msmoto 03.02.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich! Mam duzy problem! Nie wiem co mam dalej zrobic z tym. Mam podwójne mury keramzytowe od zewnątrz 20cm a od wewnatrz 12cm i na dodatek 5 cm styropian w środek. a w domu cały czas jest zimno, jak przyłoze ręke do kontaktu to czuć jak wieje tak samo jest przy listwach przypodłogowych. Od czego to moze być? Myślałem żeby wszystkie płyty wywalić i ocieplić wełną sciany zewnetrzne ale duzo o tym czytałem i kazdy mówi że to nie jest dobry pomysł bo sciany nie oddychają i powstaje grzyb. Myślałem także aby rozebrać płyty i otynkować sciany i na to gładz szpachlowa i pytanie czy to by coś pomogło?Mam jeszcze jedno pytanie bo zamierzam zrobić elewacje i czy można obłożyć dom styropianem skoro jest już w murach styropian miedzy scianami ?Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żywiec11719506823 03.02.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ja bym spróbował rytuału gromnicznego Adam wiele o tym się rozpisywał nie powiem że załatwi sprawę ale powinno coś się wyjaśnić napisałeś że wieje od gniazdka , przewody były położone w rurkach na tynku czy pomiędzy ścianami i czy z tego gniazdka nie idzie przewód na zewnątrz budynku przeżyj wszystkie fotki z budowy pod tym kontem kto wie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msmoto 05.02.2013 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Przewody idą bezposrednio pod płytami gipsowymi bez zadnych rurek. Moze to dlatego ze nie są sciany otynkowane? Na goły pustak od razu płyta gipsowa.A otynkowanie ścian by coś pomogło. Podejrzewam ze jak był budowany dom to ten styropian co miedzy pustakami wkładali po prostu go wrzucali tak jak leci. Domyślam sie ze miedzy płytami styropianowymi są luki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 05.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 zamierzam zrobić elewacje i czy można obłożyć dom styropianem skoro jest już w murach styropian miedzy scianami ? tak można, trzeba tylko policzyć punkt rosy dla twojego szczególnego przypadku, podejrzewam że wyjdzie min 10cm grubo, i jeszcze wypadało by poczytać poradniki o ociepleniach BSO żeby zrobić raz a porządnie i domek nadawał się do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msmoto 10.02.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 A jak obliczyć ten punkt rosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts