elmagra 03.11.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Nasz dach prawie gotowy, tzn brakuje jescze okien i daszku nad wejściem. A jak jest u was? Okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 04.11.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Nasz dach prawie gotowy, tzn brakuje jescze okien i daszku nad wejściem. A jak jest u was? Okna? Stan surowy zamknięty i czekamy na potomka (na dniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 04.11.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Stan surowy zamknięty i czekamy na potomka (na dniach) gregor, w takim razie czekamy na dobre wieści, żeby można było gratulować. A co planujecie teraz robić w domku? Coś przez zimę grzebać czy czekacie grzecznie do wiosny? Ja mam nadzieję, że też się bedziemy mogli pochwalić SSZ za te 3-4 tygodnie (tzn, że zrobimy ściany działowe przed montażem okien. Byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 04.11.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Zobaczymy jaka będzie zima, może uda się zrobić prąd. Miałem fachowca od wylewek na pomiar i powiedział, że bez problemu można wylewki przez zimę zrobić. Z powodu braku czasu i kasy nie porywam się teraz na tynki i wylewki. Za to można wykopać zbiornik na deszczówkę i ścieki, posprzątać i zgrzebać się z innymi detalami w domu. Roboty jest i tak co niemiara. Ściankę działową na górze kończyłem po oknach - fajnie się robiło bo nie wiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.11.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 No to obiecane zdjęcie naszego chaberka. W wersji Roben Piemont miedziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 06.11.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Widzę, że wyłaz dachowy masz zrobiony tak jak ja czyli zaraz nad kominem. Pierworodny pojawił się dzisiaj na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.11.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Widzę, że wyłaz dachowy masz zrobiony tak jak ja czyli zaraz nad kominem. Pierworodny pojawił się dzisiaj na świecie Gratuluję pierworodnego zatem. No i życzę szybkiego wykańczania domku, co by z całą rodzinką jak najprędzej być już U SIEBIE. No i mam pytanie: ile macie dachówek wentylacyjnych i w którym rzędzie są od kalenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 07.11.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Dachówki wentylacyjne mamy w 3 rzędzie od góry, po 4 na każdą stronę dachu, w sumie 8 szt. Na moich poprzednich zdjęciach je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 12.11.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ciekawe jak u reszty Chaberkowiczów, jak daleko budowa. Nikt się nie chwali co u niego. Napiszcie, pokażcie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 14.11.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ciekawe jak u reszty Chaberkowiczów, jak daleko budowa. Nikt się nie chwali co u niego. Napiszcie, pokażcie zdjęcia. Chyba już mieszkają i przestali interesować się dziennikami budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 14.11.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Chyba już mieszkają i przestali interesować się dziennikami budowy eeee, nie. Jak już to tacy są zajęci budową, że nie ma czasu na internet. Mam pytanie, ile płaciliście za bramę garażową? Jakoś tak strasznie dużo za to chcą, ja poniżej 2900 nie mogę zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 15.11.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 eeee, nie. Jak już to tacy są zajęci budową, że nie ma czasu na internet. Mam pytanie, ile płaciliście za bramę garażową? Jakoś tak strasznie dużo za to chcą, ja poniżej 2900 nie mogę zejść. Bramę to radzę zamontować po tynkach, tak zresztą doradzają producent i monterzy. Ja zabiłem garaż dechami. Wycenili mi Wiśniowskiego na 2950zł z mocniejszym napędem i 2 pilotami. Brama panelowa 275x225. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 15.11.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Bramę to radzę zamontować po tynkach, tak zresztą doradzają producent i monterzy. Ja zabiłem garaż dechami. Wycenili mi Wiśniowskiego na 2950zł z mocniejszym napędem i 2 pilotami. Brama panelowa 275x225. To przyznam, że ci zazdroszczę takiej wyceny bramy. My mamy za 2900zł bez napędu. A co do tynkowania, to na suficie w garażu będzie styropian, więc się nie powinno nic stać, a po bokach to jakoś tam wytynkują na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 18.02.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Czytam po czasie swój post i babol widzę - koszt bramy oczywiście nie 2950zł tylko 3950zł miał być. Za oknem iście wiosenna pogoda, jakieś postępy z Waszymi chaberkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 05.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 witam i ja po zimie. Jak tam prace w chaberku? Na jakim etapie jesteście? Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 06.03.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 witam i ja po zimie. Jak tam prace w chaberku? Na jakim etapie jesteście? Kiedy przeprowadzka? My za 2-3 tygodnie będziemy tynkować. Niezbędna część hydrauliki wykonana, instalacja elektryczna prawie też. A jak u Was postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 06.03.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 My za 2-3 tygodnie będziemy tynkować. Niezbędna część hydrauliki wykonana, instalacja elektryczna prawie też. A jak u Was postępy? My też tynkowanie za niedługo, obecnie mąż z bratem z braku innej roboty zaczęli ocieplać z zewnątrz. A w środku kable położone, wodę ciągnięmy po tynkach, co podziurawimy i tak będzie pod kaflami A w sobotę wreszcie pociągną nam wodę na działkę Mam nadzieję, że nie będzie opóźnienia, bo się nam wtedy tynki przesuną w czasie. Mam pytanie. Nie pamiętam jak pozmienialiście łazienkę/łazienki na górze. Macie jakiś projekt/rysunek? Bo ja się zmagam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 08.03.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Mam pytanie. Nie pamiętam jak pozmienialiście łazienkę/łazienki na górze. Macie jakiś projekt/rysunek? Bo ja się zmagam.... Odnośnie łazienki to u nas kibelek będzie ba ścianie od strony schodów, prysznic w rogu, wanna tak jak w projekcie a na przeciwko niej duuuuuże lustro z duża umywalką, to zabudowane i w rogu prawdopodobnie pralka (może się zdarzyć, że wyrzucimy ją do garażu gdzie przygotowaliśmy już instalację po nią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 09.04.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Oj, u Chaberków jakoś cicho, ale wierzę, że prace się posuwają do przodu. Chaberki ujawniać się! Damian, co u was? Gregor, jak daleko wy jesteście? No i reszta? My mamy tynki (już prawie miesiąc schną) i zrobioną wodę, jesteśmy na etapie przygotowywania się do wylewek (styropian, podłogówka, itp). Aha, no i mamy 3 i trochę ściany domu oklejone styropianem, tu prace posuwają się powoli z racji braku urlopu wykonawców (czyli męża i jego brata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 18.04.2014 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 U nas powoli do przodu W przyszłym tygodniu zacznę kłaść styropian pod wylewki. W środę w garażu zawitała brama wiśniowskiego. W dalszych planach tynk zewnętrzny adaptacja poddasza oraz drzwi wejściowe. Elmagra jakie macie tynki wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts