mrmeX 03.02.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam, mam do wyłożenia płytami osb powierzchnię 7mx5m (Odległości pomiędzy kleszczami) Odległości pomiędzy kleszczami wahają się od 60-90cm. Zakupiłem już płytę osb grubość 22mm. Taki stryszek co powstanie będzie sporadycznie użytkowany. Czy mogę przybić bezpośrednio osb na te kleszcze czy powinienem zrobić "ruszt". aby odległości pomiędzy punktami podparcia były mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.02.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 mozna bezposrednio tylko skladki zrob na kleszczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 04.02.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dziękuję za odpowiedź. Jeśli okaże się, że przy takiej konstrukcji będzie dużo odpadów z płyt osb. To czy można przybić do kleszczy całe deski szalunkowe powiedzmy co 40cm. A dopiero na taki ruszt kłaść osb. Czy taka konstrukcja będzie pod osb dobra?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Tak będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vito77 05.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja u siebie na jętkach o rozstawie co ok 0,7 - 1m, przybiłem w poprzek pozostałe deski szalunkowe (oczywiście wcześniej oczyszczone) co 0,5m i na tak powstały ruszt przykręciłem płyty osb o gr 15mm. Powstała podłoga na stryszku jest bardzo solidna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts