frolek 03.02.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich i proszę o opinie znawców tematu: Planuje wykonać obudowę wkładu z płyt izolacyjnych krzemianowo-wapniowych, obudowa wentylowana, rysunek poglądowy zamieszczony poniżej. Ponieważ front obudowy ma szerokość 1,5m pozostanie mi w środku ok 80cm. Czy jest sens wymurować wewnątrz obok wkładu ustrojstwo akumulacyjne z cegieł/płytek szamotowych? Ustrojstwo w kształcie kanałów. Jak to będzie funkcjonować w takiej obudowie ? ps.Posadzka jest przygotowana na takie obciążenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.02.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 No szumny temat mnie zaciekawił.No ale w nim autor proponuje standardowe, popularne rozwiazania. Omawiane w bardzo wielu tematach tego forum. " Obudowa kominka - hybrydowa"NO NO ale to brzmi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frolek 03.02.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Jak widać jestem tu świeży.Bohusz naprowadź mnie na wątki omawiające takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.02.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Jak widać jestem tu świeży. Bohusz naprowadź mnie na wątki omawiające takie rozwiązania. No Wiesz sam bym musiał szukać moze kilkanaście minut, albo może więcej lub mniej. Wole iść z psami do lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 03.02.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A co właściwie chcesz uzyskać, skoro obudowa zimna? Niewiele ciepła odbiorą te cegiełki. Do 1/3 wysokości oraz przy ścianie pod przyłączem kominowym to w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Frolek. Z Wrześni masz godzinę jazdy do mnie. Obiecuję, że psami nie poszczuję. Pokaże Ci jak to zrobić "z głową". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frolek 03.02.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A co właściwie chcesz uzyskać, skoro obudowa zimna? Niewiele ciepła odbiorą te cegiełki. Do 1/3 wysokości oraz przy ścianie pod przyłączem kominowym to w ogóle. Zanim zamknę obudowe, każda podpowiedź jest wartościowa... Generalnie pytam, czy warto? Pytam też troche z lenistwa bo łatwiej jest postawić obudowę z płyt. Zastanawiałem się nad postawieniem ścianek z szamotu na sztorc, ale: jest wysoko i spora rozpiętość 0,8x1,5 i nie wiem czy pewnego pięknego wieczoru, oglądając TV , konstrukcja nie legnie pod moimi nogami. ...a cegiełki można zacząć murować na podbudowie np z suporeksu od 1/3 wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 03.02.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tytuł taki, że... Bo my tu czekamy na cudo, które wszystkich zadowoli:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frolek 05.02.2013 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Panowie, puście wodze wyobraźni .... Zaproponujcie coś ciekawego, co mnie nie zrujnuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts