Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Też jestem na etapie zabudowy poddasza, idzie powoli bo czasu teraz nie mam zabardzo. Deski na podłogę na strychu suszą się, żona szuka inspiracji na łazienkę, czekam aż mój majster wróci zza granicy żeby zrobić schody przed domem. Roboty jest od groma a czasu wolnego mało. Zrobię jakieś fotki i wrzucę.

gregor, gdzie obiecane fotki?

a co u Damiana? jakaś cisza u Chaberków...

My konczymy podwieszanie poddasza, trochę do góry nogami u nas sie dzieje, dzis zaczął kafekarz. :) za godzinę zobaczę pierwsze efekty. :)

Jestem akurat w delegacji i prace budowlane stoją w miejscu. Za to ty możesz pochwalić się fotkami z postępów z chaberkiem.

Jestem akurat w delegacji i prace budowlane stoją w miejscu. Za to ty możesz pochwalić się fotkami z postępów z chaberkiem.

No niby mogę, ale zdjęcia jakieś takie nijakie wychodzą, nigdy nie mamy aparatu na budowie a poza tym mam doła, bo nie potrafię wybrać kafli do drugiej łazienki. buuuu

Hej, u nas wreszcie pierwsze płyty KG wiszą. :) ale to super wrażenie. Dopiero sypialnia i garderoba, to nawet nie 1/4 góry, ale jak cieszy. :) Poza tym zdecydowałam jakie kupię kafle, dlatego trochę mi lżej. Teraz wpadam w szał innych decyzji - podłoga w WC na dole (gdzieś MUSZĘ mieć drewnopodobne kafle.....) kolory na ścianach i ostateczna wersja mebli kuchennych. :) No i za 11 dni ostatnia noc w mieszkaniu...

elmagra wstaw proszę zdjęcie schodów przed domem.

No schodów przed domem jeszcze nie posiadamy, no bo przecież podłożona paleta się nie liczy, prawda?

Póki co, nie mamy czasu na takie małoistotne sprawy. aktualnie kończymy w podskokach górę, żeby położyć KG, ogipsować i oszlifować, bo do poniedziałku muszę tam zwieść większość gratów z mieszkania (co już powoli od kilku dni czynię).

A jak u was prace?

Powoli wykańczam poddasze. Powoli bo czasu mam strasznie mało. W niedzielę ma przyjechać gość od płytek wycenić robotę. W międzyczasie trzeba będzie zrobić schody przed domem i wyrównać teren.

Fajnie, też bym chciała wyrównywać teren i myśleć nad trawnikiem czy kostką przed domem. Obawiam się jednak, że te sprawy zejdą na dalszy plan, tzn póżny lipiec/wczesny sierpień, bo najpierw wnętrze - potem musimy zrobic tymczasowe szambo i dopiero potem teren.

Ale muszę się pochwalić, że mamy już kafle na parterze, dziś niestety zauważyłam, że mi facet położył felerną kaflę zaraz przy wejściu do salonu. Na płytce jest jakieś "mini przecięcie" i kazałam mu to wymienić... Jak już to zobaczyłam, to wiem, że mi to będzie codziennie przeszkadzać.

Fajnie, też bym chciała wyrównywać teren i myśleć nad trawnikiem czy kostką przed domem. Obawiam się jednak, że te sprawy zejdą na dalszy plan, tzn póżny lipiec/wczesny sierpień, bo najpierw wnętrze - potem musimy zrobic tymczasowe szambo i dopiero potem teren.

Ale muszę się pochwalić, że mamy już kafle na parterze, dziś niestety zauważyłam, że mi facet położył felerną kaflę zaraz przy wejściu do salonu. Na płytce jest jakieś "mini przecięcie" i kazałam mu to wymienić... Jak już to zobaczyłam, to wiem, że mi to będzie codziennie przeszkadzać.

No to czekamy na zdjęcia wnętrza może nas coś zainspiruje :)

• 4 weeks później...

Hej, dawno nikogo tu nie było. Wszyscy tacy zapracowani, albo odpoczywają wakacyjnie. Kilka zdjęć, bo na razie tylko to można pokazać. Jedna ściana w łazience dzieci, do tego dojdzie podłoga drewnopodobna, taka sama jak na drugim zdjęciu, gdzie jest WC na dole IMG_0158.jpg

IMG_0159.jpg

A tu zdjęcie parapetu, dębowy, trochę wyszedł ciemniejszy niż okno, ale mówi się trudno....

IMG_0160.jpg

• 2 weeks później...
Hej, dawno nikogo tu nie było. Wszyscy tacy zapracowani, albo odpoczywają wakacyjnie. Kilka zdjęć, bo na razie tylko to można pokazać. Jedna ściana w łazience dzieci, do tego dojdzie podłoga drewnopodobna, taka sama jak na drugim zdjęciu, gdzie jest WC na dole [ATTACH=CONFIG]271723[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]271724[/ATTACH]

A tu zdjęcie parapetu, dębowy, trochę wyszedł ciemniejszy niż okno, ale mówi się trudno....

[ATTACH=CONFIG]271725[/ATTACH]

Hej

Proszę o informację co to za płytka drewnopodbna?

Strasznie podoba mi się takie połączenie.

Czekam na więcej zdjęć.

Jaką podłogę macie w korytarzu? Boję się że płytka nie zgra mi się z panelem w innym kolorze.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Dawno mnie tu nie było. Oczywiście, z planów wprowadzki nici póki co, ciągle coś się wydłuża, przesuwa....

Ale mamy elewację w stanie takim jak na zdjęciu (reszta czyli tynk później, może późna jesień, może wiosna.

Jak myślicie ten kolor jest ok? Zastanawiam się, czy mi już właściwy tynk nie wyjdzie zbyt "pomarańczowy" i mi się zleje z dachówką.

elewacja.jpg

• 3 weeks później...