wepnij we włosy. A jako górę-top weź T-shirt obcisły nawet z długim rękawem w jednym kolorze dowolnym. Płaskie balerinki na stopy i... voila. Gotowe

Pestko, z pomysłami, to u mnie nie jest najgorzej, ale czasu nie mam. Kwiatka szukam we włosy, bo gdzieś miałam ale kto to teraz odnajdzie? Plastikowych kwiatów do wazonu nigdy nie miałam, wiec nie mam co szukać :p Sukienkę wersje w miarę hawajska nawet znalazłam, ale tak strasznie mi nie na rękę ten wyjazd, te walizki , te przebieralni. Teraz powinnam ogarniać wszechogarniający burdelik ;-)

Inspiracje wejść do domów, ale po dośc wysokich schodkach.

Na dachu czerwona dachówka.

I teraz o co mi kaman...

W tym "moim" domu, właściciele zrobili barierki z dośc obrzydliwie wygladających desek.

Wykonano z tego i barierki na schodach wejściowych i balustrady balkonów.

Wyglada to ...:sick: tym bardziej, ze nie pielęgnowane przez lata, zdeczko się zeszmaciły, zmurszały i ogólnie, nie wygladaja dośc rasowo.

kombinuje sobie, na co by to wymienić ?

Lity murek z cegły ?

Barierki z metalu, ale cos bardzo prostego, angielskiego, NY- owego ?

Kolejne pytanko.....

Czy to będzie grało z drewnianymi i widocznymi elementami dachu.

Dla zainteresowanych foty budynku na priv.

Poszukacie, pomozecie, wesprzecie ?

No kurczę, przekopuję gugla i jakoś nic nie wpada mi w oko. Zadanie to dla mnie dość trudne, bo nie czuję klimatów domkowych, więc wszelkiego rodzaju schody, dachówki, kominki, strychy, podmurówki itede itepe to dla mnie ciemna materia. Chyba zatem nie pomogę ... Jak dojdziesz do etapu wnętrz, kolorów, mebli - jestem tu.

Ale ale - pestka wspominała, że ma mnóstwo barierkowo-schodowych inspiracji, no więc gdzie one? Chyba że poszły do Anki na priwa.

Ma, a jakże chociaż to nie jest takie proste z tą różnorodnością. Większość jest z tych skomplikowanychjkkkkkkkkkkkkhmn+6555555 (napisał kot Pasqal:p

Dobra, to są te mniej skomplikowane:

100_4051.jpg 1789025-flight-of-stairs-in-a-new-house.jpg downstairs-to-the-servants-quarters.jpg img_0337.jpg IMG_1535.jpg

iron_stair.jpg iron_stairway_railings.jpg Stairs to entry.jpg standard-galvanised-gothic-design.jpg stairs-alpin-house-flower-pots-21340127.jpg

Ostatnia jest drewniana, ale prosta. wklejam ze względu na te doniczki z kwiatkami, które daja ładny klimat.

http://www.umakow.pl/balustrady/c-1224/ tu kiedyś znalazłam kute elementy balustrad. Można samemu skomponować całość.

:bye:

Aniu skype mam i używam służbowo. W pracy nie ma mowy o tym, żebym sobie pogadała - jestem zawalona robotą. W domu po południu jak wiesz rzadko bywam na forum, więc i na skype mnie nie będzie, ale od czasu do czasu będę się odzywać nadal na forum.

Mayday powodzenia w przeprowadzce - zazdraszczam, przeprowadzki, nie pakowania ;)

przypełzłam dziś przy porannej kawusi i co czytam

To Wy tam piszecie czy gadacie? :confused:

I tak i tak Asiu )

Zależy, która ma chwilkę ciszy i męża poza domem :rolleyes:

I foty wklejamy i o seksie gadamy....naprawdę warto ;) :lol2:

buuuuuu

no to sobie pogadałyśmy....

ja tego nie mam :( i mieć nie będę ...

kaszana

Witam Panienki.

Pestko, serdecznie Ci dziekuję za fotki, ale mam wrażenie, że sie nie zrozumiałyśmy.

Chodzi mi o to, co i czy, będzie pasowało do tego domu....

Chcę zastapić dotychczasowe barierki na balkonach i na schodach wejściowych do budynku, czyms innym.

Pomysł mam, ale nie wiem czy zagra.

Wysłałam Ci foto frontu domu. Jak myslisz, co tam pasuje ?

Romciu, Karolino.... no trudno.

Nic na siłę.

My tu też przecież bywamy.

Dziewczynki, jestem tu rzadko i nie dlatego, ze nie mam dla Was czasu, że przerzuciłam się na skajpa itp.

Nic się u mnie nie dzieje.

Nie mam o czym pisać.

Ogólnie smętnie...

Poza tym, mam wrazenie, z od jakiegoś czasu i Wy tu rzadziej zagladacie.

żeby nie było, ze nie rejestruję...

NASZ KOGUT TELERANKA w postaci Romci, jest zawsze na posterunku :) :hug:

ja się boję że mój komp nie pociagnie kolejnego otworzonego programu... i tak mi się już wiesza kilka razy dziennie :(

właśnie właczyłam tvp2 i już reklama :( spóźniłam się... lecę googlać może znajdę!

edit:

to? http://karolka86.blog.pl/files/2013/06/0622TVP-2_9-300x200.jpg

Edytowane przez lukasz69karolina

Aniu, my wcale nie mniej... Tylko jak Ciebie " nie ma" to i co tu pisać...

Kiedyś oferowałaś pomoc przy moim urządzaniu to zapytam - szukam pomysłów na tapety i dodatki do pokojów dzieciaków.

Dla synka chciałabym pokój w stylu marynarskim. Chodzi mi raczej o układ kolorów niż o jakąś nachalną stylizację. To będzie pokój malucha, więc ograniczenia oczywiste... Poszukiwana tapeta w ładne pasy ( biało granatowe?) pomysł na pasującą kapę (może patchwork) i rolety do kompletu. Te ostatnie to może nawet na zamowienie, chodzi mi o to żeby ta baza była spójna i skompletowana.

Dla corki sama nie wiem co ( dobra jestem:rolleyes:) Chciałabym, żeby pokoje były w jakiś sposób analogiczne tzn. też jedna ściana w tapecie, rolety i kapa jako jej uzupełnienie. Ale nie mam pomysłu na kolory. Ma być dziecięco i dziewczęco, niekoniecznie różowo:no:

Może ktoś coś ma, co może się nadać. Czasu też mam jeszcze sporo bo dopiero w kwietniu w owych pokojach będzie kładziona gładź. Potem ( latem) cała reszta.

Mari, najlepiej będzie jak ja Ci chatkę „ubiorę”.

To nie jest tylko sprawa barierek, ale trzeba co nieco dodać wokół okien i drzwi, żeby podciągnąć do stylu.

Te barierki pasują właściwie do każdego domu i one same nie zmienią stylu budynku.

Wkleiłam, żebyś powiedziała która jest najbliższa Twojemu sercu.