Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stan surowy zamknięty i czekamy na potomka (na dniach) :)

gregor, w takim razie czekamy na dobre wieści, żeby można było gratulować. A co planujecie teraz robić w domku? Coś przez zimę grzebać czy czekacie grzecznie do wiosny? Ja mam nadzieję, że też się bedziemy mogli pochwalić SSZ za te 3-4 tygodnie (tzn, że zrobimy ściany działowe przed montażem okien. :) Byłoby super.

Zobaczymy jaka będzie zima, może uda się zrobić prąd. Miałem fachowca od wylewek na pomiar i powiedział, że bez problemu można wylewki przez zimę zrobić. Z powodu braku czasu i kasy nie porywam się teraz na tynki i wylewki. Za to można wykopać zbiornik na deszczówkę i ścieki, posprzątać i zgrzebać się z innymi detalami w domu. Roboty jest i tak co niemiara. Ściankę działową na górze kończyłem po oknach - fajnie się robiło bo nie wiało :)

Widzę, że wyłaz dachowy masz zrobiony tak jak ja czyli zaraz nad kominem. Pierworodny pojawił się dzisiaj na świecie :)

Gratuluję pierworodnego zatem. No i życzę szybkiego wykańczania domku, co by z całą rodzinką jak najprędzej być już U SIEBIE.

No i mam pytanie: ile macie dachówek wentylacyjnych i w którym rzędzie są od kalenicy?

eeee, nie. Jak już to tacy są zajęci budową, że nie ma czasu na internet. :)

Mam pytanie, ile płaciliście za bramę garażową? Jakoś tak strasznie dużo za to chcą, ja poniżej 2900 nie mogę zejść. :)

Bramę to radzę zamontować po tynkach, tak zresztą doradzają producent i monterzy. Ja zabiłem garaż dechami. Wycenili mi Wiśniowskiego na 2950zł z mocniejszym napędem i 2 pilotami. Brama panelowa 275x225.

Bramę to radzę zamontować po tynkach, tak zresztą doradzają producent i monterzy. Ja zabiłem garaż dechami. Wycenili mi Wiśniowskiego na 2950zł z mocniejszym napędem i 2 pilotami. Brama panelowa 275x225.

To przyznam, że ci zazdroszczę takiej wyceny bramy. My mamy za 2900zł bez napędu. A co do tynkowania, to na suficie w garażu będzie styropian, więc się nie powinno nic stać, a po bokach to jakoś tam wytynkują na wiosnę.

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
My za 2-3 tygodnie będziemy tynkować. Niezbędna część hydrauliki wykonana, instalacja elektryczna prawie też. A jak u Was postępy?

My też tynkowanie za niedługo, obecnie mąż z bratem z braku innej roboty zaczęli ocieplać z zewnątrz. A w środku kable położone, wodę ciągnięmy po tynkach, co podziurawimy i tak będzie pod kaflami :)

A w sobotę wreszcie pociągną nam wodę na działkę :) Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia, bo się nam wtedy tynki przesuną w czasie.

Mam pytanie. Nie pamiętam jak pozmienialiście łazienkę/łazienki na górze. Macie jakiś projekt/rysunek? Bo ja się zmagam....

Mam pytanie. Nie pamiętam jak pozmienialiście łazienkę/łazienki na górze. Macie jakiś projekt/rysunek? Bo ja się zmagam....

Odnośnie łazienki to u nas kibelek będzie ba ścianie od strony schodów, prysznic w rogu, wanna tak jak w projekcie a na przeciwko niej duuuuuże lustro z duża umywalką, to zabudowane i w rogu prawdopodobnie pralka (może się zdarzyć, że wyrzucimy ją do garażu gdzie przygotowaliśmy już instalację po nią)

• 1 month później...

Oj, u Chaberków jakoś cicho, ale wierzę, że prace się posuwają do przodu. Chaberki ujawniać się! Damian, co u was? Gregor, jak daleko wy jesteście? No i reszta?

My mamy tynki (już prawie miesiąc schną) i zrobioną wodę, jesteśmy na etapie przygotowywania się do wylewek (styropian, podłogówka, itp). Aha, no i mamy 3 i trochę ściany domu oklejone styropianem, tu prace posuwają się powoli z racji braku urlopu wykonawców (czyli męża i jego brata). :)

• 2 weeks później...