Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciągle dokładam nowe. Z drabiny... Niektóre już zarosły. Drzewko rośnie a lampki z nim. Raz kupię czerwone innym razem białe. Takie zwykłe co to się na dwór nie nadają. Świecą niektóre kilka lat;)

Ciekawe kiedy zrobi się tak?:

PICT0031.jpg

Edytowane przez eniu

:bye:

Eniu, Pestka56 piękna ta Wasza zima !!!

W pracy nadal mam temperatury w granicach 12 stopni :sick: Przytargałam z domu grzejnik olejowy, ale zanim pomieszczenie nagrzeje się do w miarę normalnej temperatury 18 stopni, to już 15, oby te zapowiadane mrozy nie przyszły, bo temperatura do 0 spadnie. Już teraz cały dzień w kurtce i rękawiczkach za biurkiem siedzę.

Witam szanowne towarzystwo :hug:

Piekne te Wasze pocztówki, ale zima niezmiennie zachwyca mnie tylko na zdjęciach.

Lata równiez nie cierpię.

Nie lubie ekstremalnych temperatur.

Wiosna czy jesień, mogłaby dla mnie trwac cały rok :)

Romcia, idź do szefostwa po odszkodowanie za trudne warunki pracy biurowej.

Moze jak policza ile musieli by bulnąc to i grzejnik Ci jakis zamontują.

Biondziu, privka Ci wysłałam. Dostałas ?

Eniu, powiedz mi miszczu, czy można zrobic kominek ewentualnie kozę na piętrze na którym ten kominek czy koza nie były przewidziane ?

Lecą tam kominy kominka z parteru.

A może można by sie jakoś podpiąć ?

Zanim Eniu tu zajrzy, to ja Ci odpowiem. Może nie do końca, ale wstępną informacja jest.

Wszystko zależy od stropu, czy wytrzyma. Kozę na pewno znajdziesz wystarczająco lekką. Jest ogromny wybór. Gorzej z kominkiem, bo ciężko znaleźć wkład lżejszy niż 100 kg. Dodaj do tego obudowę i może być kłopot z ciężarem.

O kominy trzeba zapytać wizytującego dom kominiarza. No, i jest kwestia odpowiedniej średnicy przewodu. Poza tym nie może być do tego przewodu kominowego podłączone żadne inne pomieszczenie, ale to pewnie sama wiesz.

Domu ?

Jakiego domu Ateno ?

Wiem...wszystko wiem.

Kasiu, o wadze wiem, o mozliwościach wysiłkowych stropu wiem, o podpinaniu się w ten sam komin wiem i wiem, ze tak się nie da.

Pytam, jakby to obejść.

Co do wkładu to nie chcę bo lubie otwarte paleniska.

Jesli miałabym stawiać coś zabudowanego to wybrałabym raczej kozę. Zreszta co Ja Ci będę klarować. Znasz nasze wspólne klimaty :hug:

Nie szukaj na allegro. Podrzucę Ci jutro wieczorem linki do firm.

Czyli chciałabyś mieć tzw zduński kominek ? Ja też taki uwielbiam. U mnie docelowo (na razie jest tymczasem) będzie taki, ale z możliwością zamknięcia szybą. To – wiem już z doświadczenia – bardzo przydatne. Problem w tym, że takiej szyby jaką chcę w PL nie dostanę. Pokaże Ci na maila.

Jadę do Mamy i wracam jutro. Jakbyś miała chwilę na pogadanie około 17 dziś puść sms

Zduński kominek ????

Rozumiem, że to taki otwarty...jedyny słuszny ;)

Jesli o taki chodzi to tak. Taki bym planowała na dole bo słuszny komin jest ale myslę też o czyms na górę do naszego apartamentu...

Puszczaj na maila.

Czekam.

Daleko masz do mamy ?

Chodzi mi o takie cos tylko, że na allegro były ładniejsze.

http://img2.sprzedajemy.pl/1000x901c_pieckozakominekseces-955952.jpg

Zabytek. Piękny, ale raczej na węgiel...Do palenia drewnem upierdliwy...

Komin można w kanale wentylacyjnym zrobić. Taka kózka dużego fiu nie potrzebuje.

Ateno no napisałaś, ze sie bujaliście ze sprzedażą domu....

Eniu, a dlaczego upierdliwy na drewno i lepszy na węgiel ? Chodzi Ci o wybieranie popiołu ?

Podłączenie pod komin wentylacyjny ?

A cafki nie będzie ?

Oj nie ryzykowałabym....

Mój ojciec podłączył mi na poddaszu kozę. Wbił jej rurę w komin kominka na parterze.

Ciagnąc ciągnął ale też cafki dostawał, zwłaszcza gdy na dole palono lub na dworze hulał wiatr.

Przepraszam, ze pytam ale kim jesteś ?

Zdunem, kominiarzem czy raczej ekspertem Macierewicza ?

Napisz proszę bo sie nie znamy i chciałabym wiedzieć któż to tak uprzejmy mi tu doradza :cool:

Ąska, nie załamuj mnie ...plissssssssssssssssssssss.

A o czym nawijamy na skajpie ?

Czytało się czy udawało, że się czyta ?