elmagra 06.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jak tam elmagra mieszkacie już w nowym gniazdku? Chyba dużo pracy macie bo na forum cisza... Hej, nie jeszcze nie mieszkamy. Niestety nasz stolarz od schodów okazał się mało terminowy i nadal od wakacji nie mamy schodów. Szczęście nasze, że choć parapety dawno zrobił. Pytanie: Jaki kolor dajecie na elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 09.10.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pytanie: Jaki kolor dajecie na elewację? Tak jak na zdjęciu poniżej http://www.domywstylu.pl/image_wiz.php?prefix=gozdzik&txt=&flip=0&ver= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 09.10.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Tak jak na zdjęciu poniżej Ale ładnie. A nie straszą was wszyscy na około, że biała elewacja to błąd, bo od razu będzie brudna? Przyznam, że my na razie mamy grunt taki zabarwiony i jakoś mi się nie widzi ten kolor (wybieraliśmy tak, żeby nie był biały...). No i nie wiem na jaki go zmienić wiosną. Tzn jak bardzo biały mogę sobie strzelić. A robicie jakieś ozdobniki, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 10.10.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ale ładnie. A nie straszą was wszyscy na około, że biała elewacja to błąd, bo od razu będzie brudna? Przyznam, że my na razie mamy grunt taki zabarwiony i jakoś mi się nie widzi ten kolor (wybieraliśmy tak, żeby nie był biały...). No i nie wiem na jaki go zmienić wiosną. Tzn jak bardzo biały mogę sobie strzelić. A robicie jakieś ozdobniki, czy nie? Oczywiście że straszyli, to już na etapie więźby i nadbitki było ale jak zobaczyli efekt to teraz mówią, że pięknie to wygląda. Jakbyśmy mieli słuchać co "fachowcy" i esteci dookoła mówią to ja bym w tym domu nie chciał mieszać. Każdą decyzję na etapie budowy staramy się podejmować świadomie, biorąc na siebie konsekwencje tychże wyborów. U nas nie będzie gruntu bo na tynk od razu pójdzie farba silikonowa już w gotowym kolorze. Jeśli chodzi o zdobienia to mamy teraz opaski wokół okien i one będą w kolorze białym jak na zdjęciu i nie planujemy żadnych zdobień farbą w innym kolorze, nawet zbytnio nie widzę miejsca gdzie by to zrobić, okna są u nas ładnie symetrycznie porozmieszczane (a nie jak w projekcie każde w innej osi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 19.10.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Hej Ależ u Was postępy My znowu walczymy z kredytem. Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo się wykończę chyba. Jak dostaniemy to startujemy w tym roku (jeśli pogoda pozwoli) a jak nie to wiosną. Też mi się marzy biała elewacja i antracytowy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 19.10.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Hej Ależ u Was postępy My znowu walczymy z kredytem. Trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo się wykończę chyba. Jak dostaniemy to startujemy w tym roku (jeśli pogoda pozwoli) a jak nie to wiosną. Też mi się marzy biała elewacja i antracytowy dach agawoo dawno nie wypowiadałaś się na forum. Wybraliście w końcu Chabra 3 czy 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian F 16.11.2014 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam. Macie już jakieś projekty kuchni albo już realizacje, z żonką zastanawiamy się za ustawieniem mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 16.11.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Damian, ja mam już kuchnię gotową. Na dzień dzisiejszy jest już wszystko. Przede wszystkim wstawiliśmy w piątek szyby między szafkami wiszącymi a blatem. Układ mebli żadne odkrycie, mnie tak jest wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 20.11.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) agawoo dawno nie wypowiadałaś się na forum. Wybraliście w końcu Chabra 3 czy 2? Gregor w końcu Chaber 3, żeby było jak najmniej okien dachowych i poszerzylismy go o 1 metr, czego teraz żałuję :/ A nic nie pisalam, bo nie bylo o czym. Mam nadzieje, ze w końcu jednak ruszymy:) Elmagra, ale super. Wiesz, ze ja na to nie wpadlam? I poszerzalam kuchnie bo stwierdzilam, ze mi sie szafki nie zmieszczą :/ Edytowane 21 Listopada 2014 przez agawoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 20.11.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 21 Listopada 2014 przez agawoo dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 21.11.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Gregor w końcu Chaber 3, żeby było jak najmniej okien dachowych i poszerzylismy go o 1 metr, czego teraz żałuję :/ A nic nie pisalam, bo nie bylo o czym. Mam nadzieje, ze w końcu jednak ruszymy:) Elmagra, ale super. Wiesz, ze ja na to nie wpadlam? I poszerzalam kuchnie bo stwierdzilam, ze mi sie szafki nie zmieszczą :/ agawoo, dzięki, że Ci się trochę podoba. Zwykle to słyszę, że to taka zwyczajna blokowa kuchnia, nie przystoi do nowego domu. A ja się nie przejmuję. Mnie taka wystarcza. Obok mam spiżarkę, zrobiliśmy sobie 12 pojemnych półek, myślę, że będzie gdzie chować moje przydasie i zapasy. No i muszę się pochwalić czym zajmowałam się w tym tygodniu. Mąż mi trochę pomagał, choć w sumie to mógłby nie, bo mi zepsuł poziom z jednej strony, ale i tak jest super. Dowód na zdjęciu (jeszcze nie skończone). My też poszerzyliśmy dom o 80cm ale od strony garażu i jestem MEGA zadowolona. Garaż pojemny, sypialnia na górze duża. Same plusy. A przy okazji pokażę zaprojektowane przeze mnie i poskładane przeze mnie i męża szafy w pokojach dzieci: A z ciekawości zapytam: Dlaczego nie chcieliście okien dachowych? I czym różni się poza tymi oknami nad wejściem Chaber 3 od Chabra 1? gregor, a co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 28.11.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 gregor, a co u Ciebie? Walczę z sufitami (gładź i szlifowanie). Na dole WC już w płytkach. Do końca roku mają być położone wszystkie płytki. Na gotowo mam zrobioną kotłownię i garaż, jutro lub w niedzielę wrzucę kilka fotek. W domku 19*C grzeje samą podłogówką, grzejniki mają przyjechać jutro. Elmagra - widzę że masz wnękę przy drzwiach na tą szefę - u nas nie ma tego, drzwi są na równo ze ścianą. Tak było w projekcie czy tak zmieniliście? Wnęki na szafy u nas są na ściance działowej między pokojami - jedna z jednej duga z drugiej takie "Z" patrząc z góry. Żeby nie było na sucho to poniżej projekt łazienki, zobaczymy jak będzie wyglądała na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 29.11.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Walczę z sufitami (gładź i szlifowanie). Na dole WC już w płytkach. Do końca roku mają być położone wszystkie płytki. Na gotowo mam zrobioną kotłownię i garaż, jutro lub w niedzielę wrzucę kilka fotek. W domku 19*C grzeje samą podłogówką, grzejniki mają przyjechać jutro. Elmagra - widzę że masz wnękę przy drzwiach na tą szefę - u nas nie ma tego, drzwi są na równo ze ścianą. Tak było w projekcie czy tak zmieniliście? Wnęki na szafy u nas są na ściance działowej między pokojami - jedna z jednej duga z drugiej takie "Z" patrząc z góry. gregor, tak, mam u syna wnękę na szafę. Zmniejszyliśmy łazienkę z dwóch stron, od strony pokoju przesunęliśmy ścianę wgłąb łazienki jakieś 70cm oraz od strony schodów zrobiliśmy przejście do sypialni nad garażem. Teraz łazienka jest i tak duża, jakieś 2,80x2,80m. Zmieściły nam się: wanna 160cm i wc (zabudowa na 1m) na ścianie kolankowej, i dodatkowo kabina prysznicowa 90x90cm, nieduży szczebelkowy grzejnik oraz umywalka na murowanej szafce wraz z dużym wklejonym lustrem na 1,2m. Jak dla mnie to ogromna łazienka. Ta z projektu była jak pokój duża, dlatego zmniejszyliśmy ile się dało. U nas kończą się robić schody. Już niedługo czeka nas przeprowadzka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 04.12.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 agawoo, dzięki, że Ci się trochę podoba. Zwykle to słyszę, że to taka zwyczajna blokowa kuchnia, nie przystoi do nowego domu. A ja się nie przejmuję. Mnie taka wystarcza. Obok mam spiżarkę, zrobiliśmy sobie 12 pojemnych półek, myślę, że będzie gdzie chować moje przydasie i zapasy. No i muszę się pochwalić czym zajmowałam się w tym tygodniu. Mąż mi trochę pomagał, choć w sumie to mógłby nie, bo mi zepsuł poziom z jednej strony, ale i tak jest super. Dowód na zdjęciu (jeszcze nie skończone). My też poszerzyliśmy dom o 80cm ale od strony garażu i jestem MEGA zadowolona. Garaż pojemny, sypialnia na górze duża. Same plusy. [ATTACH=CONFIG]290199[/ATTACH] A przy okazji pokażę zaprojektowane przeze mnie i poskładane przeze mnie i męża szafy w pokojach dzieci: [ATTACH=CONFIG]290200[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]290201[/ATTACH] A z ciekawości zapytam: Dlaczego nie chcieliście okien dachowych? I czym różni się poza tymi oknami nad wejściem Chaber 3 od Chabra 1? gregor, a co u Ciebie? No ja własnie też zostawiłam spiżarnię i do tego jeszcze powiększyłam kuchnę :/ Na co mi to było? wrrr... trudno. Szafy świetne. Muszę też otakich pomyśleć Z czego masz fronty tych szaf? Płyta ? Szkło? Tez się zastanawiałam, skąd wzięłaś wnękę w pokoju, ale już doczytałam. Z ciekawości zapytam - zamawialiście u stolarza te szafy? Jakie były koszty? (może być orientacyjnie ) Okien dachowych nie chcielismy, bo jakoś nie mam do nich przekonania, poza tym tanie nie są ( ale koszty pewnie się wyrównają jak będziemy musieli balkon zamiast tych okien zrobić). Natomiast bez tego okna balkonowego nie miałabym z pietra widoku na wjazd na działkę, a tego bym chyba nie przecierpiała (tzn. chodzi o to, że ja strachliwa jestem, nigdy w domu nie mieszkałam i jakbym nie widziała co się dzieje "na froncie" to umarłabym ze strachu). Chaber 3 ma ten balkon zamiast tych słupów przy wejściu. I chyba to jedyna różnica Aha, no i Chaber 1 nie mam balkonu w sypalni, a Ch2 i 3 już tak Walczę z sufitami (gładź i szlifowanie). Na dole WC już w płytkach. Do końca roku mają być położone wszystkie płytki. Na gotowo mam zrobioną kotłownię i garaż, jutro lub w niedzielę wrzucę kilka fotek. W domku 19*C grzeje samą podłogówką, grzejniki mają przyjechać jutro. Elmagra - widzę że masz wnękę przy drzwiach na tą szefę - u nas nie ma tego, drzwi są na równo ze ścianą. Tak było w projekcie czy tak zmieniliście? Wnęki na szafy u nas są na ściance działowej między pokojami - jedna z jednej duga z drugiej takie "Z" patrząc z góry. Żeby nie było na sucho to poniżej projekt łazienki, zobaczymy jak będzie wyglądała na żywo... Super projekt Bardzo ładnie to wygląda Ja ostatnio wymyśliłam, że taka wielka łazienka nie będzie nam potrzebna (zostawiamy tą w sypialni) więc chcę ją zmniejszyć i wygospodarować mini-pralnię. Ale jeszcze nie wiem, jak to zrobię gregor, tak, mam u syna wnękę na szafę. Zmniejszyliśmy łazienkę z dwóch stron, od strony pokoju przesunęliśmy ścianę wgłąb łazienki jakieś 70cm oraz od strony schodów zrobiliśmy przejście do sypialni nad garażem. Teraz łazienka jest i tak duża, jakieś 2,80x2,80m. Zmieściły nam się: wanna 160cm i wc (zabudowa na 1m) na ścianie kolankowej, i dodatkowo kabina prysznicowa 90x90cm, nieduży szczebelkowy grzejnik oraz umywalka na murowanej szafce wraz z dużym wklejonym lustrem na 1,2m. Jak dla mnie to ogromna łazienka. Ta z projektu była jak pokój duża, dlatego zmniejszyliśmy ile się dało. U nas kończą się robić schody. Już niedługo czeka nas przeprowadzka.... No wlasnie o tym samym pomyślałam - wielka ta łazienka. Muszę cos w niej wymyślić Jak ją zmniejszymy to na pewno zrezygnujemy albo z wanny albo z prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 04.12.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 No co wy dziewczyny mówicie, ja nie mogę... moja kobieta to chciała właśnie dużą łazienkę. Nasza jest dłuższa o 40cm i jest w sam raz moim zdaniem.Projekt jest ok, brakuje mi tylko pomieszczenie typu pralnio-suszarnia. Jeśli chodzi o widok na front domu z poddasza to zgodzę się - mi też tego troszkę brakuje ale za to na tej ściance mogę zrobić kącik zabaw dla dzieci a jak już podrosną to wstawię stolik i fotele. Tańsze okna dachowe to koszt drzwi balkonowych. W łazience zamontowanie większego okna - 140x70 było strzałem w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 05.12.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 No co wy dziewczyny mówicie, ja nie mogę... moja kobieta to chciała właśnie dużą łazienkę. Nasza jest dłuższa o 40cm i jest w sam raz moim zdaniem. Projekt jest ok, brakuje mi tylko pomieszczenie typu pralnio-suszarnia. Jeśli chodzi o widok na front domu z poddasza to zgodzę się - mi też tego troszkę brakuje ale za to na tej ściance mogę zrobić kącik zabaw dla dzieci a jak już podrosną to wstawię stolik i fotele. Tańsze okna dachowe to koszt drzwi balkonowych. W łazience zamontowanie większego okna - 140x70 było strzałem w dziesiątkę. Gregor, łazienka dłuższa? Jak to zrobiłeś? Stolik i fotele u nas pewnie też prędzej czy poxniej trafią w to miejsce kolo balkonu. Albo komputer. W sumie Elmagra też niezły pomysl ma - jakby zmniejszyć lazienkę i zrobić wejście do sypialni z drugiej strony, to możnaby wygospodarować jeszcze jeden mini-pokój Elmagra - a gdzie Ty pralkę wstawiłaś? Bo w tej zmniejszonej łazience chyba Wam się nie zmieści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_gregor 05.12.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Gregor, łazienka dłuższa? Jak to zrobiłeś? Dom jest wydłużony o 2.4m i to 0,4m wydłuża mi wiatrołap na dole i korytarz z łazienką na górze. Do kuchni dołożyłem 1m i 1m do garażu ale to już pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 10.12.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dom jest wydłużony o 2.4m i to 0,4m wydłuża mi wiatrołap na dole i korytarz z łazienką na górze. Do kuchni dołożyłem 1m i 1m do garażu ale to już pisałem wcześniej. A, no tak, pamiętam Jakoś cały czas myślę tylko o dolnej części (my też poszerzamy), a zapominam, że góra też się automatycznie powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmagra 10.12.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Gregor, łazienka dłuższa? Jak to zrobiłeś? Stolik i fotele u nas pewnie też prędzej czy poxniej trafią w to miejsce kolo balkonu. Albo komputer. W sumie Elmagra też niezły pomysl ma - jakby zmniejszyć lazienkę i zrobić wejście do sypialni z drugiej strony, to możnaby wygospodarować jeszcze jeden mini-pokój Elmagra - a gdzie Ty pralkę wstawiłaś? Bo w tej zmniejszonej łazience chyba Wam się nie zmieści? Kochani, po pierwsze - od soboty już mieszkamy. Powoli przyzwyczajamy się do tej przestrzeni - po 5 miesiącach gnieżdżenia się w M-5 teściowej, gdzie z łóżka wchodziło się w meblościankę, trudno tak od razu przeskoczyć w 165mkw. Tak, wygospodarowałam pokoik na komputer i książki. Tak, mam pralnie, w której mieści się łazienka i szafka kiedyś pod blatem wszystko oraz wysoka acz wąska szafka na pierdoły (ze starego mieszkania) oraz rozłożona suszarka na pranie stojąca . W łazience dzieci mam i prysznic i wannę i dużo miejsca oprócz tego. Naprawdę. Łazienki to moje ulubione miejsca. Spiżarka jest strzałem w dziesiątkę. Schody moje uwielbiam. Kuchnia ma kilka patentów (banalnych), których nie miałam i które kocham. Aha, szafy od początku do końca to mój projekt. Mąż się do takich rzeczy nie bierze. Zaprojektowałam je, dałam zlecenie na cięcie płyt i sami z mężem je zmontowaliśmy. To kosztowało 1800zł około. Potem podałam wymiary wnęk i kolory itp, i stolarnia mi zrobiła drzwi z akcesoriami, które mąż z bratem (bo już miał doświadczenie) je zamontowali. Tu koszt 3000zł. Robocizna 0zł. Polecam taki sposób. No i tak, brakuje mi widoku frontu z piętra, ale muszę z tym żyć. Nie chciałam balkonów. :/ Obiecuję wam zdjęcia, ale nie dziś. Wkrótce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawoo 15.12.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Kochani, po pierwsze - od soboty już mieszkamy. Powoli przyzwyczajamy się do tej przestrzeni - po 5 miesiącach gnieżdżenia się w M-5 teściowej, gdzie z łóżka wchodziło się w meblościankę, trudno tak od razu przeskoczyć w 165mkw. Tak, wygospodarowałam pokoik na komputer i książki. Tak, mam pralnie, w której mieści się łazienka i szafka kiedyś pod blatem wszystko oraz wysoka acz wąska szafka na pierdoły (ze starego mieszkania) oraz rozłożona suszarka na pranie stojąca . W łazience dzieci mam i prysznic i wannę i dużo miejsca oprócz tego. Naprawdę. Łazienki to moje ulubione miejsca. Spiżarka jest strzałem w dziesiątkę. Schody moje uwielbiam. Kuchnia ma kilka patentów (banalnych), których nie miałam i które kocham. Aha, szafy od początku do końca to mój projekt. Mąż się do takich rzeczy nie bierze. Zaprojektowałam je, dałam zlecenie na cięcie płyt i sami z mężem je zmontowaliśmy. To kosztowało 1800zł około. Potem podałam wymiary wnęk i kolory itp, i stolarnia mi zrobiła drzwi z akcesoriami, które mąż z bratem (bo już miał doświadczenie) je zamontowali. Tu koszt 3000zł. Robocizna 0zł. Polecam taki sposób. No i tak, brakuje mi widoku frontu z piętra, ale muszę z tym żyć. Nie chciałam balkonów. :/ Obiecuję wam zdjęcia, ale nie dziś. Wkrótce. Pozdrawiam. Elmagra, gratulacje Cudownie, że udało się przed świętami Macie już choinkę ? Juz sie nie mogę doczekać tego uczucia bycia "na swoim", ale do tego u nas jeszcze daleko. Startujemy na wiosnę. Musimy jeszcze z budowlańcem pogadać. Ech, jakbym miała dość urlopu to wprosiłabym się na kawkę do Ciebie i obejrzała sobie wszystko na żywo, żeby zobaczyć jakie to sa powierzchnie i w ogóle wyobrazić sobie nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts