Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sobieszewo latem??

Zołza

Recommended Posts

Witam , jak w temacie.

Chcemy pojechać w lipcu na dwa tygodnie. Mamy dwójkę dzieci w lipcu będą mieli 4,5 roku syn i 2,5 roku córka.

Dziękuję za opinie. Miejsce na nocleg mam już upatrzone.Zalezy mi na informacjach czy okolica jest fajna czy też typu czysto cicho i spokojnie.

pozdrawiam

Z Sobieszewa pamiętam koszmarnie długą drogę na plażę. Ale nie wiem, czy tak jest ze wszystkich ośrodków. Wielu ludzi jechało samochodami i parkowało w lesie w połowie drogi.

Nie ma też specjalnie co robić z dziećmi jak nie ma pogody. Ale ja byłam z 7 lat temu, więc może coś się zmieniło.....

• 2 weeks później...
Hej my bylismy w tamtym roku w Sobieszewie z dziećmi 2 i 4, 5 roku - czyli prawie równolatki :) Ja byłam oczarowana. Z takimi dzieciakami - to i tak nie ma co się nastawiać na nocne rozrywki - bo w Sobieszewie tego nie ma za bardzo. Ale byliśmy dwa tygodnie na przełomie lipca i sierpnia - pogoda zaskoczyła nas słońcem - prawie przez dwa tygodnie. Do plaży jest tak 15-20 minut spacerkiem - do czego się przyzwyczailiśmy. Ale z Sobieszewa jest gdzieś 15 km do starówki w Gdańsku, Westerplatte też coś koło tego, Sopot troszkę dalej koło 30km. Także można sobie trochę pojeździć również . Plaża czysta, szeroka nie za bardzo zatłoczona nawet w środku sezonu - jak na polskie warunki. Toalety przy plaży daja wiele do życzenia - ale do tego chyba jeszcze musimy dojrzeć jako naród... A i zapomniałam - super piekarnia w środku Sobieszewa, pyszne pieczywo, bułeczki i drożdżówki kazdego ranka prosto z pieca :)