Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie, sytuacja wygląda następująco.

Dach dwuspadowy 320m2

- blachodachówka,

- 5cm dystansu,

- folia paroprzepuszczalna

- 5cm dystansu

- 15cm wełny mineralnej puszczonej po krokwiach potem po jętkach i znów po krokwiach więc "zimny strych"

Problem polega na tym iż teść chcąc pomóc pod moją nieobecność (wyjazd) w pomieszczeniach zastosował od spodu (pod wełną) folię paroprzepuszczalną która została z dachu zamiast użyć folii paroizolacyjnej :bash:

Jeżeli to ma jakiekolwiek znaczenie folia jest napisami do wełny.

I teraz jest pytanie, czy da się w inny sposób niż zerwanie wszystkiego i wymiana folii zrobić tak aby ta folia paroprzepuszczalna została i by było dobrze ?

Myślałem nad zakupem folii w płynie i dwukrotne spryskanie pistoletem całości co uczyni folie paroprzepuszczalną folią paroizolacyjną, tylko nie wiem czy zdałoby to egzamin ?

Z drugiej strony folia w płynie tania nie jest, może jakiś grunt lub inny środek który zatka pory w tej folii ?

Może ktoś ma jakiś pomysł bo nie widzi mi się demontowanie wszystkiego :(

Z góry dzięki za sugestie, pozdrawiam.

https://forum.murator.pl/topic/175934-zamontowana-folia-paroprzepuszczalna-zamiast-paroizolacyjnej/