3daro3 03.02.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Witam wszystkich forumowiczów! Mam pytanie . Czy jest ktoś kto użytkuje lub zastanawia się nad oknami z firmy KNS z Wodzisławia Śląskiego ??Z chęcią poczytałbym opini na ich temat bo sam zastanawiam się nad oknamie do domu a ich oferta jest dość atrakcyjna . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 04.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Moich kilku znajomych kumpli ma zamontowane od nich okna.. Zadowoleni są bo cały czas spotykamy się na weekendach Musisz zadbać o dobry montaż i będziesz miał tak jak moi znajomi A w razie czegoś to masz serwis pare metrów od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3daro3 05.02.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Slaku dzięki za info i rady. Ogólnie przeważają pozytywne opinie na temat tych okien.Decyzja podjęta, okna z KNS zamówione. Teraz pozostaje tylko patrzeć panom od montarzu na ręce i powinno być ok.Jeżeli jest ktoś jeszcze kto podzieliłby się opinią na temat wyżej wymieionych okien to z chęcią poczytam.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Slaku dzięki za info i rady. Ogólnie przeważają pozytywne opinie na temat tych okien. Decyzja podjęta, okna z KNS zamówione. Teraz pozostaje tylko patrzeć panom od montarzu na ręce i powinno być ok. Jeżeli jest ktoś jeszcze kto podzieliłby się opinią na temat wyżej wymieionych okien to z chęcią poczytam. pozdrawiam. może nie podzielę się opinią na temat okien ale patrzenie montażystą na ręce może ich zamiast zmotywować bardziej wkur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.02.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Zdecydowanie jak mówi Witek. Temat warto wcześniej omówić w salonie - wtedy montażyści dostaną "cynk" że Klient zna instrukcje montażu i trzeba się do niej zastosować. Będą mieli czas na zweryfikowanie tego co robią na codzień z tym, co ktoś napisał. Zdążą się oswoić z sytuacją i może nerwy ich nie zjedzą na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3daro3 05.02.2013 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Panowie może macie racje ale z doświadczenia przy budowaniu domu wiem , że zostawienie "fachowców" bez jakiejkolwiek kontroli często kończy się kiepsko dla inwestora. Dzięki forum dowiedziałem się tego i owego i nieraz się wybroniłem jak fachowcy próbowali mi wciskać kit byle było im łatwiej (pewno nie wszyscy są tacy).U sprzedawcy pytałem się o ekipe montującą okna i przekonywali mnie że mają wszystkie stare , sprawdzone ekipy więc myśle że będzie ok.Jak to jest czy na odbiór montażu fatyguje się szef firmy montującej czy może majster co je montował??pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 05.02.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 wszystko zależy od tego jak działa firma.jak mają swoją ekipę to różnie może powierzają odbiór montazyście i on z tobą spisuje protokół ,może być że przyjedzie sprzedawca itpstara ekipa lepsza od młodej ? to chyba nie ma znaczenia czy montażysta będzie miał 20 czy 50 lat ważne by wiedział co ma robić i jak!I myślę że jak w salonie gdzie zamawiasz okna ustalisz (a powinno być ustalane) jak będzie wyglądał montaż to jeśli przyjedziesz rano dac klucz i wrócisz na odbiór powinno być ok!Ważne by przy pomiarach ci wszystko powiedzieli jak będzie itd itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3daro3 05.02.2013 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ekipa stara to miałem na myśli doświadczona w bojach z oknami. Z forum jak i z doświadczenia znajomych wychodzi na to że właśnie najczęściej kuleje montażJa cudów nie oczekuje i nie wymagam . Chce po prostu by okna za które conieco zapłaciłem były normalnie czyli solidnie osadzone.Rolety też . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.02.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam Ja cudów nie oczekuje i nie wymagam . Chce po prostu by okna za które conieco zapłaciłem były normalnie czyli solidnie osadzone. Rolety też . Pozdro no może cudów to nikt Ci w tym względzie nie zapewni ale o SOLIDNIE i ZGODNIE ZE SZTUKĄ zamontowaną stolarkę to się upominaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 05.02.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 tak jak kolega wyżej. Cudów nie da sie zrobic z montażu ale solidny montaż można przeprowadzić. Gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3daro3 06.02.2013 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Okna mają zostać wprawione w marcu więc wtedy podziele się z Wami uwagami co do montażu jak i samych okienPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DRDZ 25.07.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Okna mają zostać wprawione w marcu więc wtedy podziele się z Wami uwagami co do montażu jak i samych okien Pozdrawiam Minęło już trochę czasu. Prosze napisać jak okna przetrzymały zimę i w ogóle. Ja też biorę te okna pod rozwagę. Kolega też ma je zamontowane, ale jeszcze nie zamieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 26.07.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 No to może ja pomoge w udanych wyborach:) zdj, 1 - "zawijajacy w dół " pakiet szybowy względem ramy okna ( po prawej) zdj. 2 - uszkodzona uszczelka zdj. 3 - wszystko pod uszczelką zdj. 4 -odklejająca się okleina ( po prawo , po lewo jeszcze się trzyma - choc jest za krótka) zdj. 5 woda za uszczelką i tak na każdym oknie więc to chyba STANDARD w tej firmie+ uszkodzony jeden wózek na dwa, poobijane ramy, wtracenia w szybach - srednio w co drugiej szybie, wygięta prowadnica, okna wczoraj wyregulowane - dzis sie znow nie otwieraja Nic dodac nic ująć OTOCZYLISMY SIĘ NIEZWYKŁOŚCIĄ chcecie dołączy? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 okleina do reklamacji, czasami miałem odklejającą się okleinę od profilu. Wina Veki i wymiana na jej koszt, a co do wygięcia ramki dystansowej, napisz jaką szerokość ma ta szyba. Jedyna wada KNSu to ta uszczelka, wszystko inne jest dostawców (odklejająca okleina, szyba) więc tutaj winy KNSu nie ma za dużej. Wizyta serwisanta to załatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 26.07.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 więc tutaj winy KNS -u nie ma za dużej. Wizyta serwisanta to załatwi. nie, nie ma - jest tylko taka, że KNS to badziewie sprzedaje i to bez żadnej kontroli jakości jak to ktoś ładnie nazwał dużo zależy od "kultury technicznej firmy" i tu jest chyba sabaka zaryta co do wizyty serwisanta - jasne, tylko ze KNS nie zajmuje się montażem - a u nas trzeba 4- ry ramy wyrwac - i to tych największych okien, bo się okleina odkleja, czesc adapterów już wymienili, poobijane młotkiem listwy przyszybowe - WSZYSTKIE- tez powymieniali, walczymy o uznanie wygiętej prowadnicy od przesuwki, 3- ci miesiąc leci a ile to jeszcze potrwa? co sie uszkodzi w trakcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 w każdej firmie takie ubytki w okleinie przechodzą bez mrugnięcia okiem, a jak ktoś inaczej twierdzi to powodzenia. Nie sprzedaje tylko KNSu i mam rozeznanie u innych dobrych producentów. tutaj po opisie wychodzi, że okna mogą być źle zamontowane i dlatego sprawiają tyle problemów. tutaj niestety musisz się zdać na fachowość dilera i jego podejście do tematu. Z jakiego miasta jest diler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eraska 26.07.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 (edytowane) Ze świętego:) i polecany przez Vekę bo to jedyny oficjalny partner z ich sieci sprzedaży w Cz-wieA tak, zgadza się montazu się uczy u nas na budowie, firmę ma 16 lat, to i w koncu wypadałoby się nauczyć. Na jego fachowość nie ma co liczyćNo tylko, że ta okleina zaczęła się odklejać, wcześniej też nie zwróciliśmy uwagi, że jest krótkaNajgorzej jest w przesuwce na dole, wpada piach pod ta odklejona okleine i zaczyna wygladac masakrycznie Edytowane 26 Lipca 2014 przez Eraska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 czyli wszystko jasne, ekipa była słaba w doświadczenie i zamontowali jak szło. w mojej 5-letniej wspólpracy z KNS nie miałem przypadku żeby nie uznali reklamacji. Czasami wystarczy mocniej przycisnąć dilera lub telefon do handlowca z KNS aby załatawić jakąś nietypową sprawę. KNS usuwa swoje braki ale za producenta szyb czy profilu nie może odpowiadać, a zwłaszcza za firmę montującą. KNS dostarcza gotowy produkta inny podmiot gospodarczy instaluje go (montuje). Polecam pomęczyć fabrykę a na pewno wszystko zakończy się pomyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 26.07.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 a co po suwanki, miałem przygodę z inną firmą i też był problem z suwanką. budowlańcy tak zawalili patio piachem, że nie chciało normalnie działać, serwis załatwił sprawę, ale radzę ściągnąć klamkę od patio jak są ekipy wykończeniowe bo one wykończą każde patio i hst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.07.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 od dawna twierdzę że największym szkodnikiem na budowie jest tynkarz i ludzie od wylewek Samobójca zostawia klamki w HS-ach i PSK-ach, to na wstępie min 1000 zeta za wizytę serwisu i wymianę wózków czy nożyc w PSce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts